Valve tar bort köp i Steam-appen, försöker blidka Apple

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.

Efter att Apple nekat Valves strömmande spel-app Steam Link har nu företaget tagit bort möjligheten att köpa spel genom appen. Förhoppningen är att Apple nu kommer att godkänna appen i IOS App Store. Steam Link strömmar spel från en dator med Steam till en Iphone, Ipad eller Apple TV.

Steam Link hänvisar nu istället användare som vill köpa spel till Steam-appen på en pc eller Mac. Steam Link ska enligt uppgift fungera riktigt, riktigt bra. Stöd för Valves egen handkontroll finns, liksom Made for Iphone-kontroller.

Förändringarna har skett i den senaste betaversionen. Valve har inte sagt något om när de kommer att skicka in appen till Apple igen för bedömning, men vi hoppas att detta innebär att den snart kommer kunna godkännas.

Källa: Macrumors

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Marknaden för begagnade mobiltelefoner växer ordentligt, och allt fler låter sina mobiler gå i arv. Men det finns fällor att se upp för!

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Apple lägger ned sin tjänst för att beställa trycksaker. Efter 30 september är det slut på fotoböcker, kalendrar och kort direkt från Bilder.

Dags för Ida att gå på några veckors semester. Självklart såg vi till att också hon svarade på vilka prylar och tjänster hon packar med sig.

En skulle kunna tro att någon med ett så stort prylintresse som jag själv klarar vardagen med tekniskt flyt. Rätt grejer vid rätt tillfälle – allt bara funkar. Inte alltid...

Skulle du vilja förenkla återvinningen där hemma? Kanske kan den smarta soptunnan Oscar eller något liknande vara framtidens enkla lösning.