Nu kan du skaffa Youtube Premium och Youtube Music

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Vi har tidigare skrivit om att Google låter amerikanska kunder titta på video utan reklam på Youtube med ett speciellt abonnemang som kallas Youtube Premium. Vi har också skrivit om den nya musiktjänsten Youtube Music med tillhörande appar som ingår i Youtube-familjen. Nu finns båda dessa tjänster tillgängliga på den svenska marknaden.

Musiktjänsten Youtube Music får du tillgång till via en app och den erbjuder både traditionella spellistor med endast musik och spellistor med musikvideos, där kopplingen till just videotjänsten blir det stora säljargumentet. Youtube Music kan användas kostnadsfritt med reklam, eller reklamfritt via ett abonnemang som kostar 99 kronor i månaden.

Youtube tjänar pengar på att exponera tittare för reklam, vilket kan ske före, under och efter ett videoklipp. Med Youtube Premium slipper du denna reklam helt, och köper du detta abonnemang får du även en prenumeration på musiktjänsten Youtube Music. Premium kostar 119 kronor i månaden.

Google har annonserat att Youtube Music och den existerande musiktjänsten Google Play Music ska slås ihop på sikt, men i dagsläget existerar de båda sida vid sida. I skrivande stund ser det inte ut som att de båda integrerats, då spellistor från den ena tjänsten inte påverkar innehållet i den andra.

Undertecknad skrev för ett tag sen en krönika om att dessa tjänster fick mig att välja överge min gamla trotjänare Spotify, och så har det också blivit. Att spela upp videoklipp på Youtube utan ett spår av reklam gör mig orimligt lycklig. Vi återkommer längre fram med tankar om hur bra Youtube Music egentligen är som musiktjänst.

Vad känner du, är du sugen på att betala för att slippa reklam på Youtube? Är musikvideos en tillräcklig morot för att du ska våga släppa taget om konkurrerande musiktjänster? Tyck till i forumet!

Källor: Youtube-abonnemang, Youtube Music (Play Store, IOS)

Kommentarer
23 svar

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?