Fråga Siri om fotbolls-VM

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.

Fotbolls-VM inleds idag i värdlandet Ryssland. Nedräkningen till Sveriges första match i fotbolls-VM börjar därmed närma sig slutet. Fotbollsfans som också äger Apple-enheter kan använda Siri för att hålla sig uppdaterade om statistik, resultat och sina favoritlag.

Det här kan du fråga Siri:

  • När spelar Frankrike mot Australien?

  • Vilka lag ingår i grupp A?

  • Vem spelar i engelska landslaget?

  • Vem vann matchen mellan Argentina och Island?

Du kan ställa frågor om resultat, matchtider, ställning och laguppställning. Siri utökar också i år stödet för fotboll till några nya länder, däribland våra grannar Danmark och Finland.

Det är inte bara Siri som fått fotbollsfeber. Att det är VM syns också extra tydligt i App Store nu under den närmaste månaden. Redaktörerna tipsar om sina bästa spel och appar från fotbollsstjärnor. I Apple Music finns också spellistor för vart och ett av de 32 deltagande länderna där lagen fått välja ut sitt lands mest spännande artister.

I Podcast-appen tipsas det om fotbollsrelaterade poddar (samlingen kallas The Beautiful Game) och Ibooks tar upp memoarer, biografier och faktaböcker under samma samlingsnamn, The Beautiful Game.

Skriven av Ida Blix

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.