Microsoft Edge för IOS kan söka i bilder

Microsoft hoppas få fart på mobilversionen av webbläsaren Edge, bland annat genom en funktion som kan söka efter produkter i bilder.

Alla vet kanske inte att Microsofts webbläsare Edge finns för Iphone och Ipad. IOS domineras nästan helt av den inbyggda webbläsaren Safari, så det kan inte vara helt lätt att slå igenom som nykomling. Särskilt inte som det finns flera andra potenta alternativ som Chrome, Opera och Firefox att tillgå.

Men Microsoft hoppas ändå på att deras webbläsare ska tilltala tack vare en del unika funktioner. En av dessa är visuell sökning, som gjorde debut i Android-versionen av Edge tidigare i sommar och nu har dykt upp i den senaste betaversionen för IOS.

Funktionen gör det möjligt att ta en bild med telefonens kamera, eller använda en från kamerarullen, och söka på nätet efter information som finns i bilden. Det kan till exempel vara ett landmärke som Eiffeltornet eller stadsparken i Borås, eller en jacka som du är sugen på att köpa. Edge erbjuder också en inbyggd streckodsläsare, så det går att söka produkter den vägen också.

Den nya betaversionen av Edge erbjuder också möjligheten att välja andra sökmotorer förutom Microsofts egna Bing, och att klistra in ett ord och söka efter det med ett enda kommando. Det sistnämnda finns ju också i Safari, och är väldigt trevlig eftersom det sparar in ett tryck och någon millisekund här och där.

Vilken webbläsare är bäst på IOS, och varför? Vad säger du?

Källa: Imore

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.