Nu kan du prata med Alexa i appen för IOS

Amazon har uppdaterat Alexa-appen för IOS så att användare nu kan prata med assistenten utan att vara nära en Echo-enhet.

Amazons röstassistent Alexa har tidigare i stort sett varit bunden till företagets egna Echo-högtalare, men för en handfull månader sedan fick Android-användare möjligheten att kommunicera med assistenten direkt via Alexa-appen. Nu kommer samma möjlighet till IOS.

Via en uppdatering till Alexa-appen kan du nu prata med Alexa var du än är utan att behöva ha tillgång till exempelvis en Echo-högtalare. Men Alexa kan inte integreras i IOS lika väl som Apples egen assistent Siri. Användare som vill kommunicera med Alexa måste öppna appen och trycka på en knapp.

Alexa finns att använda här i Sverige, men hon talar än så länge inte svenska utan håller sig till engelska.

Med hjälp av Amazons assistent kan du få svar på frågor, styra ditt smarta hem och spela musik. En del saker får du svar på med hjälp av grafik i appen. Exempelvis när du frågar om din kalender eller hur det gick i senaste VM-matchen.

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.