Jag glömde visst något inför resan

En skulle kunna tro att någon med ett så stort prylintresse som jag själv klarar vardagen med tekniskt flyt. Rätt grejer vid rätt tillfälle – allt bara funkar. Inte alltid...

Först ombord på flyget upptäckte jag några brister Låt mig försöka förgylla din dag med en historia av den lite pinsamma sorten – pinsam på grund av ovan nämnda prylintresse då. Jag bjuder gärna på ett skratt även om det är på min bekostnad. Igår morse skulle jag flyga till Skellefteå för en helg med min bästa vän. Jag kom hem rätt sent kvällen före och packade lite hastigt innan jag hoppade i säng med väckarklockan satt till klockan 5.

På morgonen kollade jag igenom grejerna jag rafsat ihop, kände mig nöjd med min plan för prylarna jag ville använda under resan och gick ut till min skjuts.

Först ombord på flyget upptäckte jag några brister – jag hade inte tänkt igenom riktigt allt tydligen. För det första hade jag glömt bort att se över vilka spellistor jag kan lyssna på utan internet. Det är förvisso ingen stor grej alls, nått fanns det att lyssna på, bara inte det jag var mest sugen på. Hann också spara en handfull låtar innan planet skulle lyfta.

Men nu till det pinsamma, jag hade tagit med mina nya Sony MX-1000XM2 och började med att sätta på dem – glad i hågen för nu skulle jag slippa allt brus. Ni förstår kanske vart det här är på väg nu, men när jag ändå börjat är det lika bra jag fortsätter till slutet. Jag satte på flygplansläget och insåg att Bluetooth-lurar inte längre var någon bra idé.

Jag hann tänka vilken tur att jag tog med sladden som följer med lurarna och sträcka mig efter fodralet – innan jag tittade ned på min Iphone X och insåg att jag glömt något. Den lilla vita adaptern nödvändig just i den här situationen har jag inte ens tagit ur kartongen. För det allra mesta saknar jag inte hörlursuttaget alls, men någon gång ska väl vara den första. Kanske har jag också lärt mig min läxa till nästa resa.

Sedan jag landade har jag fräschat upp minnet lite om vad som gäller – oftast får man numera använda Bluetooth-hörlurar efter start och fram till landning (vilket ju bara gör vad jag precis berättat än mer pinsamt), men sladd är fortfarande det som gäller om man vill ha dem på hela resan.

Har du gjort några pinsamma teknik-missar? Dela gärna med dig i kommentarerna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
20 svar

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!