Samsung-telefoner skickar bilder utan godkännande

En del Samsung-telefoner rapporteras skicka kamerabilderna till slumpmässiga kontakter utan användarens godkännande. Samsung undersöker buggen.

Efter en uppdatering har en del Samsung-telefoner tagit på sig att på egen hand dela användarnas foton med slumpmässiga kontakter utan deras godkännande och vetande. Rapporter om problemen har dykt upp på Reddit och Samsungs officiella forum.

En Reddit-användare skriver att hans telefon skickade alla bilder i "kamerarullen" till hans flickvän. Bilderna skickades via Samsungs app Samsung Messages. Enligt inlägget visar appen inte ens att bilderna skickats utan de drabbade får reda på vad som hänt först om mottagaren hör av sig.

En talesperson för Samsung berättar för Gizmodo att de känner till rapporterna och att de undersöker problemet. Foruminläggen indikerar att Galaxy S9 och S9 Plus påverkats, men buggen kan påverka fler modeller. Samsung ber drabbade att höra av sig.

En del tror att buggen hör ihop med en profil-uppdatering som bland annat telefonoperatören T-Mobile börjat skicka ut rörande RCS-meddelanden. RCS står för Rich Communication Services och kan sägas vara nästa generations sms med bland annat bättre media-hantering och läskvittenser.

I väntan på en lösning kan den som är orolig ta tillbaka Samsung Messages tillåtelse att använda lagringen i telefonen eller byta till en annan app för meddelanden.

Källa: Gizmodo | Reddit | Samsungs forum

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.