Samsung-telefoner skickar bilder utan godkännande

En del Samsung-telefoner rapporteras skicka kamerabilderna till slumpmässiga kontakter utan användarens godkännande. Samsung undersöker buggen.

Efter en uppdatering har en del Samsung-telefoner tagit på sig att på egen hand dela användarnas foton med slumpmässiga kontakter utan deras godkännande och vetande. Rapporter om problemen har dykt upp på Reddit och Samsungs officiella forum.

En Reddit-användare skriver att hans telefon skickade alla bilder i "kamerarullen" till hans flickvän. Bilderna skickades via Samsungs app Samsung Messages. Enligt inlägget visar appen inte ens att bilderna skickats utan de drabbade får reda på vad som hänt först om mottagaren hör av sig.

En talesperson för Samsung berättar för Gizmodo att de känner till rapporterna och att de undersöker problemet. Foruminläggen indikerar att Galaxy S9 och S9 Plus påverkats, men buggen kan påverka fler modeller. Samsung ber drabbade att höra av sig.

En del tror att buggen hör ihop med en profil-uppdatering som bland annat telefonoperatören T-Mobile börjat skicka ut rörande RCS-meddelanden. RCS står för Rich Communication Services och kan sägas vara nästa generations sms med bland annat bättre media-hantering och läskvittenser.

I väntan på en lösning kan den som är orolig ta tillbaka Samsung Messages tillåtelse att använda lagringen i telefonen eller byta till en annan app för meddelanden.

Källa: Gizmodo | Reddit | Samsungs forum

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.