Microsoft Edge för IOS kan söka i bilder

Microsoft hoppas få fart på mobilversionen av webbläsaren Edge, bland annat genom en funktion som kan söka efter produkter i bilder.

Alla vet kanske inte att Microsofts webbläsare Edge finns för Iphone och Ipad. IOS domineras nästan helt av den inbyggda webbläsaren Safari, så det kan inte vara helt lätt att slå igenom som nykomling. Särskilt inte som det finns flera andra potenta alternativ som Chrome, Opera och Firefox att tillgå.

Men Microsoft hoppas ändå på att deras webbläsare ska tilltala tack vare en del unika funktioner. En av dessa är visuell sökning, som gjorde debut i Android-versionen av Edge tidigare i sommar och nu har dykt upp i den senaste betaversionen för IOS.

Funktionen gör det möjligt att ta en bild med telefonens kamera, eller använda en från kamerarullen, och söka på nätet efter information som finns i bilden. Det kan till exempel vara ett landmärke som Eiffeltornet eller stadsparken i Borås, eller en jacka som du är sugen på att köpa. Edge erbjuder också en inbyggd streckodsläsare, så det går att söka produkter den vägen också.

Den nya betaversionen av Edge erbjuder också möjligheten att välja andra sökmotorer förutom Microsofts egna Bing, och att klistra in ett ord och söka efter det med ett enda kommando. Det sistnämnda finns ju också i Safari, och är väldigt trevlig eftersom det sparar in ett tryck och någon millisekund här och där.

Vilken webbläsare är bäst på IOS, och varför? Vad säger du?

Källa: Imore

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.