Netflix provar dyrare Ultra-abonnemang

Videotjänsten Netflix provar just nu ett nytt dyrare abonnemangsalternativ de kallar för Ultra som bland annat krävs för att få se HDR-material.

Under åren som Netflix funnits har de vid några tillfällen höjt priserna. För närvarande erbjuder de tre prisnivåer här i Sverige, där det billigaste abonnemanget kostar 89 kronor i månaden. Nu kan det vara dags för ett dyrare fjärde alternativ för tittare som vill kunna se på HDR-material. Videotjänsten verkar nu prova en ny nivå de kallar för Ultra som dykt upp för en del användare i Europa.

Dagens abonnemangsalternativ

Basic

Titta på 1 skärm åt gången i SD. Ladda ner video på 1 mobil eller surfplatta.

89 kr/mån

Standard

Titta på 2 skärmar samtidigt. HD tillgängligt. Ladda ner videor på 2 mobiler eller surfplattor.

109 kr/mån

Premium

Titta på 4 skärmar samtidigt. HD och Ultra HD tillgängligt. Ladda ner videor på 4 mobiler eller surfplattor.

139 kr/mån

Den italienska sajten Tutto Android skriver att Ultra-prenumeranter för 16,99 euro, motsvarande 175 kronor, erbjuds att titta på fyra skärmar samtidigt och får se Ultra HD- och HDR-material. Det här nya alternativet uppges påverka både Premium- och Standard-abonnemangen som kan titta på färre antal skärmar samtidigt.

Ultra-nivån är enligt en talesperson för Netflix ett test som inte alla användare kan se och som kanske inte införs efter testperioden, rapporterar CNET.

"Vi testar hela tiden nya saker på Netflix och de här testerna varierar i längd. I det här fallet testar vi några nya prispunkter och funktioner för att bättre förstå hur kunder värderar Netflix."

Vad tycker du om Ultra-nivån? Hur mycket är du villig att betala för Netflix? Berätta gärna i kommentarerna.

Källa: CNET | Tutto Android (Google-översatt)

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.