Heja nätneutraliteten!

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Många av oss tar nog principen om nätneutralitet för given, alltså att hastigheten på det du laddar från internet ska vara lika hög oavsett vilken data det är. Tyvärr är principen inte självklar, och många intressen vill förändra internet för att få större kontroll över hur snabbt – eller långsamt – vissa saker kan skickas.

I USA har nätneutraliteten denna vecka rivits upp, vilket öppnar för internetleverantörer att favorisera vissa typer av data och tjänster. I Sverige ser det inte lika illa ut, och förhoppningsvis kommer nätneutraliteten även i framtiden vara något vi kan ta för given.

För att avsluta arbetsveckan vill vi låta Youtube-profilen CGP Grey förklara för oss varför nätneutralitet är en viktig och bra princip, och vad konsekvenserna kan bli om den försvinner.

Trevlig helg!

Google Home Hub har ännu inte stöd för svenska, men om man kan acceptera det kan den smarta skärmen ändå en hel del. Vad kan och kan den inte göra? Andreas avlägger rapport om livet med Home Hub.

Medlemmen Wickard funderar på att byta från Iphone till Huawei P20 Pro och söker tips och råd om bytet. Har du tips, råd och egna erfarenheter får du gärna dela med dig i hans tråd!

Idag uppdaterade Apple sin webb-butik med en Ipad Air på 10,5 tum samt introducerade en ny Ipad mini, där båda får uppgraderade kretsar och stöd för Apple Pencil.

Över 400 000 personer deltog i en Apple-finansierad studie för att undersöka hur bra Apple Watch är på att upptäcka förmaksflimmer.

I höst vet vi vad Google bjuder på med Pixel 4, men i väntan på avtäckandet kan vi dregla över de här skisserna på hur den kan komma att se ut.

De båda företagen ska visa upp nyheter på ett event i Italien under namnet Symfonisk. Någon form av högtalare och belysning lär vara att vänta.