fredagsvideo

Lumiwatch gör din arm till en pekskärm

Lumiwatch är en Android-baserad klocka med inbyggd projektor som gör om din arm till pekskärm. Coolt säger vi, vad säger du?

Det är fredag igen och vi vill bjuda på ett nytt videoklipp. Den här gången spanar vi in en smart klocka med Android som några forskare vid ett amerikanskt universitet tagit fram. Den har en inbyggd projektor som gör att användarens arm går att använda som en pekskärm.

Klockan kallas för Lumiwatch och har förutom en laserprojektor också sensorer för att känna av var på armen/skärmen som användaren pekar. Prototypen har måtten 50 x 41 x 17 millimeter och är något större den största Apple Watch-modellen.

Helt redo för försäljning är projektet inte riktigt. Lumiwatch saknar egen skärm och den inbyggda projektorn klarar sig omkring en timme på det inbyggda batteriet. Den projicerade bilden har upplösningen 1 024 x 600 pixel med en ljusstyrka på 15 lumen (det ska räcka för att kunna se något också utomhus).

Läs mer om projektet via den här länken (pdf).

Vad tror du? Kan det här vara något för framtida smarta klockor?

Kommentarer
5 svar

Samsungs senaste platta är ett imponerande alternativ till Ipad, men för proffsanvändare dras den tyvärr med några riktigt tråkiga brister.

Den som förlitar sig på Googles smarta prylar i hemmet kan nu koppla samman Home-högtalarna med grupper av ljudenheter i hemmet.

Klockan kan förhandsbeställas den 30 november med stöd för LTE via esim, och enligt källor ska detta finnas tillgängligt när klockan skickas ut till kunderna.

Fotoredigering på IOS-plattformen blir mer avancerat med RAW Power 2.0 som bland annat lägger till seriejusteringar av bilder, så kallad batch-bearbetning.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.