Netflix provar dyrare Ultra-abonnemang

Videotjänsten Netflix provar just nu ett nytt dyrare abonnemangsalternativ de kallar för Ultra som bland annat krävs för att få se HDR-material.

Under åren som Netflix funnits har de vid några tillfällen höjt priserna. För närvarande erbjuder de tre prisnivåer här i Sverige, där det billigaste abonnemanget kostar 89 kronor i månaden. Nu kan det vara dags för ett dyrare fjärde alternativ för tittare som vill kunna se på HDR-material. Videotjänsten verkar nu prova en ny nivå de kallar för Ultra som dykt upp för en del användare i Europa.

Dagens abonnemangsalternativ

Basic

Titta på 1 skärm åt gången i SD. Ladda ner video på 1 mobil eller surfplatta.

89 kr/mån

Standard

Titta på 2 skärmar samtidigt. HD tillgängligt. Ladda ner videor på 2 mobiler eller surfplattor.

109 kr/mån

Premium

Titta på 4 skärmar samtidigt. HD och Ultra HD tillgängligt. Ladda ner videor på 4 mobiler eller surfplattor.

139 kr/mån

Den italienska sajten Tutto Android skriver att Ultra-prenumeranter för 16,99 euro, motsvarande 175 kronor, erbjuds att titta på fyra skärmar samtidigt och får se Ultra HD- och HDR-material. Det här nya alternativet uppges påverka både Premium- och Standard-abonnemangen som kan titta på färre antal skärmar samtidigt.

Ultra-nivån är enligt en talesperson för Netflix ett test som inte alla användare kan se och som kanske inte införs efter testperioden, rapporterar CNET.

"Vi testar hela tiden nya saker på Netflix och de här testerna varierar i längd. I det här fallet testar vi några nya prispunkter och funktioner för att bättre förstå hur kunder värderar Netflix."

Vad tycker du om Ultra-nivån? Hur mycket är du villig att betala för Netflix? Berätta gärna i kommentarerna.

Källa: CNET | Tutto Android (Google-översatt)

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.