Personuppgifter kan ha läckt från Ticketmaster

Biljettföretaget Ticketmaster upptäckte i helgen en skadlig programvara som kan ha lett till att kunders personuppgifter och betalningsinformation läckt till en "tredje okänd part". Kunder som kan ha blivit drabbade har fått mejl.

Ticketmasters brittiska kontor upptäckte i lördags en skadlig programvara hos en av deras kundsupporter, en extern tredjepartsleverantör. Företaget skriver att personuppgifter och betalningsinformation kan ha läckt till en "okänd tredje part" och att de arbetar dygnet runt på att förstå hur datan har äventyrats. Kunder som kan ha drabbats har informerats via mejl.

"Vi kontaktar dig eftersom du köpt, eller har försökt köpa, biljetter någon gång mellan september 2017 och den 23 juni 2018. Även om vi inte har några bevis som tyder på att din persondata har äventyrats, så meddelar vi dig nu för säkerhets skull."

Ticketmaster skriver att de inaktiverade den drabbade produkten på alla deras webbplatser så fort den skadliga programvaran upptäcktes.

Kunder som fått mejlet uppmanas att byta lösenord och att se över sina kontoutdrag – ifall man blivit utsatt för bedrägeri.

"Om du är orolig eller märker någon misstänkt aktivitet på ditt konto, bör du kontakta din bank och/eller kreditkortsföretag."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Kvällen är äntligen kommen. Vi är redo för Samsungs första Unpacked-event för 2019 och drar igång försnack och livesändning strax efter klockan 19.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.