Medlem vinner Oneplus 6

Förra veckans quiz var lite extra bra med en lyxig mobil i prispotten. Nu har vi utsett en vinnare som får hem en röd Oneplus 6 att kalla sin. Hurra!

Idag är ingen vanlig onsdag, nej idag är dagen då vi utser vinnaren av en röd Oneplus 6. Förra veckans torsdagsquiz var nämligen lite extra bra med ett pris i potten. Det var många som ville kamma hem den lyxiga mobilvinsten. Juryn har haft ett tufft jobb med att gå igenom alla bidrag i jakten på vinnaren. Till slut så fann vi en person som inte bara svarade rätt på frågorna utan också lämnade följande motivering som väcker medkänsla och ger hög igenkänning:

Jag har en Iphone SE då min dotter på två år har en tendens att springa iväg och vilja prata med tja vem vet i min telefon. Den har överlevt kladd, vatten och allmänt bebisdreggel. Men nu är den på upphällning och jag hoppas att den håller en bilsemester i vår Peugeot 307 av 2004 års modell där AC:n har lagt av.

Både min äldre bonusdotter och min fru vill gärna ta avstickare på vägen. Vilket är trevligt. Om man inte har en skrikande tvååring i bilen. Hon kan mutas med att kolla på Greta Gris och Lilla spöket Laban. Dör min Iphone dör även moralen i bilen. Därför skulle jag gärna vilja vinna en Oneplus 6. Om inte annat för att kanske få lyssna på lite sommarprat då vår radio i bilen också sjunger på sista refrängen.

Stort grattis, barrington_levy! Återkom gärna om hur det gick med bilsemestern sen. För att du ska kunna resa i stil skickar vi med en snygg t-shirt med 99-loggan på.

Det fanns fler riktigt bra bidrag som vi vill belöna med varsin t-shirt, kanske ger den någon tröst över utebliven storvinst. Vi återkommer via PM om adresser och storlekar.

Den här veckan gästas podden av Karl Emil Nikka som av er läsare blev framröstad till Årets teknikinspiratör. Vi pratar förstås om säkerhet i olika former – missa inte detta!

Scott Forstall arbetade länge på Apple, numera jobbar han med Broadway-produktioner – men i den här intervjun pratar han ändå om tiden på Apple. Intressant tycker vi – missa inte!

I december är det slut på säkerhetsuppdateringar och annan support för operativsystemet Windows 10 Mobile. Microsoft rekommenderar istället Android eller IOS för de som ska skaffa mobil.

Vi går mot en rad platta lanseringar i vår enligt nya rykten från Apples leverantörskedja. Både instegsmodellen Ipad och minstingen Ipad Mini får uppdateringar.

Apples omtalade tv-tjänst växer i rask takt, och bolaget har nu massor av tv-serier och filmer på gång. Frågan är bara vad Apple har för planer – ska det bli en renodlad betaltjänst, eller blir det rentav en exklusiv gratistjänst för Apple-användare?

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.