Den mobila krockkudden som kan rädda våra skärmar

Det är lätt hänt att råka tappa mobilen med spräckt skärm som resultat. Den tyska studenten Philip Frenzel har kanske lösningen som kommer att spara många både tid och pengar – en sorts krockkudde inbyggt i ett skal.

Philip Frenzels lösning består av ett skal som känner av att din telefon faller och släpper ut ett par metallben i varje hörn som skyddar telefonen från skador. Skalet kallar han för AD Case, vilket står för Active Damping eller aktiv dämpning på svenska.

Uppfinningen kom han så klart på efter att ha själv tappat sin telefon som efter en dyr skärmreparation till slut ändå fick bytas ut helt eftersom den fick sådana skador av fallet. Frenzel är student vid Aalen universitet och har vunnit pris för sin lösning – som han också sökt patent för.

AD Case ska gå att återanvända flera gånger genom att klämma ihop och fälla in benen i skalet igen. Det har stöd för trådlös laddning och ger användaren extra batteritid. Enligt nuvarande design lägger skalet till tjockleken på kompatibla telefoner med cirka 5 millimeter. Enligt hemsidan planeras skal till Iphone 6 och framåt.

Tillsammans med sin partner Peter Mayer planerar nämligen Frenzel att snart gräsrotsfinansiera skalet via sajten Kickstarter. Om den här lösningen – eller någon annan förbättrad design – faktiskt släpps kommersiellt skulle det spara många människor både tid och pengar på skärmbyten eller nya telefoner. I en inte allt för avlägsen framtid slipper vi kanske att hålla tummarna och be till någon högre makt när vi tappar våra mobiler.

Källa: AD Case

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.