Huawei satsar på jättestora skärmar till Mate 20-serien

Enligt rykten kan Huawei Mate 20 Pro lanseras i höst med den största skärmen hittills i en mobiltelefon. Hela 6,9 tum ryktas den mäta på diagonalen.

I oktober förra året var vi på plats i München när Huawei presenterade Mate 10 och Mate 10 Pro. I höst är det därför logiskt att tänka sig att företaget presenterar efterföljarna Mate 20 och Mate 20 Pro.

Med Mate-serien vill Huawei visa upp sina allra bästa och senaste teknikframsteg i mobilväg. Enligt uppgifter från Sydkorea kan Mate 20 Pro utrustas med den största skärmen hittills i en smart mobil. Huawei sägs köpa in 6,9-tums OLED-paneler från Samsung till telefonen. Mate 20 sägs få en mindre skärm, källorna uppger att den får en 6,1-tums OLED-panel likt Huawei P20 Pro som lanserades i Paris i mars tidigare i år.

I höst väntas Samsung presentera nästa modell i sin Note-serie under ett Unpacked-event som ska gå av stapeln den 9 augusti, men Note 9 ryktas få en skärm på 6,38 tum. Den största av Apples kommande Iphone-modeller ryktas nå 6,46 tum, så om de här uppgifterna visar sig stämma kommer Huawei att kunna skryta med att ha den största skärmen i alla fall.

Källa: The Bell [Google-översatt]

Kommentarer
12 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.