Huawei satsar på jättestora skärmar till Mate 20-serien

Enligt rykten kan Huawei Mate 20 Pro lanseras i höst med den största skärmen hittills i en mobiltelefon. Hela 6,9 tum ryktas den mäta på diagonalen.

I oktober förra året var vi på plats i München när Huawei presenterade Mate 10 och Mate 10 Pro. I höst är det därför logiskt att tänka sig att företaget presenterar efterföljarna Mate 20 och Mate 20 Pro.

Med Mate-serien vill Huawei visa upp sina allra bästa och senaste teknikframsteg i mobilväg. Enligt uppgifter från Sydkorea kan Mate 20 Pro utrustas med den största skärmen hittills i en smart mobil. Huawei sägs köpa in 6,9-tums OLED-paneler från Samsung till telefonen. Mate 20 sägs få en mindre skärm, källorna uppger att den får en 6,1-tums OLED-panel likt Huawei P20 Pro som lanserades i Paris i mars tidigare i år.

I höst väntas Samsung presentera nästa modell i sin Note-serie under ett Unpacked-event som ska gå av stapeln den 9 augusti, men Note 9 ryktas få en skärm på 6,38 tum. Den största av Apples kommande Iphone-modeller ryktas nå 6,46 tum, så om de här uppgifterna visar sig stämma kommer Huawei att kunna skryta med att ha den största skärmen i alla fall.

Källa: The Bell [Google-översatt]

Kommentarer
12 svar

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.

Dekorera ditt hem med smarta lampor, och få kontroll över belysningen med automatiseringar, förutbestämda scener och kraftfulla röstkommandon. Börja här!

Ännu ett quiz om logotyper, men den här gången svårare. Känner du igen alla nya och gamla loggor?

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Googles kamerafunktion för bättre nattbilder finns nu tillgänglig, inte bara för nya Pixel 3 utan även för Pixel 2 och Pixel.

Med hjälp av ett tangentbord till din Ipad kan du öka på produktiviteten med ett gäng kortkommandon. Låt 99 guida dig rätt bland tangentkombinationerna.