Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Lightningporten kan försvinna nästa år

Nästa år kan Iphone få USB-C-anslutning, vilket skulle innebära slutet för Lightning-porten och att en hel del personer måste köpa nya sladdar.

Sedan kontakten USB Type-C (eller kort och gott USB-C) började dyka upp på allvar runt 2015 har det spekulerats kring huruvida Apple kommer att pensionera sin Lightning-kontakt som används på Iphone och Ipad.

Nu kommer uppgifter om att ett byte kan vara på gång, enligt källor från Apples komponenttillverkare i Asien. Det skriver Digitimes, som menar att 2019 års Iphone-modeller blir de första som utrustas med USB-C istället för Lightning.

Apple har redan omfamnat USB-C i sina bärbara Mac-datorer, men än så länge hållit fast vid Lightning på Iphone och Ipad, och det är nog många som har samlat på sig ett stort lager med Lightning-sladdar och laddare. Ett byte till USB-C skulle därför inte bara innebära en enormt ökad försäljning av tillbehör, utan det väntas också driva på andra tillverkare som ännu inte övergått till USB-C-anslutningen.

Källa: Digitimes

Kommentarer
38 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.