Kluriga frågor i vårt Sonos-quiz

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Varje torsdag bjuder vi på ett quiz med tio frågor om olika ämnen relevanta för 99. Förra veckan ställde vi frågor om Sonos, det amerikanska bolaget som gör högtalarsystem. Så här långt har 412 personer svarat och resultatet fördelar sig så här:

Det var kluriga frågor verkar det som. Vanligast med 4–5 rätt.

Den svåraste frågan: Vi börjar från början! Sonos grundades 2002, och en första högtalarprototyp visades upp på elektronikmässan CES 2004. Vad kallades produkten då?
Rätt svar: Digital Music System. De flesta gissade på Sonos Multiroom System.

Vi börjar från början! Sonos grundades 2002, och en första högtalarprototyp visades upp på elektronikmässan CES 2004. Vad kallades produkten då?

Den lättaste frågan: 2015 lanserade också Sonos en teknik för att finjustera ljudet utifrån högtalarnas placering i rummet med hjälp av en mobiltelefon. Vad kallas tekniken?
Rätt svar: Trueplay.

2015 lanserade också Sonos en teknik för att finjustera ljudet utifrån högtalarnas placering i rummet med hjälp av en mobiltelefon. Vad kallas tekniken?

Har du missat förra veckans quiz? Gör det här vettja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
12 svar

Marknaden för begagnade mobiltelefoner växer ordentligt, och allt fler låter sina mobiler gå i arv. Men det finns fällor att se upp för!

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Apple lägger ned sin tjänst för att beställa trycksaker. Efter 30 september är det slut på fotoböcker, kalendrar och kort direkt från Bilder.

Dags för Ida att gå på några veckors semester. Självklart såg vi till att också hon svarade på vilka prylar och tjänster hon packar med sig.

En skulle kunna tro att någon med ett så stort prylintresse som jag själv klarar vardagen med tekniskt flyt. Rätt grejer vid rätt tillfälle – allt bara funkar. Inte alltid...

Skulle du vilja förenkla återvinningen där hemma? Kanske kan den smarta soptunnan Oscar eller något liknande vara framtidens enkla lösning.