Ida tar semester – här är prylarna och tjänsterna hon packar

Dags för Ida att gå på några veckors semester. Självklart såg vi till att också hon svarade på vilka prylar och tjänster hon packar med sig.

Det har blivit dags för vår tredje redaktör, Ida Blix, att gå på semester. Självklart låter vi inte henne gå utan att svara på vilka prylar och tjänster som hon kommer att ta med sig och använda mest under de lediga veckorna som väntar.

Hej, Ida! Vad har du för planer för din semester?

– Jag ska umgås med familjen och försöka hålla tvååringen så nöjd det går. Mest ser jag fram emot att åka hem till Gotland en sväng. Och som varje gång jag vill resa någonstans ångrar jag lite (verkligen lite) att jag skaffade katter den där Lucia för snart sex år sedan. Men det löser sig i år också, de verkar inte ha så mycket emot att följa med oss.

Familjen, schmiljen! Vi vill ju veta vilka prylar du kommer använda nu under ledigheten?

– Jag planerar inte att ta semester från prylarna, så det blir nog som vanligt ungefär. Iphone X, Apple Watch och Ipad Pro får följa med i princip överallt. Min man hälsar att han vet vad jag inte kommer att packa – sladdar och laddare. Får erkänna att han nog har en poäng, glömmer sånt lite för ofta. Tur han alltid har extra så det räcker till mig med.

Idas semesterpackning

1. Iphone X ( ). Utan tvekan min mest använda pryl vare sig jag jobbar eller ej. Kör (som den galning jag är) med betaversionen av IOS 12 installerad på den enda telefon jag använder. Ibland använder jag Apple Leather Folio ( , ej i bild) som skydd.
2. Apple Watch ( ). För att se vad klockan är och ibland prata med Siri.
3. Ipad Pro 10,5 tum ( ). För att surfa, läsa och se på film och tv. Kanske spela lite också. Packar som bonus med mig Apples Smart Keyboard ( ), Apple Pencil ( ) och Apple Leather Sleeve ( ).
4. Apple Airpods ( ). Så enkla att peta in i örat vid behov.
5. Bose Soundsport ( ). När jag vill stänga ute lite mer av världen.
6. UE Wonderboom ( ). Klart man måste ha med sig en högtalare på semestern. Om inte annat för att spela upp lite lugnande sov nu för fanken-musik till tvååringen.
7. Belkin Valet Charger Power Pack ( ). Ett batteri som kan ladda min telefon och klocka om det kniper. Ligger i ryggsäcken och är ofta en räddare i nöden (om jag kommit ihåg att ladda det).
8. Apple TV ( , ej i bild). Jag orkar inte faktiskt packa med den vid resor, men hemma används den här flitigt! I makens sommarhus är det istället en Chromecast ( , ej i bild) som gör samma jobb.

De andra har snackat så mycket om sina ryggsäckar så här kommer lite om min. Jag använder oftast en grön Herschel-rygga, modellen heter Little America Mid-Volume ( ). Fick den i födelsedagspresent något år och den funkar fram och tillbaka till jobbet. Ska jag ha med mig mycket grejer på en lite längre resa är den lite liten.

När det gäller tjänster då? Vilka kommer du använda?

– Det blir en hel del SVT Play, Netflix och Youtube. Mest för den minsta i familjen som uppskattar att titta på Greta Gris och se på tåg eller flygplan. Ska lösa så vi kan se på Youtube reklamfritt, det vill säga aktivera min gratismånad.

Lyssnar själv mest på musik och till det använder jag Apple Music, fast min man erbjuder mig Spotify via familjeabonnemang. Aktiverade Apple Music igen i våras och har lämnat det aktivt med ambitionen att springa med min Apple Watch under sommaren. Får se om semester är vad som behövs för att komma igång...

Tack för att vi fick prata med dig, Ida! Kom tillbaka pigg och utvilad sen!

– Haha, vi får hålla tummarna för mirakel.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.