Personuppgifter kan ha läckt från Ticketmaster

Biljettföretaget Ticketmaster upptäckte i helgen en skadlig programvara som kan ha lett till att kunders personuppgifter och betalningsinformation läckt till en "tredje okänd part". Kunder som kan ha blivit drabbade har fått mejl.

Ticketmasters brittiska kontor upptäckte i lördags en skadlig programvara hos en av deras kundsupporter, en extern tredjepartsleverantör. Företaget skriver att personuppgifter och betalningsinformation kan ha läckt till en "okänd tredje part" och att de arbetar dygnet runt på att förstå hur datan har äventyrats. Kunder som kan ha drabbats har informerats via mejl.

"Vi kontaktar dig eftersom du köpt, eller har försökt köpa, biljetter någon gång mellan september 2017 och den 23 juni 2018. Även om vi inte har några bevis som tyder på att din persondata har äventyrats, så meddelar vi dig nu för säkerhets skull."

Ticketmaster skriver att de inaktiverade den drabbade produkten på alla deras webbplatser så fort den skadliga programvaran upptäcktes.

Kunder som fått mejlet uppmanas att byta lösenord och att se över sina kontoutdrag – ifall man blivit utsatt för bedrägeri.

"Om du är orolig eller märker någon misstänkt aktivitet på ditt konto, bör du kontakta din bank och/eller kreditkortsföretag."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.