Fråga Siri om fotbolls-VM

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.

Fotbolls-VM inleds idag i värdlandet Ryssland. Nedräkningen till Sveriges första match i fotbolls-VM börjar därmed närma sig slutet. Fotbollsfans som också äger Apple-enheter kan använda Siri för att hålla sig uppdaterade om statistik, resultat och sina favoritlag.

Det här kan du fråga Siri:

  • När spelar Frankrike mot Australien?

  • Vilka lag ingår i grupp A?

  • Vem spelar i engelska landslaget?

  • Vem vann matchen mellan Argentina och Island?

Du kan ställa frågor om resultat, matchtider, ställning och laguppställning. Siri utökar också i år stödet för fotboll till några nya länder, däribland våra grannar Danmark och Finland.

Det är inte bara Siri som fått fotbollsfeber. Att det är VM syns också extra tydligt i App Store nu under den närmaste månaden. Redaktörerna tipsar om sina bästa spel och appar från fotbollsstjärnor. I Apple Music finns också spellistor för vart och ett av de 32 deltagande länderna där lagen fått välja ut sitt lands mest spännande artister.

I Podcast-appen tipsas det om fotbollsrelaterade poddar (samlingen kallas The Beautiful Game) och Ibooks tar upp memoarer, biografier och faktaböcker under samma samlingsnamn, The Beautiful Game.