Sommar med 99

Jakob tar semester – här är prylarna och tjänsterna han "packar"

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Nu är det sommartider på 99-redaktionen och först ut i semesterschemat är Jakob. Han har knappt hunnit koppla av innan vi kom på den briljanta idén att kontakta honom och kolla hur han semestrar när det gäller prylar och tjänster. Vad kommer till extra god användning?

Hej, Jakob! Hur är din semester så här långt?

– Den mjukstartade med lite småsaker jag inte hann med förra veckan, och inspelning av ett Fulkultur-avsnitt med sommartips (lyssna!). Sen kom regnet, och nu sitter jag inomhus och funderar på om skärgården verkligen är ett så bra resmål.

Vi undrar vilka prylar du kommer använda nu under ledigheten?

– Det finns två ambitioner som går i konflikt med varandra. Den ena är att skala ned livet under semestern och inte ha så mycket prylar. Den andra är att få med alla saker jag normalt använder. I slutändan blir det en kompromiss där jag lämnar Homepod och datorn hemma men tar med mig nästan allt annat. Se ruta!

Jakobs semesterpackning

1. Ipad Pro 10,5 tum ( ). För att se film och tv, spela spel och surfa på nätet.
2. Iphone 7 Plus ( ). Med betaversionen av IOS 12 installerad.
3. Iphone 8 ( ). Just nu min vardagstelefon, med Swish, Bank ID och annat viktigt.
4. Skärmrengöring. Mycket viktigt med alla dessa skärmar.
5. Nintendo Switch ( ). Kommer nog inte hinna spela så mycket, men tar med för säkerhets skull och hoppas hinna köra lite Mario Odyssey och retroklassikern Flashback.
6. New Nintendo 3DS XL ( ). Om min Switch går sönder! Jag hoppas hinna spela klart Metroid: Samus Returns.
7. Laddare och sladdar.
8. Sony WH-1000XM2 ( ). Brusreducerande hörlurar, när havsbruset blir irriterande.
9. Beats X ( ). Smidigare hörlurar för promenaderna.
10. Gentlemen on the Road, Michael Chabon. Gammal hederlig bok, om allt annat går sönder.

Allt går lätt ned i min ryggsäck, Everyday Backpack från Peak Design.

När det gäller tjänster då? Vilka kommer du använda?

– Apple Music och Netflix är det jag använder mest normalt, men eftersom jag inte kan räkna med stabil Wifi-anslutning måste jag förbereda med lite offline-nedladdning. Viktigt är att få med några säsonger av Greta Gris till min son, och så några utvalda spellistor med musik. Har också sparat några Marvel-serier på Netflix som jag ska kolla igenom, och så lite serietidningar från Comixology. I reserv tar jag med en analog tjänst i form av en pappersbok.

Tack för att vi fick prata med dig, Jakob! Kom tillbaka pigg och utvilad sen!

– Det lovar jag att göra! Hoppas det regnar hela sommaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Marknaden för begagnade mobiltelefoner växer ordentligt, och allt fler låter sina mobiler gå i arv. Men det finns fällor att se upp för!

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Apple lägger ned sin tjänst för att beställa trycksaker. Efter 30 september är det slut på fotoböcker, kalendrar och kort direkt från Bilder.

Dags för Ida att gå på några veckors semester. Självklart såg vi till att också hon svarade på vilka prylar och tjänster hon packar med sig.

En skulle kunna tro att någon med ett så stort prylintresse som jag själv klarar vardagen med tekniskt flyt. Rätt grejer vid rätt tillfälle – allt bara funkar. Inte alltid...

Skulle du vilja förenkla återvinningen där hemma? Kanske kan den smarta soptunnan Oscar eller något liknande vara framtidens enkla lösning.