Den mobila krockkudden som kan rädda våra skärmar

Det är lätt hänt att råka tappa mobilen med spräckt skärm som resultat. Den tyska studenten Philip Frenzel har kanske lösningen som kommer att spara många både tid och pengar – en sorts krockkudde inbyggt i ett skal.

Philip Frenzels lösning består av ett skal som känner av att din telefon faller och släpper ut ett par metallben i varje hörn som skyddar telefonen från skador. Skalet kallar han för AD Case, vilket står för Active Damping eller aktiv dämpning på svenska.

Uppfinningen kom han så klart på efter att ha själv tappat sin telefon som efter en dyr skärmreparation till slut ändå fick bytas ut helt eftersom den fick sådana skador av fallet. Frenzel är student vid Aalen universitet och har vunnit pris för sin lösning – som han också sökt patent för.

AD Case ska gå att återanvända flera gånger genom att klämma ihop och fälla in benen i skalet igen. Det har stöd för trådlös laddning och ger användaren extra batteritid. Enligt nuvarande design lägger skalet till tjockleken på kompatibla telefoner med cirka 5 millimeter. Enligt hemsidan planeras skal till Iphone 6 och framåt.

Tillsammans med sin partner Peter Mayer planerar nämligen Frenzel att snart gräsrotsfinansiera skalet via sajten Kickstarter. Om den här lösningen – eller någon annan förbättrad design – faktiskt släpps kommersiellt skulle det spara många människor både tid och pengar på skärmbyten eller nya telefoner. I en inte allt för avlägsen framtid slipper vi kanske att hålla tummarna och be till någon högre makt när vi tappar våra mobiler.

Källa: AD Case

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.