Netflix provar dyrare Ultra-abonnemang

Videotjänsten Netflix provar just nu ett nytt dyrare abonnemangsalternativ de kallar för Ultra som bland annat krävs för att få se HDR-material.

Under åren som Netflix funnits har de vid några tillfällen höjt priserna. För närvarande erbjuder de tre prisnivåer här i Sverige, där det billigaste abonnemanget kostar 89 kronor i månaden. Nu kan det vara dags för ett dyrare fjärde alternativ för tittare som vill kunna se på HDR-material. Videotjänsten verkar nu prova en ny nivå de kallar för Ultra som dykt upp för en del användare i Europa.

Dagens abonnemangsalternativ

Basic

Titta på 1 skärm åt gången i SD. Ladda ner video på 1 mobil eller surfplatta.

89 kr/mån

Standard

Titta på 2 skärmar samtidigt. HD tillgängligt. Ladda ner videor på 2 mobiler eller surfplattor.

109 kr/mån

Premium

Titta på 4 skärmar samtidigt. HD och Ultra HD tillgängligt. Ladda ner videor på 4 mobiler eller surfplattor.

139 kr/mån

Den italienska sajten Tutto Android skriver att Ultra-prenumeranter för 16,99 euro, motsvarande 175 kronor, erbjuds att titta på fyra skärmar samtidigt och får se Ultra HD- och HDR-material. Det här nya alternativet uppges påverka både Premium- och Standard-abonnemangen som kan titta på färre antal skärmar samtidigt.

Ultra-nivån är enligt en talesperson för Netflix ett test som inte alla användare kan se och som kanske inte införs efter testperioden, rapporterar CNET.

"Vi testar hela tiden nya saker på Netflix och de här testerna varierar i längd. I det här fallet testar vi några nya prispunkter och funktioner för att bättre förstå hur kunder värderar Netflix."

Vad tycker du om Ultra-nivån? Hur mycket är du villig att betala för Netflix? Berätta gärna i kommentarerna.

Källa: CNET | Tutto Android (Google-översatt)

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Den sjätte utgåvan packar in imponerande mycket prestanda i ett snyggt och tystgående paket, men som proffsplatta lämnar den fortfarande en del att önska.

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!