Amazon för diskussioner med Postnord – svensk lansering på gång?

Postnord bekräftar att företaget blivit kontaktade av Amazon angående samarbete runt e-handelsjättens svenska lansering.

Amazon är tveklöst ett av världens största företag och utöver e-handelsplattformen som utgör stommen i deras verksamhet är de aktiva inom en rad andra områden. De säljer både böcker och de fysiska e-boksläsarna som hör Kindle-tjänsten till och de strömmar film via streamingtjänsten Amazon Prime Video, bland annat.

Amazon används flitigt av svenska konsumenter, men det är genom beställningar från företagets internationella marknader som levereras till Sverige. Amazon har länge ryktats vara på gång med en svensk lansering, och nu verkar det som att det kan vara nära förestående enligt en uttalande från Postnord som Breakit publicerat.

Enligt rapporten ska Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman sagt att de blivit kontaktade av Amazon som velat diskutera ett samarbete för bolagets svenska lansering. Han säger vidare att Amazon inte sagt något om när lanseringen kommer ske, men att han är övertygad om att det kommer ske under 2018.

Enligt de tidiga diskussionerna skulle Amazon inte bli Postnords största kund, men han menar att det är något som sannolikt skulle växa över tid. När Amazon lanseras i Sverige kommer det sannolikt bli en tuff utmanare för övriga e-handlare och bokhandlare, då Amazon på andra marknader tvingat ner priser och rentav tvingat etablerade aktörer att lägga ner verksamheten.

Hur känner du inför Amazons svenska lansering, jubel över bekvämligheten eller oro för de lokala mindre aktörerna?

Källa: Breakit

Kommentarer
23 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.