Nest slås samman med Google Home

Smarta hemmet-tillverkaren Nest gör ännu en förflyttning inom Google-koncernen, och kommer framöver vara en del av Google Home-divisionen under ny ledning.

Google-ägda Nest kommer att slås samman med företagets avdelning för smarta hemmet, med Google Home som främsta produkt. Detta innebär att Google-chefen Rishi Chandra tar över ledarskapet för Nest, och vad som händer med den nuvarande vd:n Marwan Fawaz är oklart.

Sedan Nest köptes av Google 2014 har företaget flyttats runt i koncernen flera gånger. I samband med Googles stora omstrukturering 2015 blev Nest först en självständig del under moderbolaget Alphabet, men i februari meddelades att Nest skulle återgå till att vara en del av Google.

Oklart vad som händer med varumärket Chandra är en riktig veteran inom Google, och har lett utvecklingen av produkter som Chromecast och ansvarar nu för Google Home. Vad som framöver händer med varumärket Nest är oklart, men ett rimligt antagande är att deras produkter åtminstone kommer att knytas ännu närmare Googles smarta hemmet-tjänster. Nest gör bland annat en smart rökdetektor och en övervakningskamera.

Använder du några Nest-produkter?

Källa: 9to5google

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!