vågar vi hoppas?

Photoshop kan snart komma till Ipad

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Photoshop är väl i det närmaste synonymt med bildbehandling på datorer, men i takt med att Ipad och andra surfplattor blir intressanta för allt fler professionella grafiker och bildmagiker kan det komma att ändras.

Adobe vill såklart att Photoshop ska fortsätta vara det självklara valet, oavsett plattform och nu ryktas det att Photoshop för Ipad är på gång, med en lansering under 2019. En förhandsvisning av appen kan vi få redan i oktober under Adobes årliga konferens Max.

Adobe har sedan tidigare ett antal Photoshop-appar tillgängliga för IOS, till exempel Photoshop Fix och Photoshop Express. Men detta ska alltså istället handla om en fullfjädrad version av Photoshop istället för en nedbantad variant.

En gissning är att den nya appen blir en del av Adobes prenumerationstjänst Creative Cloud, men om den dessutom går att köpa separat är i dagsläget högst oklart.

Det kan faktiskt också vara så att Adobe får svårt att hävda sig på IOS, där det redan hunnit dyka upp flera väldigt kraftfulla bildverktyg, exempelvis Affinity Photo, Snapseed och Pixelmator. Vad tror du, är Photoshop för Ipad automatiskt lika med succé?

Källa: Bloomberg

Kommentarer
8 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.