Nu kan du skaffa Youtube Premium och Youtube Music

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Vi har tidigare skrivit om att Google låter amerikanska kunder titta på video utan reklam på Youtube med ett speciellt abonnemang som kallas Youtube Premium. Vi har också skrivit om den nya musiktjänsten Youtube Music med tillhörande appar som ingår i Youtube-familjen. Nu finns båda dessa tjänster tillgängliga på den svenska marknaden.

Musiktjänsten Youtube Music får du tillgång till via en app och den erbjuder både traditionella spellistor med endast musik och spellistor med musikvideos, där kopplingen till just videotjänsten blir det stora säljargumentet. Youtube Music kan användas kostnadsfritt med reklam, eller reklamfritt via ett abonnemang som kostar 99 kronor i månaden.

Youtube tjänar pengar på att exponera tittare för reklam, vilket kan ske före, under och efter ett videoklipp. Med Youtube Premium slipper du denna reklam helt, och köper du detta abonnemang får du även en prenumeration på musiktjänsten Youtube Music. Premium kostar 119 kronor i månaden.

Google har annonserat att Youtube Music och den existerande musiktjänsten Google Play Music ska slås ihop på sikt, men i dagsläget existerar de båda sida vid sida. I skrivande stund ser det inte ut som att de båda integrerats, då spellistor från den ena tjänsten inte påverkar innehållet i den andra.

Undertecknad skrev för ett tag sen en krönika om att dessa tjänster fick mig att välja överge min gamla trotjänare Spotify, och så har det också blivit. Att spela upp videoklipp på Youtube utan ett spår av reklam gör mig orimligt lycklig. Vi återkommer längre fram med tankar om hur bra Youtube Music egentligen är som musiktjänst.

Vad känner du, är du sugen på att betala för att slippa reklam på Youtube? Är musikvideos en tillräcklig morot för att du ska våga släppa taget om konkurrerande musiktjänster? Tyck till i forumet!

Källor: Youtube-abonnemang, Youtube Music (Play Store, IOS)

Kommentarer
23 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.