Nest slås samman med Google Home

Smarta hemmet-tillverkaren Nest gör ännu en förflyttning inom Google-koncernen, och kommer framöver vara en del av Google Home-divisionen under ny ledning.

Google-ägda Nest kommer att slås samman med företagets avdelning för smarta hemmet, med Google Home som främsta produkt. Detta innebär att Google-chefen Rishi Chandra tar över ledarskapet för Nest, och vad som händer med den nuvarande vd:n Marwan Fawaz är oklart.

Sedan Nest köptes av Google 2014 har företaget flyttats runt i koncernen flera gånger. I samband med Googles stora omstrukturering 2015 blev Nest först en självständig del under moderbolaget Alphabet, men i februari meddelades att Nest skulle återgå till att vara en del av Google.

Oklart vad som händer med varumärket Chandra är en riktig veteran inom Google, och har lett utvecklingen av produkter som Chromecast och ansvarar nu för Google Home. Vad som framöver händer med varumärket Nest är oklart, men ett rimligt antagande är att deras produkter åtminstone kommer att knytas ännu närmare Googles smarta hemmet-tjänster. Nest gör bland annat en smart rökdetektor och en övervakningskamera.

Använder du några Nest-produkter?

Källa: 9to5google

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.