Valve tar bort köp i Steam-appen, försöker blidka Apple

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.

Efter att Apple nekat Valves strömmande spel-app Steam Link har nu företaget tagit bort möjligheten att köpa spel genom appen. Förhoppningen är att Apple nu kommer att godkänna appen i IOS App Store. Steam Link strömmar spel från en dator med Steam till en Iphone, Ipad eller Apple TV.

Steam Link hänvisar nu istället användare som vill köpa spel till Steam-appen på en pc eller Mac. Steam Link ska enligt uppgift fungera riktigt, riktigt bra. Stöd för Valves egen handkontroll finns, liksom Made for Iphone-kontroller.

Förändringarna har skett i den senaste betaversionen. Valve har inte sagt något om när de kommer att skicka in appen till Apple igen för bedömning, men vi hoppas att detta innebär att den snart kommer kunna godkännas.

Källa: Macrumors

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.