Elgato byter namn – lägger allt fokus på Eve

Elgato berättar att de framöver enbart kommer att fokusera på smarta hemmet-produkterna Eve och byter namn till Eve Systems.

Framöver är det fullt fokus på sakernas internet och det smarta hemmet som gäller för Elgatos del. För att tydliggöra det byter företaget namn till Eve Systems, efter sina smarta hemmet-produkter med stöd för Apples Homekit som funnits på marknaden sedan 2014.

I dagsläget innehåller Eve-serien flera sensorer för att bland annat se om dörrar eller fönster är öppna, styra temperaturen i hemmet, varna för rök och hjälpa till att vattna ute – och fler ska det bli. Eve Systems kommer att finnas på plats i Berlin på den stora mässan IFA efter sommaren där de lovar att visa upp nyheter.

Men Elgato har inte bara pysslat med det smarta hemmet fram till nu. En del av er känner säkert till Elgato Gaming-produkterna för att spela in och strömma video. Dessa kommer att finnas kvar, men har sålts till Corsair som kommer att behålla varumärket och driva det framåt.

Använder du några Eve-produkter?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.