Nest slås samman med Google Home

Smarta hemmet-tillverkaren Nest gör ännu en förflyttning inom Google-koncernen, och kommer framöver vara en del av Google Home-divisionen under ny ledning.

Google-ägda Nest kommer att slås samman med företagets avdelning för smarta hemmet, med Google Home som främsta produkt. Detta innebär att Google-chefen Rishi Chandra tar över ledarskapet för Nest, och vad som händer med den nuvarande vd:n Marwan Fawaz är oklart.

Sedan Nest köptes av Google 2014 har företaget flyttats runt i koncernen flera gånger. I samband med Googles stora omstrukturering 2015 blev Nest först en självständig del under moderbolaget Alphabet, men i februari meddelades att Nest skulle återgå till att vara en del av Google.

Oklart vad som händer med varumärket Chandra är en riktig veteran inom Google, och har lett utvecklingen av produkter som Chromecast och ansvarar nu för Google Home. Vad som framöver händer med varumärket Nest är oklart, men ett rimligt antagande är att deras produkter åtminstone kommer att knytas ännu närmare Googles smarta hemmet-tjänster. Nest gör bland annat en smart rökdetektor och en övervakningskamera.

Använder du några Nest-produkter?

Källa: 9to5google

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.