Samsung-telefoner skickar bilder utan godkännande

En del Samsung-telefoner rapporteras skicka kamerabilderna till slumpmässiga kontakter utan användarens godkännande. Samsung undersöker buggen.

Efter en uppdatering har en del Samsung-telefoner tagit på sig att på egen hand dela användarnas foton med slumpmässiga kontakter utan deras godkännande och vetande. Rapporter om problemen har dykt upp på Reddit och Samsungs officiella forum.

En Reddit-användare skriver att hans telefon skickade alla bilder i "kamerarullen" till hans flickvän. Bilderna skickades via Samsungs app Samsung Messages. Enligt inlägget visar appen inte ens att bilderna skickats utan de drabbade får reda på vad som hänt först om mottagaren hör av sig.

En talesperson för Samsung berättar för Gizmodo att de känner till rapporterna och att de undersöker problemet. Foruminläggen indikerar att Galaxy S9 och S9 Plus påverkats, men buggen kan påverka fler modeller. Samsung ber drabbade att höra av sig.

En del tror att buggen hör ihop med en profil-uppdatering som bland annat telefonoperatören T-Mobile börjat skicka ut rörande RCS-meddelanden. RCS står för Rich Communication Services och kan sägas vara nästa generations sms med bland annat bättre media-hantering och läskvittenser.

I väntan på en lösning kan den som är orolig ta tillbaka Samsung Messages tillåtelse att använda lagringen i telefonen eller byta till en annan app för meddelanden.

Källa: Gizmodo | Reddit | Samsungs forum

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.

Dekorera ditt hem med smarta lampor, och få kontroll över belysningen med automatiseringar, förutbestämda scener och kraftfulla röstkommandon. Börja här!

Ännu ett quiz om logotyper, men den här gången svårare. Känner du igen alla nya och gamla loggor?

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Googles kamerafunktion för bättre nattbilder finns nu tillgänglig, inte bara för nya Pixel 3 utan även för Pixel 2 och Pixel.

Med hjälp av ett tangentbord till din Ipad kan du öka på produktiviteten med ett gäng kortkommandon. Låt 99 guida dig rätt bland tangentkombinationerna.