Oneplus 6 släpps också i röd utgåva

Nu kommer snart Oneplus 6 också i en röd version. Du kan förboka ett exemplar från och med idag.

När Oneplus släppte en röd variant av modellen 5T imponerades vi av den läckra designen, men tyckte att det var något surt för kunder som investerat i den vanliga tråkiga svarta modellen blott några månader tidigare. Nu upprepas historien med Oneplus 6 som kommer i röd skrud, men denna gång blott veckor efter standardvariantens lansering.

Oneplus 6 Red som den kort och gott heter skiljer sig rätt mycket från 5T-varianten rent utseendemässigt då telefonens bakstycke i glas ger den röda färgen en klart annorlunda nyans. Oneplus har dock ändrat några ytterligare detaljer, exempelvis fingeravtrycksläsaren som går i en annan röd nyans då den inte är täckt av glas med guldfärgade kanter.

Redaktionens åsikter går från att det är en klar förbättring från föregående röd modell till lite småful, men iögonfallande är den oavsett vilket av dessa läger man tillhör. Telefonen kan förbokas från och med idag och det gäller konfigurationen med 128 gigabyte lagring och 8 gigabyte primärminne.

Priset blir precis som med standardmodellen 5 995 kronor och försäljningen sker dels via den egna hemsidan Oneplus.com, men även via operatören Telia och Webhallen på svenska marknaden.

Läs mer:

Test: Andreas testar Oneplus 6

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.