Microsoft Edge för IOS kan söka i bilder

Microsoft hoppas få fart på mobilversionen av webbläsaren Edge, bland annat genom en funktion som kan söka efter produkter i bilder.

Alla vet kanske inte att Microsofts webbläsare Edge finns för Iphone och Ipad. IOS domineras nästan helt av den inbyggda webbläsaren Safari, så det kan inte vara helt lätt att slå igenom som nykomling. Särskilt inte som det finns flera andra potenta alternativ som Chrome, Opera och Firefox att tillgå.

Men Microsoft hoppas ändå på att deras webbläsare ska tilltala tack vare en del unika funktioner. En av dessa är visuell sökning, som gjorde debut i Android-versionen av Edge tidigare i sommar och nu har dykt upp i den senaste betaversionen för IOS.

Funktionen gör det möjligt att ta en bild med telefonens kamera, eller använda en från kamerarullen, och söka på nätet efter information som finns i bilden. Det kan till exempel vara ett landmärke som Eiffeltornet eller stadsparken i Borås, eller en jacka som du är sugen på att köpa. Edge erbjuder också en inbyggd streckodsläsare, så det går att söka produkter den vägen också.

Den nya betaversionen av Edge erbjuder också möjligheten att välja andra sökmotorer förutom Microsofts egna Bing, och att klistra in ett ord och söka efter det med ett enda kommando. Det sistnämnda finns ju också i Safari, och är väldigt trevlig eftersom det sparar in ett tryck och någon millisekund här och där.

Vilken webbläsare är bäst på IOS, och varför? Vad säger du?

Källa: Imore

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!

Apples nya Ipad Pro kommer med USB-C, men vad betyder det? Vad kan du göra med porten, och vad kan du inte göra? Läs vår guide för att få bättre koll på läget.