Huawei satsar på jättestora skärmar till Mate 20-serien

Enligt rykten kan Huawei Mate 20 Pro lanseras i höst med den största skärmen hittills i en mobiltelefon. Hela 6,9 tum ryktas den mäta på diagonalen.

I oktober förra året var vi på plats i München när Huawei presenterade Mate 10 och Mate 10 Pro. I höst är det därför logiskt att tänka sig att företaget presenterar efterföljarna Mate 20 och Mate 20 Pro.

Med Mate-serien vill Huawei visa upp sina allra bästa och senaste teknikframsteg i mobilväg. Enligt uppgifter från Sydkorea kan Mate 20 Pro utrustas med den största skärmen hittills i en smart mobil. Huawei sägs köpa in 6,9-tums OLED-paneler från Samsung till telefonen. Mate 20 sägs få en mindre skärm, källorna uppger att den får en 6,1-tums OLED-panel likt Huawei P20 Pro som lanserades i Paris i mars tidigare i år.

I höst väntas Samsung presentera nästa modell i sin Note-serie under ett Unpacked-event som ska gå av stapeln den 9 augusti, men Note 9 ryktas få en skärm på 6,38 tum. Den största av Apples kommande Iphone-modeller ryktas nå 6,46 tum, så om de här uppgifterna visar sig stämma kommer Huawei att kunna skryta med att ha den största skärmen i alla fall.

Källa: The Bell [Google-översatt]

Kommentarer
12 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.