fredagsvideo

Lumiwatch gör din arm till en pekskärm

Lumiwatch är en Android-baserad klocka med inbyggd projektor som gör om din arm till pekskärm. Coolt säger vi, vad säger du?

Det är fredag igen och vi vill bjuda på ett nytt videoklipp. Den här gången spanar vi in en smart klocka med Android som några forskare vid ett amerikanskt universitet tagit fram. Den har en inbyggd projektor som gör att användarens arm går att använda som en pekskärm.

Klockan kallas för Lumiwatch och har förutom en laserprojektor också sensorer för att känna av var på armen/skärmen som användaren pekar. Prototypen har måtten 50 x 41 x 17 millimeter och är något större den största Apple Watch-modellen.

Helt redo för försäljning är projektet inte riktigt. Lumiwatch saknar egen skärm och den inbyggda projektorn klarar sig omkring en timme på det inbyggda batteriet. Den projicerade bilden har upplösningen 1 024 x 600 pixel med en ljusstyrka på 15 lumen (det ska räcka för att kunna se något också utomhus).

Läs mer om projektet via den här länken (pdf).

Vad tror du? Kan det här vara något för framtida smarta klockor?

Kommentarer
5 svar

Den sjätte utgåvan packar in imponerande mycket prestanda i ett snyggt och tystgående paket, men som proffsplatta lämnar den fortfarande en del att önska.

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Samsung skrattar nog inte åt denna senaste Norge-historian. Flaggskeppet Galaxy S10 ska lanseras imorgon, men norsk tv visade reklamfilmen redan nu.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!