Den mobila krockkudden som kan rädda våra skärmar

Det är lätt hänt att råka tappa mobilen med spräckt skärm som resultat. Den tyska studenten Philip Frenzel har kanske lösningen som kommer att spara många både tid och pengar – en sorts krockkudde inbyggt i ett skal.

Philip Frenzels lösning består av ett skal som känner av att din telefon faller och släpper ut ett par metallben i varje hörn som skyddar telefonen från skador. Skalet kallar han för AD Case, vilket står för Active Damping eller aktiv dämpning på svenska.

Uppfinningen kom han så klart på efter att ha själv tappat sin telefon som efter en dyr skärmreparation till slut ändå fick bytas ut helt eftersom den fick sådana skador av fallet. Frenzel är student vid Aalen universitet och har vunnit pris för sin lösning – som han också sökt patent för.

AD Case ska gå att återanvända flera gånger genom att klämma ihop och fälla in benen i skalet igen. Det har stöd för trådlös laddning och ger användaren extra batteritid. Enligt nuvarande design lägger skalet till tjockleken på kompatibla telefoner med cirka 5 millimeter. Enligt hemsidan planeras skal till Iphone 6 och framåt.

Tillsammans med sin partner Peter Mayer planerar nämligen Frenzel att snart gräsrotsfinansiera skalet via sajten Kickstarter. Om den här lösningen – eller någon annan förbättrad design – faktiskt släpps kommersiellt skulle det spara många människor både tid och pengar på skärmbyten eller nya telefoner. I en inte allt för avlägsen framtid slipper vi kanske att hålla tummarna och be till någon högre makt när vi tappar våra mobiler.

Källa: AD Case

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Veckans avsnitt handlar om alla event som börjar fylla upp redaktionskalenderns första halvår. Bland andra Samsung, mässan MWC och Apple har nyheter på gång att dela med världen.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.