Ge inte upp på Iphone SE, Apple!

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Apple lanserade Iphone SE i mars 2016 och sedan dess har den funnits kvar som Apples enda fyratumsmodell. Flaggskeppen från Apple och andra tillverkare har växt sig större och går knappt att använda med en hand längre.

På insidan är Iphone SE idag nästan antik och alla som föredrar greppvänliga och lagom stora mobiler har länge önskat sig en uppdaterad modell. Frågan är om det kommer någon, eller om det här var ett försök från Apples sida som de inte kommer att jobba vidare på när den nuvarande telefonen upphör att sälja i någon större kvantitet.

Vi frågade: Är Iphone SE något för dig? Storleken lockar föga oväntat många.

Om vi kollar in ryktena kring en eventuell Iphone SE 2 pratades det om att den kunde lanseras nu i juni i samband med WWDC, så blev det inte och nyligen kom lite oroande, om än osäkra, uppgifter om att Apple skjutit på sina lanseringsplaner för telefonen till tidigast nästa år. Men det finns hopp mina vänner, för det finns också tecken på att den istället kommer i september tillsammans med Apples nästa uppsättning flaggskepp – då som en del av en trio Iphone X-ersättare med olika skärmstorlekar.

En del uppgifter pekar på att Iphone SE 2 får Face ID och samma flärp-design som vi ser på bland annat Iphone X. På sikt tror jag absolut att Apple vill få ut Face ID på alla sina mobila enheter, men frågan är om det är ekonomsikt möjligt redan i höst om nu Iphone SE 2 ska fortsätta att vara en lite billigare modell (kostar från 4 195 kronor nu).

Huvudsakligen tror jag potentiella Iphone SE 2-köpare vill se bättre prestanda och bättre kamera – och kanske få haka på det här med trådlös laddning. Det vore något!

Jag hoppas Apple inte ger upp planerna på en ny fyratumsmodell. Det behövs något greppvänligt och lagom bland alla jättemobiler som är trendiga nu. Som vanligt i teknikvärlden får vi vänta och se.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
18 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.