Fråga Siri om fotbolls-VM

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.

Fotbolls-VM inleds idag i värdlandet Ryssland. Nedräkningen till Sveriges första match i fotbolls-VM börjar därmed närma sig slutet. Fotbollsfans som också äger Apple-enheter kan använda Siri för att hålla sig uppdaterade om statistik, resultat och sina favoritlag.

Det här kan du fråga Siri:

  • När spelar Frankrike mot Australien?

  • Vilka lag ingår i grupp A?

  • Vem spelar i engelska landslaget?

  • Vem vann matchen mellan Argentina och Island?

Du kan ställa frågor om resultat, matchtider, ställning och laguppställning. Siri utökar också i år stödet för fotboll till några nya länder, däribland våra grannar Danmark och Finland.

Det är inte bara Siri som fått fotbollsfeber. Att det är VM syns också extra tydligt i App Store nu under den närmaste månaden. Redaktörerna tipsar om sina bästa spel och appar från fotbollsstjärnor. I Apple Music finns också spellistor för vart och ett av de 32 deltagande länderna där lagen fått välja ut sitt lands mest spännande artister.

I Podcast-appen tipsas det om fotbollsrelaterade poddar (samlingen kallas The Beautiful Game) och Ibooks tar upp memoarer, biografier och faktaböcker under samma samlingsnamn, The Beautiful Game.

Skriven av Ida Blix

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.