Amazon för diskussioner med Postnord – svensk lansering på gång?

Postnord bekräftar att företaget blivit kontaktade av Amazon angående samarbete runt e-handelsjättens svenska lansering.

Amazon är tveklöst ett av världens största företag och utöver e-handelsplattformen som utgör stommen i deras verksamhet är de aktiva inom en rad andra områden. De säljer både böcker och de fysiska e-boksläsarna som hör Kindle-tjänsten till och de strömmar film via streamingtjänsten Amazon Prime Video, bland annat.

Amazon används flitigt av svenska konsumenter, men det är genom beställningar från företagets internationella marknader som levereras till Sverige. Amazon har länge ryktats vara på gång med en svensk lansering, och nu verkar det som att det kan vara nära förestående enligt en uttalande från Postnord som Breakit publicerat.

Enligt rapporten ska Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman sagt att de blivit kontaktade av Amazon som velat diskutera ett samarbete för bolagets svenska lansering. Han säger vidare att Amazon inte sagt något om när lanseringen kommer ske, men att han är övertygad om att det kommer ske under 2018.

Enligt de tidiga diskussionerna skulle Amazon inte bli Postnords största kund, men han menar att det är något som sannolikt skulle växa över tid. När Amazon lanseras i Sverige kommer det sannolikt bli en tuff utmanare för övriga e-handlare och bokhandlare, då Amazon på andra marknader tvingat ner priser och rentav tvingat etablerade aktörer att lägga ner verksamheten.

Hur känner du inför Amazons svenska lansering, jubel över bekvämligheten eller oro för de lokala mindre aktörerna?

Källa: Breakit

Kommentarer
29 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.