Amazon för diskussioner med Postnord – svensk lansering på gång?

Postnord bekräftar att företaget blivit kontaktade av Amazon angående samarbete runt e-handelsjättens svenska lansering.

Amazon är tveklöst ett av världens största företag och utöver e-handelsplattformen som utgör stommen i deras verksamhet är de aktiva inom en rad andra områden. De säljer både böcker och de fysiska e-boksläsarna som hör Kindle-tjänsten till och de strömmar film via streamingtjänsten Amazon Prime Video, bland annat.

Amazon används flitigt av svenska konsumenter, men det är genom beställningar från företagets internationella marknader som levereras till Sverige. Amazon har länge ryktats vara på gång med en svensk lansering, och nu verkar det som att det kan vara nära förestående enligt en uttalande från Postnord som Breakit publicerat.

Enligt rapporten ska Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman sagt att de blivit kontaktade av Amazon som velat diskutera ett samarbete för bolagets svenska lansering. Han säger vidare att Amazon inte sagt något om när lanseringen kommer ske, men att han är övertygad om att det kommer ske under 2018.

Enligt de tidiga diskussionerna skulle Amazon inte bli Postnords största kund, men han menar att det är något som sannolikt skulle växa över tid. När Amazon lanseras i Sverige kommer det sannolikt bli en tuff utmanare för övriga e-handlare och bokhandlare, då Amazon på andra marknader tvingat ner priser och rentav tvingat etablerade aktörer att lägga ner verksamheten.

Hur känner du inför Amazons svenska lansering, jubel över bekvämligheten eller oro för de lokala mindre aktörerna?

Källa: Breakit

Kommentarer
23 svar

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.