vågar vi hoppas?

Photoshop kan snart komma till Ipad

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Photoshop är väl i det närmaste synonymt med bildbehandling på datorer, men i takt med att Ipad och andra surfplattor blir intressanta för allt fler professionella grafiker och bildmagiker kan det komma att ändras.

Adobe vill såklart att Photoshop ska fortsätta vara det självklara valet, oavsett plattform och nu ryktas det att Photoshop för Ipad är på gång, med en lansering under 2019. En förhandsvisning av appen kan vi få redan i oktober under Adobes årliga konferens Max.

Adobe har sedan tidigare ett antal Photoshop-appar tillgängliga för IOS, till exempel Photoshop Fix och Photoshop Express. Men detta ska alltså istället handla om en fullfjädrad version av Photoshop istället för en nedbantad variant.

En gissning är att den nya appen blir en del av Adobes prenumerationstjänst Creative Cloud, men om den dessutom går att köpa separat är i dagsläget högst oklart.

Det kan faktiskt också vara så att Adobe får svårt att hävda sig på IOS, där det redan hunnit dyka upp flera väldigt kraftfulla bildverktyg, exempelvis Affinity Photo, Snapseed och Pixelmator. Vad tror du, är Photoshop för Ipad automatiskt lika med succé?

Källa: Bloomberg

Kommentarer
8 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!