Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

dags för bananjakt

Nu kan du förbeställa Nokia 8110 4G

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

En av de nyheter som fick mest uppmärksamhet under Mobile World Congress i början av året var utan tvekan den moderniserade utgåvan av klassikern Nokia 8110 från år 1996. Nu öppnar HMD Global upp för förbeställningar av Nokia 8110 4G som den nya versionen heter.

Säljstarten är den 16 juli, men redan nu kan telefonen förbeställas. Det hör inte till vanligheterna för telefoner i den här prisklassen. Nokia 8110 4G kostar inte mer än 799 kronor inklusive moms.

– Intresset för 8110 4G har varit så stort att vi bestämde oss för att alla ska kunna ha en chans att delta i bananjakten. Om man förbeställer telefonen nu så blir man en av de första som får tillgång till den när den börjar säljas den 16 juli, säger Ossi Korpela, nordenchef på HMD Global i ett pressmeddelande.

Det är inte bara nostalgieffekten som ligger bakom det stora intresset. Ossi Korpela tror att många lockas av möjligheten att koppla ned men ändå vara nåbar.

– Vi har sett i Norden att det finns ett allt större intresse av att koppla ner så mycket som möjligt när man har chansen, och att det finns ett behov av en telefon som kan uträtta det nödvändigaste och göra att du är ständigt nåbar – men som samtidigt inte lockar till att stirra ner i skärmen konstant och planlöst. Banandiet är ett väldigt populärt sätt att rensa kroppen från slaggprodukter – vi hoppas att banantelefonen kan hjälpa till att rensa själen från samma slagg.

Jag vet i alla fall att jag vill ha en, hur är det med dig? Berätta i kommentarerna!

Så här såg det ut när vi kollade in telefonen på MWC i början av året.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.