Apple Music går om Spotify i USA

Apples strömmande musiktjänst Apple Music visar stark tillväxt och har nu passerat Spotify när det gäller antalet betalande användare i USA.

Båda tjänsterna har nu över 20 miljoner betalande användare i USA, men Apple Music är snäppet före och ser ut att öka ledningen under de kommande månaderna, skriver Digital Music News som tagit del av konfidentiella dokument.

Det här är inte så överraskande då Wall Street Journal i februari rapporterade att Apples musiktjänst växte med fem procent mot två procent för Spotify. Globalt sett leder Spotify med fler än 70 miljoner betalande användare medan Apple Music har 45 miljoner användare som betalar.

Vad tror du händer framåt? Finns det plats för flera tjänster eller kommer en ta över allt?

Källa: Digital Music News

Kommentarer
14 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.