Oneplus 6 släpps också i röd utgåva

Nu kommer snart Oneplus 6 också i en röd version. Du kan förboka ett exemplar från och med idag.

När Oneplus släppte en röd variant av modellen 5T imponerades vi av den läckra designen, men tyckte att det var något surt för kunder som investerat i den vanliga tråkiga svarta modellen blott några månader tidigare. Nu upprepas historien med Oneplus 6 som kommer i röd skrud, men denna gång blott veckor efter standardvariantens lansering.

Oneplus 6 Red som den kort och gott heter skiljer sig rätt mycket från 5T-varianten rent utseendemässigt då telefonens bakstycke i glas ger den röda färgen en klart annorlunda nyans. Oneplus har dock ändrat några ytterligare detaljer, exempelvis fingeravtrycksläsaren som går i en annan röd nyans då den inte är täckt av glas med guldfärgade kanter.

Redaktionens åsikter går från att det är en klar förbättring från föregående röd modell till lite småful, men iögonfallande är den oavsett vilket av dessa läger man tillhör. Telefonen kan förbokas från och med idag och det gäller konfigurationen med 128 gigabyte lagring och 8 gigabyte primärminne.

Priset blir precis som med standardmodellen 5 995 kronor och försäljningen sker dels via den egna hemsidan Oneplus.com, men även via operatören Telia och Webhallen på svenska marknaden.

Läs mer:

Test: Andreas testar Oneplus 6

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.