Google släpper läcker men dum podd-app

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Google har haft ett något begränsat förhållande till poddradiolyssnande på Android-plattformen. En gång i tiden släppte de appen Google Listen som inte rosade marknaden direkt, och användare har istället fått välja mellan ett antal alternativ från tredje part som alla erbjuder betydligt bättre funktionalitet men med gränssnitt som lämnar en del att önska estetiskt.

Detta blir det ändring på nu när företaget släppt den tydligt namngivna appen Google Podcasts. Här används ett estetiskt avskalat men snyggt gränssnitt med huvudsakligen vit bakgrundsfärg och text kompletteras endast av ikoner och små grafiska element. Startskärmen består endast av en lista över de poddar du prenumererar på och en lista där nya avsnitt, pågående lyssningar och nedladdningar samsas.

Under detta samsas förslag på poddar att prenumerera på. Om du lyssnar på poddavsnitt visas dessa i en panel längst ner i programmet, och trycker du på denna expanderas den till att visa fler kontroller för uppspelning. Om du söker efter poddar högst upp i gränssnittets vänstra del listas poddarna som stämmer in på sökningen i en tydligt presenterad lista.

Allt detta är ett klart steg framåt för poddlyssnande på Android sett till gränssnittsupplevelsen, men när det gäller utbudet av funktioner finns det en del att önska. Det går exempelvis inte att automatiskt ladda ner nya avsnitt av poddar man följer, och du kan inte skapa en spellista över podd-avsnitt du vill beta av. Uppspelningen går automatiskt till nästa avsnitt när det pågående är slut, vilket innebär att du behöver gå in och markera alla efterföljande avsnitt som icke lyssnade om du skulle råka somna ifrån ett avsnitt.

Vi kommer titta närmare på Google Podcasts längre fram när vi tar ett djupare grepp på poddlyssnande för Android-plattformen, men om du vägrat lyssna på poddar på Android på grund av taffligt designade appar har du nu ett gediget alternativ att testa på. Det återstår att se om Google Podcasts endast är ämnad för Android eller om IOS-användare också får ett nytt alternativ för poddande framöver.

Källa: Google Podcasts för Android

Kommentarer
1 svar

Marknaden för begagnade mobiltelefoner växer ordentligt, och allt fler låter sina mobiler gå i arv. Men det finns fällor att se upp för!

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Apple lägger ned sin tjänst för att beställa trycksaker. Efter 30 september är det slut på fotoböcker, kalendrar och kort direkt från Bilder.

Dags för Ida att gå på några veckors semester. Självklart såg vi till att också hon svarade på vilka prylar och tjänster hon packar med sig.

En skulle kunna tro att någon med ett så stort prylintresse som jag själv klarar vardagen med tekniskt flyt. Rätt grejer vid rätt tillfälle – allt bara funkar. Inte alltid...

Skulle du vilja förenkla återvinningen där hemma? Kanske kan den smarta soptunnan Oscar eller något liknande vara framtidens enkla lösning.