Postnord och Wish igång med momsen

Från och med igår lägger Wish på moms direkt vid köpet, vilket gör att Postnords hanteringsavgifter försvinner.

I maj skrev vi om att e-handelsföretaget Wish och Postnord kommit överens om hur moms ska hanteras för paket som beställs via Wish från Kina. Nu har Postnord gått ut med ett pressmeddelande, och de nya reglerna började gälla igår kväll.

Vad det nya systemet innebär är att Wish kommer att lägga på momsen direkt vid köpet, vilket gör att Postnord inte behöver göra det och följaktligen inte heller ta extra betalt för den hanteringen. Enligt Postnord kommer detta också innebära att leveranserna från Wish kommer att bli snabbare.

Paketen från Wish kommer att märkas med en speciell etikett som visar att momsen är betald, och Postnord kommer att hantera det därefter. Förhoppningen är nu att fler internationella e-handlare ska börja samarbeta på liknande sätt. Peter Hesslin på Postnord säger:

– Det skulle gynna den växande e-handeln samtidigt som fler konsumenter kan handla till betydligt lägre kostnader och känna sig trygga med att momsen är hanterad.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.