Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google släpper läcker men dum podd-app

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Google har haft ett något begränsat förhållande till poddradiolyssnande på Android-plattformen. En gång i tiden släppte de appen Google Listen som inte rosade marknaden direkt, och användare har istället fått välja mellan ett antal alternativ från tredje part som alla erbjuder betydligt bättre funktionalitet men med gränssnitt som lämnar en del att önska estetiskt.

Detta blir det ändring på nu när företaget släppt den tydligt namngivna appen Google Podcasts. Här används ett estetiskt avskalat men snyggt gränssnitt med huvudsakligen vit bakgrundsfärg och text kompletteras endast av ikoner och små grafiska element. Startskärmen består endast av en lista över de poddar du prenumererar på och en lista där nya avsnitt, pågående lyssningar och nedladdningar samsas.

Under detta samsas förslag på poddar att prenumerera på. Om du lyssnar på poddavsnitt visas dessa i en panel längst ner i programmet, och trycker du på denna expanderas den till att visa fler kontroller för uppspelning. Om du söker efter poddar högst upp i gränssnittets vänstra del listas poddarna som stämmer in på sökningen i en tydligt presenterad lista.

Allt detta är ett klart steg framåt för poddlyssnande på Android sett till gränssnittsupplevelsen, men när det gäller utbudet av funktioner finns det en del att önska. Det går exempelvis inte att automatiskt ladda ner nya avsnitt av poddar man följer, och du kan inte skapa en spellista över podd-avsnitt du vill beta av. Uppspelningen går automatiskt till nästa avsnitt när det pågående är slut, vilket innebär att du behöver gå in och markera alla efterföljande avsnitt som icke lyssnade om du skulle råka somna ifrån ett avsnitt.

Vi kommer titta närmare på Google Podcasts längre fram när vi tar ett djupare grepp på poddlyssnande för Android-plattformen, men om du vägrat lyssna på poddar på Android på grund av taffligt designade appar har du nu ett gediget alternativ att testa på. Det återstår att se om Google Podcasts endast är ämnad för Android eller om IOS-användare också får ett nytt alternativ för poddande framöver.

Källa: Google Podcasts för Android

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.