Elgato byter namn – lägger allt fokus på Eve

Elgato berättar att de framöver enbart kommer att fokusera på smarta hemmet-produkterna Eve och byter namn till Eve Systems.

Framöver är det fullt fokus på sakernas internet och det smarta hemmet som gäller för Elgatos del. För att tydliggöra det byter företaget namn till Eve Systems, efter sina smarta hemmet-produkter med stöd för Apples Homekit som funnits på marknaden sedan 2014.

I dagsläget innehåller Eve-serien flera sensorer för att bland annat se om dörrar eller fönster är öppna, styra temperaturen i hemmet, varna för rök och hjälpa till att vattna ute – och fler ska det bli. Eve Systems kommer att finnas på plats i Berlin på den stora mässan IFA efter sommaren där de lovar att visa upp nyheter.

Men Elgato har inte bara pysslat med det smarta hemmet fram till nu. En del av er känner säkert till Elgato Gaming-produkterna för att spela in och strömma video. Dessa kommer att finnas kvar, men har sålts till Corsair som kommer att behålla varumärket och driva det framåt.

Använder du några Eve-produkter?

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.