Netflix tycker sidofält är en bra idé

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Netflix är en av de riktigt stora spelarna när det gäller strömmade video, och därför finns också Netflix-appen på ett stort antal enheter så som tv-apparater, spelkonsoler och mediaboxar. Det ligger alltså i Netflix intresse att appen fungerar så bra som möjligt.

Nu är det dags för en större förändring i gränsnittet, skriver företaget på sin blogg. Det huvudsakliga målet är att göra det enklare för användare att växla mellan tv-serier och filmer – något som tydligen varit ett bekymmer tidigare.

Netflix lösning är ett nytt sidofält som sveps fram på vänster sida i appen och gör det möjligt att hoppa mellan sökfält, tv-serier och filmer. Sådana här lösningar finns i andra appar, till exempel den nya Youtube-appen och jag är för egen del måttligt förtjust i den. Särskilt på Apple TV är det alldeles för enkelt att av misstag svepa fram panelen med den känsliga fjärrkontrollen.

Men enligt Netflix har tester visat att den nya panelen hjälper användare att hitta bra grejor att titta på, så vi får väl tro på det. Netflix avslöjar inte exakt vilka plattformar det nya gränssnittet kommer till, men en rimlig gissning är att både Chromecast- och Apple TV-apparna kommer att få det i lagom tid till säsong tre av Stranger Things.

Vad tycker du om sidopaneler? Bra eller dåligt?

Källa: Netflix

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Det börjar dyka upp mobiler med hela 10 gigabyte primärminne, men får du något faktisk nytta i den extra mängden minne? Andreas har tittat närmare på frågan.

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.