Valve tar bort köp i Steam-appen, försöker blidka Apple

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.

Efter att Apple nekat Valves strömmande spel-app Steam Link har nu företaget tagit bort möjligheten att köpa spel genom appen. Förhoppningen är att Apple nu kommer att godkänna appen i IOS App Store. Steam Link strömmar spel från en dator med Steam till en Iphone, Ipad eller Apple TV.

Steam Link hänvisar nu istället användare som vill köpa spel till Steam-appen på en pc eller Mac. Steam Link ska enligt uppgift fungera riktigt, riktigt bra. Stöd för Valves egen handkontroll finns, liksom Made for Iphone-kontroller.

Förändringarna har skett i den senaste betaversionen. Valve har inte sagt något om när de kommer att skicka in appen till Apple igen för bedömning, men vi hoppas att detta innebär att den snart kommer kunna godkännas.

Källa: Macrumors

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.