Samsung-telefoner skickar bilder utan godkännande

En del Samsung-telefoner rapporteras skicka kamerabilderna till slumpmässiga kontakter utan användarens godkännande. Samsung undersöker buggen.

Efter en uppdatering har en del Samsung-telefoner tagit på sig att på egen hand dela användarnas foton med slumpmässiga kontakter utan deras godkännande och vetande. Rapporter om problemen har dykt upp på Reddit och Samsungs officiella forum.

En Reddit-användare skriver att hans telefon skickade alla bilder i "kamerarullen" till hans flickvän. Bilderna skickades via Samsungs app Samsung Messages. Enligt inlägget visar appen inte ens att bilderna skickats utan de drabbade får reda på vad som hänt först om mottagaren hör av sig.

En talesperson för Samsung berättar för Gizmodo att de känner till rapporterna och att de undersöker problemet. Foruminläggen indikerar att Galaxy S9 och S9 Plus påverkats, men buggen kan påverka fler modeller. Samsung ber drabbade att höra av sig.

En del tror att buggen hör ihop med en profil-uppdatering som bland annat telefonoperatören T-Mobile börjat skicka ut rörande RCS-meddelanden. RCS står för Rich Communication Services och kan sägas vara nästa generations sms med bland annat bättre media-hantering och läskvittenser.

I väntan på en lösning kan den som är orolig ta tillbaka Samsung Messages tillåtelse att använda lagringen i telefonen eller byta till en annan app för meddelanden.

Källa: Gizmodo | Reddit | Samsungs forum

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.