Ge inte upp på Iphone SE, Apple!

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Apple lanserade Iphone SE i mars 2016 och sedan dess har den funnits kvar som Apples enda fyratumsmodell. Flaggskeppen från Apple och andra tillverkare har växt sig större och går knappt att använda med en hand längre.

På insidan är Iphone SE idag nästan antik och alla som föredrar greppvänliga och lagom stora mobiler har länge önskat sig en uppdaterad modell. Frågan är om det kommer någon, eller om det här var ett försök från Apples sida som de inte kommer att jobba vidare på när den nuvarande telefonen upphör att sälja i någon större kvantitet.

Vi frågade: Är Iphone SE något för dig? Storleken lockar föga oväntat många.

Om vi kollar in ryktena kring en eventuell Iphone SE 2 pratades det om att den kunde lanseras nu i juni i samband med WWDC, så blev det inte och nyligen kom lite oroande, om än osäkra, uppgifter om att Apple skjutit på sina lanseringsplaner för telefonen till tidigast nästa år. Men det finns hopp mina vänner, för det finns också tecken på att den istället kommer i september tillsammans med Apples nästa uppsättning flaggskepp – då som en del av en trio Iphone X-ersättare med olika skärmstorlekar.

En del uppgifter pekar på att Iphone SE 2 får Face ID och samma flärp-design som vi ser på bland annat Iphone X. På sikt tror jag absolut att Apple vill få ut Face ID på alla sina mobila enheter, men frågan är om det är ekonomsikt möjligt redan i höst om nu Iphone SE 2 ska fortsätta att vara en lite billigare modell (kostar från 4 195 kronor nu).

Huvudsakligen tror jag potentiella Iphone SE 2-köpare vill se bättre prestanda och bättre kamera – och kanske få haka på det här med trådlös laddning. Det vore något!

Jag hoppas Apple inte ger upp planerna på en ny fyratumsmodell. Det behövs något greppvänligt och lagom bland alla jättemobiler som är trendiga nu. Som vanligt i teknikvärlden får vi vänta och se.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
18 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.