i samarbete med hp

Vi leker med HP Sprocket Plus – den moderna tidens Polaroid

Saknar du de fysiska fotografierna som brukade pryda kylskåpen där hemma? Med HP Sprocket Plus kan du skriva ut bilder var du än befinner dig.

I samarbete med HP tar vi idag en titt på HP Sprocket Plus, en mobil fotoskrivare som får plats i jackans inneficka. Det hela påminner om de populära Polaroid-kamerorna men i modernare tappning. Vi var så klart tvungna att testa hur det fungerar i praktiken, resultatet ser du i videon här.

Du öppnar helt enkelt upp skrivaren, lägger in fotopapper, ansluter skrivaren till telefonen via Bluetooth och i den tillhörande appen kan du välja om du bara vill skriva ut bilderna på din telefon som de är, eller om du vill applicera effekter och emojis på dem. Spocket Plus laddas via en medföljande USB-sladd.

Skrivaren använder sig av zink-baserade fotopapper som låter den skriva ut bilderna direkt på papprena, så du behöver alltså inte ladda den med färgpatroner. Bilderna är 5,8 x 8,6 centimeter stora och fotopapper kan köpas från HP eller återförsäljare. Priset för 20 ark är 169 kronor, vilket blir strax under 9 kronor per utskrift.

Själva skrivaren kostar cirka 1 600 kronor och går att köpa direkt från HP eller från återförsäljare.

Kommentarer
1 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.