vågar vi hoppas?

Photoshop kan snart komma till Ipad

Adobe arbetar på en Ipad-version av sitt bildverktyg Photoshop, som till skillnad från tidigare IOS-appar ska vara det riktiga Photoshop. Nästa år är det dags för lansering enligt de senaste ryktena.

Photoshop är väl i det närmaste synonymt med bildbehandling på datorer, men i takt med att Ipad och andra surfplattor blir intressanta för allt fler professionella grafiker och bildmagiker kan det komma att ändras.

Adobe vill såklart att Photoshop ska fortsätta vara det självklara valet, oavsett plattform och nu ryktas det att Photoshop för Ipad är på gång, med en lansering under 2019. En förhandsvisning av appen kan vi få redan i oktober under Adobes årliga konferens Max.

Adobe har sedan tidigare ett antal Photoshop-appar tillgängliga för IOS, till exempel Photoshop Fix och Photoshop Express. Men detta ska alltså istället handla om en fullfjädrad version av Photoshop istället för en nedbantad variant.

En gissning är att den nya appen blir en del av Adobes prenumerationstjänst Creative Cloud, men om den dessutom går att köpa separat är i dagsläget högst oklart.

Det kan faktiskt också vara så att Adobe får svårt att hävda sig på IOS, där det redan hunnit dyka upp flera väldigt kraftfulla bildverktyg, exempelvis Affinity Photo, Snapseed och Pixelmator. Vad tror du, är Photoshop för Ipad automatiskt lika med succé?

Källa: Bloomberg

Kommentarer
8 svar

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!

Apples nya Ipad Pro kommer med USB-C, men vad betyder det? Vad kan du göra med porten, och vad kan du inte göra? Läs vår guide för att få bättre koll på läget.