Kluriga frågor i vårt Sonos-quiz

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Varje torsdag bjuder vi på ett quiz med tio frågor om olika ämnen relevanta för 99. Förra veckan ställde vi frågor om Sonos, det amerikanska bolaget som gör högtalarsystem. Så här långt har 412 personer svarat och resultatet fördelar sig så här:

Det var kluriga frågor verkar det som. Vanligast med 4–5 rätt.

Den svåraste frågan: Vi börjar från början! Sonos grundades 2002, och en första högtalarprototyp visades upp på elektronikmässan CES 2004. Vad kallades produkten då?
Rätt svar: Digital Music System. De flesta gissade på Sonos Multiroom System.

Vi börjar från början! Sonos grundades 2002, och en första högtalarprototyp visades upp på elektronikmässan CES 2004. Vad kallades produkten då?

Den lättaste frågan: 2015 lanserade också Sonos en teknik för att finjustera ljudet utifrån högtalarnas placering i rummet med hjälp av en mobiltelefon. Vad kallas tekniken?
Rätt svar: Trueplay.

2015 lanserade också Sonos en teknik för att finjustera ljudet utifrån högtalarnas placering i rummet med hjälp av en mobiltelefon. Vad kallas tekniken?

Har du missat förra veckans quiz? Gör det här vettja!

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Kommentarer
12 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.