Oneplus 6 släpps också i röd utgåva

Nu kommer snart Oneplus 6 också i en röd version. Du kan förboka ett exemplar från och med idag.

När Oneplus släppte en röd variant av modellen 5T imponerades vi av den läckra designen, men tyckte att det var något surt för kunder som investerat i den vanliga tråkiga svarta modellen blott några månader tidigare. Nu upprepas historien med Oneplus 6 som kommer i röd skrud, men denna gång blott veckor efter standardvariantens lansering.

Oneplus 6 Red som den kort och gott heter skiljer sig rätt mycket från 5T-varianten rent utseendemässigt då telefonens bakstycke i glas ger den röda färgen en klart annorlunda nyans. Oneplus har dock ändrat några ytterligare detaljer, exempelvis fingeravtrycksläsaren som går i en annan röd nyans då den inte är täckt av glas med guldfärgade kanter.

Redaktionens åsikter går från att det är en klar förbättring från föregående röd modell till lite småful, men iögonfallande är den oavsett vilket av dessa läger man tillhör. Telefonen kan förbokas från och med idag och det gäller konfigurationen med 128 gigabyte lagring och 8 gigabyte primärminne.

Priset blir precis som med standardmodellen 5 995 kronor och försäljningen sker dels via den egna hemsidan Oneplus.com, men även via operatören Telia och Webhallen på svenska marknaden.

Läs mer:

Test: Andreas testar Oneplus 6

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.