fredagsvideo

Lumiwatch gör din arm till en pekskärm

Lumiwatch är en Android-baserad klocka med inbyggd projektor som gör om din arm till pekskärm. Coolt säger vi, vad säger du?

Det är fredag igen och vi vill bjuda på ett nytt videoklipp. Den här gången spanar vi in en smart klocka med Android som några forskare vid ett amerikanskt universitet tagit fram. Den har en inbyggd projektor som gör att användarens arm går att använda som en pekskärm.

Klockan kallas för Lumiwatch och har förutom en laserprojektor också sensorer för att känna av var på armen/skärmen som användaren pekar. Prototypen har måtten 50 x 41 x 17 millimeter och är något större den största Apple Watch-modellen.

Helt redo för försäljning är projektet inte riktigt. Lumiwatch saknar egen skärm och den inbyggda projektorn klarar sig omkring en timme på det inbyggda batteriet. Den projicerade bilden har upplösningen 1 024 x 600 pixel med en ljusstyrka på 15 lumen (det ska räcka för att kunna se något också utomhus).

Läs mer om projektet via den här länken (pdf).

Vad tror du? Kan det här vara något för framtida smarta klockor?

Kommentarer
5 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.