Sommar med 99

Jakob tar semester – här är prylarna och tjänsterna han "packar"

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Nu är det sommartider på 99-redaktionen och först ut i semesterschemat är Jakob. Han har knappt hunnit koppla av innan vi kom på den briljanta idén att kontakta honom och kolla hur han semestrar när det gäller prylar och tjänster. Vad kommer till extra god användning?

Hej, Jakob! Hur är din semester så här långt?

– Den mjukstartade med lite småsaker jag inte hann med förra veckan, och inspelning av ett Fulkultur-avsnitt med sommartips (lyssna!). Sen kom regnet, och nu sitter jag inomhus och funderar på om skärgården verkligen är ett så bra resmål.

Vi undrar vilka prylar du kommer använda nu under ledigheten?

– Det finns två ambitioner som går i konflikt med varandra. Den ena är att skala ned livet under semestern och inte ha så mycket prylar. Den andra är att få med alla saker jag normalt använder. I slutändan blir det en kompromiss där jag lämnar Homepod och datorn hemma men tar med mig nästan allt annat. Se ruta!

Jakobs semesterpackning

1. Ipad Pro 10,5 tum ( ). För att se film och tv, spela spel och surfa på nätet.
2. Iphone 7 Plus ( ). Med betaversionen av IOS 12 installerad.
3. Iphone 8 ( ). Just nu min vardagstelefon, med Swish, Bank ID och annat viktigt.
4. Skärmrengöring. Mycket viktigt med alla dessa skärmar.
5. Nintendo Switch ( ). Kommer nog inte hinna spela så mycket, men tar med för säkerhets skull och hoppas hinna köra lite Mario Odyssey och retroklassikern Flashback.
6. New Nintendo 3DS XL ( ). Om min Switch går sönder! Jag hoppas hinna spela klart Metroid: Samus Returns.
7. Laddare och sladdar.
8. Sony WH-1000XM2 ( ). Brusreducerande hörlurar, när havsbruset blir irriterande.
9. Beats X ( ). Smidigare hörlurar för promenaderna.
10. Gentlemen on the Road, Michael Chabon. Gammal hederlig bok, om allt annat går sönder.

Allt går lätt ned i min ryggsäck, Everyday Backpack från Peak Design.

När det gäller tjänster då? Vilka kommer du använda?

– Apple Music och Netflix är det jag använder mest normalt, men eftersom jag inte kan räkna med stabil Wifi-anslutning måste jag förbereda med lite offline-nedladdning. Viktigt är att få med några säsonger av Greta Gris till min son, och så några utvalda spellistor med musik. Har också sparat några Marvel-serier på Netflix som jag ska kolla igenom, och så lite serietidningar från Comixology. I reserv tar jag med en analog tjänst i form av en pappersbok.

Tack för att vi fick prata med dig, Jakob! Kom tillbaka pigg och utvilad sen!

– Det lovar jag att göra! Hoppas det regnar hela sommaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.