Personuppgifter kan ha läckt från Ticketmaster

Biljettföretaget Ticketmaster upptäckte i helgen en skadlig programvara som kan ha lett till att kunders personuppgifter och betalningsinformation läckt till en "tredje okänd part". Kunder som kan ha blivit drabbade har fått mejl.

Ticketmasters brittiska kontor upptäckte i lördags en skadlig programvara hos en av deras kundsupporter, en extern tredjepartsleverantör. Företaget skriver att personuppgifter och betalningsinformation kan ha läckt till en "okänd tredje part" och att de arbetar dygnet runt på att förstå hur datan har äventyrats. Kunder som kan ha drabbats har informerats via mejl.

"Vi kontaktar dig eftersom du köpt, eller har försökt köpa, biljetter någon gång mellan september 2017 och den 23 juni 2018. Även om vi inte har några bevis som tyder på att din persondata har äventyrats, så meddelar vi dig nu för säkerhets skull."

Ticketmaster skriver att de inaktiverade den drabbade produkten på alla deras webbplatser så fort den skadliga programvaran upptäcktes.

Kunder som fått mejlet uppmanas att byta lösenord och att se över sina kontoutdrag – ifall man blivit utsatt för bedrägeri.

"Om du är orolig eller märker någon misstänkt aktivitet på ditt konto, bör du kontakta din bank och/eller kreditkortsföretag."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.