Netflix provar dyrare Ultra-abonnemang

Videotjänsten Netflix provar just nu ett nytt dyrare abonnemangsalternativ de kallar för Ultra som bland annat krävs för att få se HDR-material.

Under åren som Netflix funnits har de vid några tillfällen höjt priserna. För närvarande erbjuder de tre prisnivåer här i Sverige, där det billigaste abonnemanget kostar 89 kronor i månaden. Nu kan det vara dags för ett dyrare fjärde alternativ för tittare som vill kunna se på HDR-material. Videotjänsten verkar nu prova en ny nivå de kallar för Ultra som dykt upp för en del användare i Europa.

Dagens abonnemangsalternativ

Basic

Titta på 1 skärm åt gången i SD. Ladda ner video på 1 mobil eller surfplatta.

89 kr/mån

Standard

Titta på 2 skärmar samtidigt. HD tillgängligt. Ladda ner videor på 2 mobiler eller surfplattor.

109 kr/mån

Premium

Titta på 4 skärmar samtidigt. HD och Ultra HD tillgängligt. Ladda ner videor på 4 mobiler eller surfplattor.

139 kr/mån

Den italienska sajten Tutto Android skriver att Ultra-prenumeranter för 16,99 euro, motsvarande 175 kronor, erbjuds att titta på fyra skärmar samtidigt och får se Ultra HD- och HDR-material. Det här nya alternativet uppges påverka både Premium- och Standard-abonnemangen som kan titta på färre antal skärmar samtidigt.

Ultra-nivån är enligt en talesperson för Netflix ett test som inte alla användare kan se och som kanske inte införs efter testperioden, rapporterar CNET.

"Vi testar hela tiden nya saker på Netflix och de här testerna varierar i längd. I det här fallet testar vi några nya prispunkter och funktioner för att bättre förstå hur kunder värderar Netflix."

Vad tycker du om Ultra-nivån? Hur mycket är du villig att betala för Netflix? Berätta gärna i kommentarerna.

Källa: CNET | Tutto Android (Google-översatt)

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.