Heja nätneutraliteten!

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Många av oss tar nog principen om nätneutralitet för given, alltså att hastigheten på det du laddar från internet ska vara lika hög oavsett vilken data det är. Tyvärr är principen inte självklar, och många intressen vill förändra internet för att få större kontroll över hur snabbt – eller långsamt – vissa saker kan skickas.

I USA har nätneutraliteten denna vecka rivits upp, vilket öppnar för internetleverantörer att favorisera vissa typer av data och tjänster. I Sverige ser det inte lika illa ut, och förhoppningsvis kommer nätneutraliteten även i framtiden vara något vi kan ta för given.

För att avsluta arbetsveckan vill vi låta Youtube-profilen CGP Grey förklara för oss varför nätneutralitet är en viktig och bra princip, och vad konsekvenserna kan bli om den försvinner.

Trevlig helg!

Skriven av Jakob Nilsson

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.