Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sommar med 99

99 på utflykt med Carplay

Redaktionen har länge funderat på Carplay och hur det fungerar. Nu har vi äntligen lånat en bil och varit ute på äventyr för att ta reda på det.

Apple presenterade Carplay för fyra år sedan. Det är ett system för att koppla ihop din telefon med bilens stereo (och skärm). Du får tillgång till en förenklad version av IOS genom bilens skärmar och knapparna på ratten kan man säga.

Jag fyllde en Ford Fiesta med kamerautrustning och hämtade upp Amanda en solig härlig dag för ett äventyr med Carplay i fokus. Resultatet ser ni i videon längst här nedanför.

Sammanfattning

Både jag och Amanda blev mycket imponerade av hur enkelt det är att komma igång med Carplay. Bara att plugga in telefonen och köra. Vi navigerade runt i Stockholm och iväg på lunch en sväng söder om stan och testade förstås att skicka meddelanden (kommer aldrig glömma korvpolis-meddelandet) och att lyssna på musik.

Fördelar
+ Superenkelt
+ Smidigt sätt att navigera/lyssna på musik

Nackdelar
− Siri missförstår ibland

Nyheter i kommande Carplay

Med IOS 12 kommer några nyheter till Carplay. Den största är att du kommer att kunna använda karttjänster från tredjepart för att navigera, det vill säga exempelvis Google Maps eller Waze.

Tack!

Stort tack till Ford för lånet av denna Fiesta Active 3 i Lux Yellow. Enligt uppgift kostar den bilen vi lånade (med ett gäng tillval*) omkring 200 000 kronor.

*Att lånebilen skulle ha Carplay var vårt enda önskemål.

Kommentarer
30 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.