Nu kan du prata med Alexa i appen för IOS

Amazon har uppdaterat Alexa-appen för IOS så att användare nu kan prata med assistenten utan att vara nära en Echo-enhet.

Amazons röstassistent Alexa har tidigare i stort sett varit bunden till företagets egna Echo-högtalare, men för en handfull månader sedan fick Android-användare möjligheten att kommunicera med assistenten direkt via Alexa-appen. Nu kommer samma möjlighet till IOS.

Via en uppdatering till Alexa-appen kan du nu prata med Alexa var du än är utan att behöva ha tillgång till exempelvis en Echo-högtalare. Men Alexa kan inte integreras i IOS lika väl som Apples egen assistent Siri. Användare som vill kommunicera med Alexa måste öppna appen och trycka på en knapp.

Alexa finns att använda här i Sverige, men hon talar än så länge inte svenska utan håller sig till engelska.

Med hjälp av Amazons assistent kan du få svar på frågor, styra ditt smarta hem och spela musik. En del saker får du svar på med hjälp av grafik i appen. Exempelvis när du frågar om din kalender eller hur det gick i senaste VM-matchen.

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.