Fråga Siri om fotbolls-VM

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.

Fotbolls-VM inleds idag i värdlandet Ryssland. Nedräkningen till Sveriges första match i fotbolls-VM börjar därmed närma sig slutet. Fotbollsfans som också äger Apple-enheter kan använda Siri för att hålla sig uppdaterade om statistik, resultat och sina favoritlag.

Det här kan du fråga Siri:

  • När spelar Frankrike mot Australien?

  • Vilka lag ingår i grupp A?

  • Vem spelar i engelska landslaget?

  • Vem vann matchen mellan Argentina och Island?

Du kan ställa frågor om resultat, matchtider, ställning och laguppställning. Siri utökar också i år stödet för fotboll till några nya länder, däribland våra grannar Danmark och Finland.

Det är inte bara Siri som fått fotbollsfeber. Att det är VM syns också extra tydligt i App Store nu under den närmaste månaden. Redaktörerna tipsar om sina bästa spel och appar från fotbollsstjärnor. I Apple Music finns också spellistor för vart och ett av de 32 deltagande länderna där lagen fått välja ut sitt lands mest spännande artister.

I Podcast-appen tipsas det om fotbollsrelaterade poddar (samlingen kallas The Beautiful Game) och Ibooks tar upp memoarer, biografier och faktaböcker under samma samlingsnamn, The Beautiful Game.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.