Microsoft Edge för IOS kan söka i bilder

Microsoft hoppas få fart på mobilversionen av webbläsaren Edge, bland annat genom en funktion som kan söka efter produkter i bilder.

Alla vet kanske inte att Microsofts webbläsare Edge finns för Iphone och Ipad. IOS domineras nästan helt av den inbyggda webbläsaren Safari, så det kan inte vara helt lätt att slå igenom som nykomling. Särskilt inte som det finns flera andra potenta alternativ som Chrome, Opera och Firefox att tillgå.

Men Microsoft hoppas ändå på att deras webbläsare ska tilltala tack vare en del unika funktioner. En av dessa är visuell sökning, som gjorde debut i Android-versionen av Edge tidigare i sommar och nu har dykt upp i den senaste betaversionen för IOS.

Funktionen gör det möjligt att ta en bild med telefonens kamera, eller använda en från kamerarullen, och söka på nätet efter information som finns i bilden. Det kan till exempel vara ett landmärke som Eiffeltornet eller stadsparken i Borås, eller en jacka som du är sugen på att köpa. Edge erbjuder också en inbyggd streckodsläsare, så det går att söka produkter den vägen också.

Den nya betaversionen av Edge erbjuder också möjligheten att välja andra sökmotorer förutom Microsofts egna Bing, och att klistra in ett ord och söka efter det med ett enda kommando. Det sistnämnda finns ju också i Safari, och är väldigt trevlig eftersom det sparar in ett tryck och någon millisekund här och där.

Vilken webbläsare är bäst på IOS, och varför? Vad säger du?

Källa: Imore

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!