Fråga Siri om fotbolls-VM

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.

Fotbolls-VM inleds idag i värdlandet Ryssland. Nedräkningen till Sveriges första match i fotbolls-VM börjar därmed närma sig slutet. Fotbollsfans som också äger Apple-enheter kan använda Siri för att hålla sig uppdaterade om statistik, resultat och sina favoritlag.

Det här kan du fråga Siri:

  • När spelar Frankrike mot Australien?

  • Vilka lag ingår i grupp A?

  • Vem spelar i engelska landslaget?

  • Vem vann matchen mellan Argentina och Island?

Du kan ställa frågor om resultat, matchtider, ställning och laguppställning. Siri utökar också i år stödet för fotboll till några nya länder, däribland våra grannar Danmark och Finland.

Det är inte bara Siri som fått fotbollsfeber. Att det är VM syns också extra tydligt i App Store nu under den närmaste månaden. Redaktörerna tipsar om sina bästa spel och appar från fotbollsstjärnor. I Apple Music finns också spellistor för vart och ett av de 32 deltagande länderna där lagen fått välja ut sitt lands mest spännande artister.

I Podcast-appen tipsas det om fotbollsrelaterade poddar (samlingen kallas The Beautiful Game) och Ibooks tar upp memoarer, biografier och faktaböcker under samma samlingsnamn, The Beautiful Game.

Skriven av Ida Blix

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.