fredagsvideo

Lumiwatch gör din arm till en pekskärm

Lumiwatch är en Android-baserad klocka med inbyggd projektor som gör om din arm till pekskärm. Coolt säger vi, vad säger du?

Det är fredag igen och vi vill bjuda på ett nytt videoklipp. Den här gången spanar vi in en smart klocka med Android som några forskare vid ett amerikanskt universitet tagit fram. Den har en inbyggd projektor som gör att användarens arm går att använda som en pekskärm.

Klockan kallas för Lumiwatch och har förutom en laserprojektor också sensorer för att känna av var på armen/skärmen som användaren pekar. Prototypen har måtten 50 x 41 x 17 millimeter och är något större den största Apple Watch-modellen.

Helt redo för försäljning är projektet inte riktigt. Lumiwatch saknar egen skärm och den inbyggda projektorn klarar sig omkring en timme på det inbyggda batteriet. Den projicerade bilden har upplösningen 1 024 x 600 pixel med en ljusstyrka på 15 lumen (det ska räcka för att kunna se något också utomhus).

Läs mer om projektet via den här länken (pdf).

Vad tror du? Kan det här vara något för framtida smarta klockor?

Kommentarer
5 svar

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.