Valve tar bort köp i Steam-appen, försöker blidka Apple

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.

Efter att Apple nekat Valves strömmande spel-app Steam Link har nu företaget tagit bort möjligheten att köpa spel genom appen. Förhoppningen är att Apple nu kommer att godkänna appen i IOS App Store. Steam Link strömmar spel från en dator med Steam till en Iphone, Ipad eller Apple TV.

Steam Link hänvisar nu istället användare som vill köpa spel till Steam-appen på en pc eller Mac. Steam Link ska enligt uppgift fungera riktigt, riktigt bra. Stöd för Valves egen handkontroll finns, liksom Made for Iphone-kontroller.

Förändringarna har skett i den senaste betaversionen. Valve har inte sagt något om när de kommer att skicka in appen till Apple igen för bedömning, men vi hoppas att detta innebär att den snart kommer kunna godkännas.

Källa: Macrumors

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.