Apple Music går om Spotify i USA

Apples strömmande musiktjänst Apple Music visar stark tillväxt och har nu passerat Spotify när det gäller antalet betalande användare i USA.

Båda tjänsterna har nu över 20 miljoner betalande användare i USA, men Apple Music är snäppet före och ser ut att öka ledningen under de kommande månaderna, skriver Digital Music News som tagit del av konfidentiella dokument.

Det här är inte så överraskande då Wall Street Journal i februari rapporterade att Apples musiktjänst växte med fem procent mot två procent för Spotify. Globalt sett leder Spotify med fler än 70 miljoner betalande användare medan Apple Music har 45 miljoner användare som betalar.

Vad tror du händer framåt? Finns det plats för flera tjänster eller kommer en ta över allt?

Källa: Digital Music News

Kommentarer
14 svar

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.

Nu är Airplay 2 här, och med detta förvandlas Sonos ganska slutna högtalare till ett flexibelt underhållningssystem. Men det är inte helt utan brister.

Förra veckan handlade vårt torsdagsquiz om Samsung, och det gick bra för många även om få lyckades få alla rätt. Svårast var att veta när Samsung grundades.

Samsung har utvecklat marknades första LPDDR5-minne tillverkat med 10 nanometers-teknik. Det är 1,5 gånger snabbare än de minnen som sitter i dagens mobiltelefoner.