Nu kan du prata med Alexa i appen för IOS

Amazon har uppdaterat Alexa-appen för IOS så att användare nu kan prata med assistenten utan att vara nära en Echo-enhet.

Amazons röstassistent Alexa har tidigare i stort sett varit bunden till företagets egna Echo-högtalare, men för en handfull månader sedan fick Android-användare möjligheten att kommunicera med assistenten direkt via Alexa-appen. Nu kommer samma möjlighet till IOS.

Via en uppdatering till Alexa-appen kan du nu prata med Alexa var du än är utan att behöva ha tillgång till exempelvis en Echo-högtalare. Men Alexa kan inte integreras i IOS lika väl som Apples egen assistent Siri. Användare som vill kommunicera med Alexa måste öppna appen och trycka på en knapp.

Alexa finns att använda här i Sverige, men hon talar än så länge inte svenska utan håller sig till engelska.

Med hjälp av Amazons assistent kan du få svar på frågor, styra ditt smarta hem och spela musik. En del saker får du svar på med hjälp av grafik i appen. Exempelvis när du frågar om din kalender eller hur det gick i senaste VM-matchen.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.