Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vi använder motvilligt Bank ID

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

I mitten av maj började den mobila versionen av Bank ID att använda platsinformation som ett sätt att motverka bedrägerier. Det är än så länge valfritt att godkänna detta, men på sikt kan det komma att bli obligatoriskt.

Beslutet blev en het potatis i forumet (se kommentarstråden) och på Facebook. Vi frågade er om ni använder Bank ID och 1 659 personer svarade så här:

Att Bank ID blivit en så pass välanvänd tjänst hänger förstås ihop med att den går att använda för att logga in smidigt på en lång rad sajter, allt från Försäkringskassan till din Bank – vissa grejer kan du godkänna med ett fingeravtryck eller om du är Iphone X-användare Face ID.

Det finns konkurrenter så som Freja e-ID som säkerhetsbolaget Verisec står bakom – men än så länge är det begränsat var legitimationen går att använda.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
92 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.