Valve tar bort köp i Steam-appen, försöker blidka Apple

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.

Efter att Apple nekat Valves strömmande spel-app Steam Link har nu företaget tagit bort möjligheten att köpa spel genom appen. Förhoppningen är att Apple nu kommer att godkänna appen i IOS App Store. Steam Link strömmar spel från en dator med Steam till en Iphone, Ipad eller Apple TV.

Steam Link hänvisar nu istället användare som vill köpa spel till Steam-appen på en pc eller Mac. Steam Link ska enligt uppgift fungera riktigt, riktigt bra. Stöd för Valves egen handkontroll finns, liksom Made for Iphone-kontroller.

Förändringarna har skett i den senaste betaversionen. Valve har inte sagt något om när de kommer att skicka in appen till Apple igen för bedömning, men vi hoppas att detta innebär att den snart kommer kunna godkännas.

Källa: Macrumors

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.