Nu kan du prata med Alexa i appen för IOS

Amazon har uppdaterat Alexa-appen för IOS så att användare nu kan prata med assistenten utan att vara nära en Echo-enhet.

Amazons röstassistent Alexa har tidigare i stort sett varit bunden till företagets egna Echo-högtalare, men för en handfull månader sedan fick Android-användare möjligheten att kommunicera med assistenten direkt via Alexa-appen. Nu kommer samma möjlighet till IOS.

Via en uppdatering till Alexa-appen kan du nu prata med Alexa var du än är utan att behöva ha tillgång till exempelvis en Echo-högtalare. Men Alexa kan inte integreras i IOS lika väl som Apples egen assistent Siri. Användare som vill kommunicera med Alexa måste öppna appen och trycka på en knapp.

Alexa finns att använda här i Sverige, men hon talar än så länge inte svenska utan håller sig till engelska.

Med hjälp av Amazons assistent kan du få svar på frågor, styra ditt smarta hem och spela musik. En del saker får du svar på med hjälp av grafik i appen. Exempelvis när du frågar om din kalender eller hur det gick i senaste VM-matchen.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.