Nu kan du skaffa Youtube Premium och Youtube Music

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Vi har tidigare skrivit om att Google låter amerikanska kunder titta på video utan reklam på Youtube med ett speciellt abonnemang som kallas Youtube Premium. Vi har också skrivit om den nya musiktjänsten Youtube Music med tillhörande appar som ingår i Youtube-familjen. Nu finns båda dessa tjänster tillgängliga på den svenska marknaden.

Musiktjänsten Youtube Music får du tillgång till via en app och den erbjuder både traditionella spellistor med endast musik och spellistor med musikvideos, där kopplingen till just videotjänsten blir det stora säljargumentet. Youtube Music kan användas kostnadsfritt med reklam, eller reklamfritt via ett abonnemang som kostar 99 kronor i månaden.

Youtube tjänar pengar på att exponera tittare för reklam, vilket kan ske före, under och efter ett videoklipp. Med Youtube Premium slipper du denna reklam helt, och köper du detta abonnemang får du även en prenumeration på musiktjänsten Youtube Music. Premium kostar 119 kronor i månaden.

Google har annonserat att Youtube Music och den existerande musiktjänsten Google Play Music ska slås ihop på sikt, men i dagsläget existerar de båda sida vid sida. I skrivande stund ser det inte ut som att de båda integrerats, då spellistor från den ena tjänsten inte påverkar innehållet i den andra.

Undertecknad skrev för ett tag sen en krönika om att dessa tjänster fick mig att välja överge min gamla trotjänare Spotify, och så har det också blivit. Att spela upp videoklipp på Youtube utan ett spår av reklam gör mig orimligt lycklig. Vi återkommer längre fram med tankar om hur bra Youtube Music egentligen är som musiktjänst.

Vad känner du, är du sugen på att betala för att slippa reklam på Youtube? Är musikvideos en tillräcklig morot för att du ska våga släppa taget om konkurrerande musiktjänster? Tyck till i forumet!

Källor: Youtube-abonnemang, Youtube Music (Play Store, IOS)

Kommentarer
23 svar

På söndag drar Teknikhjälpen igång, den livesända episka finalen av En podd om teknik som efter 10 år beslutat sig för att sluta podda. Ida är en av gästerna som dyker upp under eftermiddagen för att prata om kroppsburen teknik.

Den här veckan har Apple bjudit på flera hårda nyheter. Kul! 99-teamet pratar om det ovanliga med detta så här dagar innan ett bokat pressevent. Missa inte det!

Internet-detektiver har grävt fram nya bilder på Airpower, och enligt källor ska nya förseningar inneburit att lanseringen sker först sent i mars.

På måndag får vi veta, men redan nu har Recode en rapport med detaljer om hur Apples nya tv-tjänst ska fungera.

Nästa vecka kan du beställa e-SIM till Apple Watch hos Telia, något som sedan tidigare varit möjligt hos operatörerna Telenor och Tre.

Tack till chrme109 för detta #nyhetstips!

Interna Facebook-appar lagrade användares lösenord i klartext och kunde läsas fritt av anställda. Enligt rapporter ska hundratals miljoner konton påverkats.