Elgato byter namn – lägger allt fokus på Eve

Elgato berättar att de framöver enbart kommer att fokusera på smarta hemmet-produkterna Eve och byter namn till Eve Systems.

Framöver är det fullt fokus på sakernas internet och det smarta hemmet som gäller för Elgatos del. För att tydliggöra det byter företaget namn till Eve Systems, efter sina smarta hemmet-produkter med stöd för Apples Homekit som funnits på marknaden sedan 2014.

I dagsläget innehåller Eve-serien flera sensorer för att bland annat se om dörrar eller fönster är öppna, styra temperaturen i hemmet, varna för rök och hjälpa till att vattna ute – och fler ska det bli. Eve Systems kommer att finnas på plats i Berlin på den stora mässan IFA efter sommaren där de lovar att visa upp nyheter.

Men Elgato har inte bara pysslat med det smarta hemmet fram till nu. En del av er känner säkert till Elgato Gaming-produkterna för att spela in och strömma video. Dessa kommer att finnas kvar, men har sålts till Corsair som kommer att behålla varumärket och driva det framåt.

Använder du några Eve-produkter?

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.