Netflix tycker sidofält är en bra idé

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Netflix är en av de riktigt stora spelarna när det gäller strömmade video, och därför finns också Netflix-appen på ett stort antal enheter så som tv-apparater, spelkonsoler och mediaboxar. Det ligger alltså i Netflix intresse att appen fungerar så bra som möjligt.

Nu är det dags för en större förändring i gränsnittet, skriver företaget på sin blogg. Det huvudsakliga målet är att göra det enklare för användare att växla mellan tv-serier och filmer – något som tydligen varit ett bekymmer tidigare.

Netflix lösning är ett nytt sidofält som sveps fram på vänster sida i appen och gör det möjligt att hoppa mellan sökfält, tv-serier och filmer. Sådana här lösningar finns i andra appar, till exempel den nya Youtube-appen och jag är för egen del måttligt förtjust i den. Särskilt på Apple TV är det alldeles för enkelt att av misstag svepa fram panelen med den känsliga fjärrkontrollen.

Men enligt Netflix har tester visat att den nya panelen hjälper användare att hitta bra grejor att titta på, så vi får väl tro på det. Netflix avslöjar inte exakt vilka plattformar det nya gränssnittet kommer till, men en rimlig gissning är att både Chromecast- och Apple TV-apparna kommer att få det i lagom tid till säsong tre av Stranger Things.

Vad tycker du om sidopaneler? Bra eller dåligt?

Källa: Netflix

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.