Amazon för diskussioner med Postnord – svensk lansering på gång?

Postnord bekräftar att företaget blivit kontaktade av Amazon angående samarbete runt e-handelsjättens svenska lansering.

Amazon är tveklöst ett av världens största företag och utöver e-handelsplattformen som utgör stommen i deras verksamhet är de aktiva inom en rad andra områden. De säljer både böcker och de fysiska e-boksläsarna som hör Kindle-tjänsten till och de strömmar film via streamingtjänsten Amazon Prime Video, bland annat.

Amazon används flitigt av svenska konsumenter, men det är genom beställningar från företagets internationella marknader som levereras till Sverige. Amazon har länge ryktats vara på gång med en svensk lansering, och nu verkar det som att det kan vara nära förestående enligt en uttalande från Postnord som Breakit publicerat.

Enligt rapporten ska Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman sagt att de blivit kontaktade av Amazon som velat diskutera ett samarbete för bolagets svenska lansering. Han säger vidare att Amazon inte sagt något om när lanseringen kommer ske, men att han är övertygad om att det kommer ske under 2018.

Enligt de tidiga diskussionerna skulle Amazon inte bli Postnords största kund, men han menar att det är något som sannolikt skulle växa över tid. När Amazon lanseras i Sverige kommer det sannolikt bli en tuff utmanare för övriga e-handlare och bokhandlare, då Amazon på andra marknader tvingat ner priser och rentav tvingat etablerade aktörer att lägga ner verksamheten.

Hur känner du inför Amazons svenska lansering, jubel över bekvämligheten eller oro för de lokala mindre aktörerna?

Källa: Breakit

Kommentarer
28 svar

Ikeas efterlängtade smarta rullgardiner kommer allt närmare en lansering, och nu har produkten dykt upp i svenska butikernas datorsystem, med priser.

Dekorera ditt hem med smarta lampor, och få kontroll över belysningen med automatiseringar, förutbestämda scener och kraftfulla röstkommandon. Börja här!

Ännu ett quiz om logotyper, men den här gången svårare. Känner du igen alla nya och gamla loggor?

Apple fick nej till att bygga en butik i Kungsträdgården i Stockholm, men enligt borgarrådet Erik Slottner är bolaget inte intresserade av att öppna butik någon annanstans i staden.

Googles kamerafunktion för bättre nattbilder finns nu tillgänglig, inte bara för nya Pixel 3 utan även för Pixel 2 och Pixel.

Med hjälp av ett tangentbord till din Ipad kan du öka på produktiviteten med ett gäng kortkommandon. Låt 99 guida dig rätt bland tangentkombinationerna.