Personuppgifter kan ha läckt från Ticketmaster

Biljettföretaget Ticketmaster upptäckte i helgen en skadlig programvara som kan ha lett till att kunders personuppgifter och betalningsinformation läckt till en "tredje okänd part". Kunder som kan ha blivit drabbade har fått mejl.

Ticketmasters brittiska kontor upptäckte i lördags en skadlig programvara hos en av deras kundsupporter, en extern tredjepartsleverantör. Företaget skriver att personuppgifter och betalningsinformation kan ha läckt till en "okänd tredje part" och att de arbetar dygnet runt på att förstå hur datan har äventyrats. Kunder som kan ha drabbats har informerats via mejl.

"Vi kontaktar dig eftersom du köpt, eller har försökt köpa, biljetter någon gång mellan september 2017 och den 23 juni 2018. Även om vi inte har några bevis som tyder på att din persondata har äventyrats, så meddelar vi dig nu för säkerhets skull."

Ticketmaster skriver att de inaktiverade den drabbade produkten på alla deras webbplatser så fort den skadliga programvaran upptäcktes.

Kunder som fått mejlet uppmanas att byta lösenord och att se över sina kontoutdrag – ifall man blivit utsatt för bedrägeri.

"Om du är orolig eller märker någon misstänkt aktivitet på ditt konto, bör du kontakta din bank och/eller kreditkortsföretag."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.