Iphone X är faktiskt studiofoto-kapabel

En brittisk reklamgranskande organisation konstaterar att Apple inte ljuger om Iphone X förmåga att fotografera med studiokvalitet.

För några månader sedan släppte Apple en reklamfilm där företaget påstod att Iphone X kan användas för att fotografera porträttbilder i en fotostudio. Detta ansåg några bekymrade brittiska medborgare vara förbannad lögn, och anmälde helt sonika Apple till The Advertising Standards Authority (ASA), den brittiska motsvarigheten till Reklamombudsmannen.

ASA tog anmälan och gjorde en grundlig undersökning, och kunde sedan konstatera att Iphone X minsann kan användas för att fånga porträttbilder i en studio. ASA konstaterar att Iphone X fotograferar med samma brännvidd som används för studioporträtt, 50 millimeter, och de konstaterade även att "studiokvalitet" inte är en definierad standard och att Apple därmed inte kan fällas för att inte uppnått denna.

ASA konstaterar vidare att Iphone X må sakna en del av de verktyg och effekter som används i en studio, men det som visas i reklamfilmen faktiskt också erbjuds i produkten, och därmed kan den inte fällas för falsk marknadsföring. Det här stämmer ganska väl in på parollen "det är inte kameran som gör fotografen", och jag själv skulle inte kunna ta en vettig porträttbild om jag så hade världens bästa kamerautrustning till mitt förfogande.

Källa: ASA

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.