Postnord och Wish igång med momsen

Från och med igår lägger Wish på moms direkt vid köpet, vilket gör att Postnords hanteringsavgifter försvinner.

I maj skrev vi om att e-handelsföretaget Wish och Postnord kommit överens om hur moms ska hanteras för paket som beställs via Wish från Kina. Nu har Postnord gått ut med ett pressmeddelande, och de nya reglerna började gälla igår kväll.

Vad det nya systemet innebär är att Wish kommer att lägga på momsen direkt vid köpet, vilket gör att Postnord inte behöver göra det och följaktligen inte heller ta extra betalt för den hanteringen. Enligt Postnord kommer detta också innebära att leveranserna från Wish kommer att bli snabbare.

Paketen från Wish kommer att märkas med en speciell etikett som visar att momsen är betald, och Postnord kommer att hantera det därefter. Förhoppningen är nu att fler internationella e-handlare ska börja samarbeta på liknande sätt. Peter Hesslin på Postnord säger:

– Det skulle gynna den växande e-handeln samtidigt som fler konsumenter kan handla till betydligt lägre kostnader och känna sig trygga med att momsen är hanterad.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
8 svar

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Apple lägger ned sin tjänst för att beställa trycksaker. Efter 30 september är det slut på fotoböcker, kalendrar och kort direkt från Bilder.

Dags för Ida att gå på några veckors semester. Självklart såg vi till att också hon svarade på vilka prylar och tjänster hon packar med sig.

En skulle kunna tro att någon med ett så stort prylintresse som jag själv klarar vardagen med tekniskt flyt. Rätt grejer vid rätt tillfälle – allt bara funkar. Inte alltid...

Skulle du vilja förenkla återvinningen där hemma? Kanske kan den smarta soptunnan Oscar eller något liknande vara framtidens enkla lösning.

Med Amazon Echo Buttons får du stora lysande knappar att kasta dig över om du kan svaret på Alexas frågor. Alexa kan lära sig flera spel som har nytta av knapparna. Ida har testat.