Ge inte upp på Iphone SE, Apple!

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Apple lanserade Iphone SE i mars 2016 och sedan dess har den funnits kvar som Apples enda fyratumsmodell. Flaggskeppen från Apple och andra tillverkare har växt sig större och går knappt att använda med en hand längre.

På insidan är Iphone SE idag nästan antik och alla som föredrar greppvänliga och lagom stora mobiler har länge önskat sig en uppdaterad modell. Frågan är om det kommer någon, eller om det här var ett försök från Apples sida som de inte kommer att jobba vidare på när den nuvarande telefonen upphör att sälja i någon större kvantitet.

Vi frågade: Är Iphone SE något för dig? Storleken lockar föga oväntat många.

Om vi kollar in ryktena kring en eventuell Iphone SE 2 pratades det om att den kunde lanseras nu i juni i samband med WWDC, så blev det inte och nyligen kom lite oroande, om än osäkra, uppgifter om att Apple skjutit på sina lanseringsplaner för telefonen till tidigast nästa år. Men det finns hopp mina vänner, för det finns också tecken på att den istället kommer i september tillsammans med Apples nästa uppsättning flaggskepp – då som en del av en trio Iphone X-ersättare med olika skärmstorlekar.

En del uppgifter pekar på att Iphone SE 2 får Face ID och samma flärp-design som vi ser på bland annat Iphone X. På sikt tror jag absolut att Apple vill få ut Face ID på alla sina mobila enheter, men frågan är om det är ekonomsikt möjligt redan i höst om nu Iphone SE 2 ska fortsätta att vara en lite billigare modell (kostar från 4 195 kronor nu).

Huvudsakligen tror jag potentiella Iphone SE 2-köpare vill se bättre prestanda och bättre kamera – och kanske få haka på det här med trådlös laddning. Det vore något!

Jag hoppas Apple inte ger upp planerna på en ny fyratumsmodell. Det behövs något greppvänligt och lagom bland alla jättemobiler som är trendiga nu. Som vanligt i teknikvärlden får vi vänta och se.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
18 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.