Elgato byter namn – lägger allt fokus på Eve

Elgato berättar att de framöver enbart kommer att fokusera på smarta hemmet-produkterna Eve och byter namn till Eve Systems.

Framöver är det fullt fokus på sakernas internet och det smarta hemmet som gäller för Elgatos del. För att tydliggöra det byter företaget namn till Eve Systems, efter sina smarta hemmet-produkter med stöd för Apples Homekit som funnits på marknaden sedan 2014.

I dagsläget innehåller Eve-serien flera sensorer för att bland annat se om dörrar eller fönster är öppna, styra temperaturen i hemmet, varna för rök och hjälpa till att vattna ute – och fler ska det bli. Eve Systems kommer att finnas på plats i Berlin på den stora mässan IFA efter sommaren där de lovar att visa upp nyheter.

Men Elgato har inte bara pysslat med det smarta hemmet fram till nu. En del av er känner säkert till Elgato Gaming-produkterna för att spela in och strömma video. Dessa kommer att finnas kvar, men har sålts till Corsair som kommer att behålla varumärket och driva det framåt.

Använder du några Eve-produkter?

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?

SweClockers och 99:s skärmguru Thomas Ytterberg har en matig köpguide sprängfull av värdefull info för alla som tänkt handla ny tv på Black Friday.

Efter begränsning av dataroaming inför nu EU begränsningar av de avgifter som operatörer får ta ut för samtal och sms mellan EU-länderna.

Project Treble går som tåget. Åtminstone hävdar Google detta i ett blogginlägg där de beskriver hur Android 9 Pie kommer göra uppdateringar av systemet mycket snabbare än tidigare.