Nest slås samman med Google Home

Smarta hemmet-tillverkaren Nest gör ännu en förflyttning inom Google-koncernen, och kommer framöver vara en del av Google Home-divisionen under ny ledning.

Google-ägda Nest kommer att slås samman med företagets avdelning för smarta hemmet, med Google Home som främsta produkt. Detta innebär att Google-chefen Rishi Chandra tar över ledarskapet för Nest, och vad som händer med den nuvarande vd:n Marwan Fawaz är oklart.

Sedan Nest köptes av Google 2014 har företaget flyttats runt i koncernen flera gånger. I samband med Googles stora omstrukturering 2015 blev Nest först en självständig del under moderbolaget Alphabet, men i februari meddelades att Nest skulle återgå till att vara en del av Google.

Oklart vad som händer med varumärket Chandra är en riktig veteran inom Google, och har lett utvecklingen av produkter som Chromecast och ansvarar nu för Google Home. Vad som framöver händer med varumärket Nest är oklart, men ett rimligt antagande är att deras produkter åtminstone kommer att knytas ännu närmare Googles smarta hemmet-tjänster. Nest gör bland annat en smart rökdetektor och en övervakningskamera.

Använder du några Nest-produkter?

Källa: 9to5google

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.