Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nu kan du skaffa Youtube Premium och Youtube Music

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Vi har tidigare skrivit om att Google låter amerikanska kunder titta på video utan reklam på Youtube med ett speciellt abonnemang som kallas Youtube Premium. Vi har också skrivit om den nya musiktjänsten Youtube Music med tillhörande appar som ingår i Youtube-familjen. Nu finns båda dessa tjänster tillgängliga på den svenska marknaden.

Musiktjänsten Youtube Music får du tillgång till via en app och den erbjuder både traditionella spellistor med endast musik och spellistor med musikvideos, där kopplingen till just videotjänsten blir det stora säljargumentet. Youtube Music kan användas kostnadsfritt med reklam, eller reklamfritt via ett abonnemang som kostar 99 kronor i månaden.

Youtube tjänar pengar på att exponera tittare för reklam, vilket kan ske före, under och efter ett videoklipp. Med Youtube Premium slipper du denna reklam helt, och köper du detta abonnemang får du även en prenumeration på musiktjänsten Youtube Music. Premium kostar 119 kronor i månaden.

Google har annonserat att Youtube Music och den existerande musiktjänsten Google Play Music ska slås ihop på sikt, men i dagsläget existerar de båda sida vid sida. I skrivande stund ser det inte ut som att de båda integrerats, då spellistor från den ena tjänsten inte påverkar innehållet i den andra.

Undertecknad skrev för ett tag sen en krönika om att dessa tjänster fick mig att välja överge min gamla trotjänare Spotify, och så har det också blivit. Att spela upp videoklipp på Youtube utan ett spår av reklam gör mig orimligt lycklig. Vi återkommer längre fram med tankar om hur bra Youtube Music egentligen är som musiktjänst.

Vad känner du, är du sugen på att betala för att slippa reklam på Youtube? Är musikvideos en tillräcklig morot för att du ska våga släppa taget om konkurrerande musiktjänster? Tyck till i forumet!

Källor: Youtube-abonnemang, Youtube Music (Play Store, IOS)

Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.