Den mobila krockkudden som kan rädda våra skärmar

Det är lätt hänt att råka tappa mobilen med spräckt skärm som resultat. Den tyska studenten Philip Frenzel har kanske lösningen som kommer att spara många både tid och pengar – en sorts krockkudde inbyggt i ett skal.

Philip Frenzels lösning består av ett skal som känner av att din telefon faller och släpper ut ett par metallben i varje hörn som skyddar telefonen från skador. Skalet kallar han för AD Case, vilket står för Active Damping eller aktiv dämpning på svenska.

Uppfinningen kom han så klart på efter att ha själv tappat sin telefon som efter en dyr skärmreparation till slut ändå fick bytas ut helt eftersom den fick sådana skador av fallet. Frenzel är student vid Aalen universitet och har vunnit pris för sin lösning – som han också sökt patent för.

AD Case ska gå att återanvända flera gånger genom att klämma ihop och fälla in benen i skalet igen. Det har stöd för trådlös laddning och ger användaren extra batteritid. Enligt nuvarande design lägger skalet till tjockleken på kompatibla telefoner med cirka 5 millimeter. Enligt hemsidan planeras skal till Iphone 6 och framåt.

Tillsammans med sin partner Peter Mayer planerar nämligen Frenzel att snart gräsrotsfinansiera skalet via sajten Kickstarter. Om den här lösningen – eller någon annan förbättrad design – faktiskt släpps kommersiellt skulle det spara många människor både tid och pengar på skärmbyten eller nya telefoner. I en inte allt för avlägsen framtid slipper vi kanske att hålla tummarna och be till någon högre makt när vi tappar våra mobiler.

Källa: AD Case

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.