Heja nätneutraliteten!

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Många av oss tar nog principen om nätneutralitet för given, alltså att hastigheten på det du laddar från internet ska vara lika hög oavsett vilken data det är. Tyvärr är principen inte självklar, och många intressen vill förändra internet för att få större kontroll över hur snabbt – eller långsamt – vissa saker kan skickas.

I USA har nätneutraliteten denna vecka rivits upp, vilket öppnar för internetleverantörer att favorisera vissa typer av data och tjänster. I Sverige ser det inte lika illa ut, och förhoppningsvis kommer nätneutraliteten även i framtiden vara något vi kan ta för given.

För att avsluta arbetsveckan vill vi låta Youtube-profilen CGP Grey förklara för oss varför nätneutralitet är en viktig och bra princip, och vad konsekvenserna kan bli om den försvinner.

Trevlig helg!

Skriven av Jakob Nilsson

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.