Netflix tycker sidofält är en bra idé

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Netflix är en av de riktigt stora spelarna när det gäller strömmade video, och därför finns också Netflix-appen på ett stort antal enheter så som tv-apparater, spelkonsoler och mediaboxar. Det ligger alltså i Netflix intresse att appen fungerar så bra som möjligt.

Nu är det dags för en större förändring i gränsnittet, skriver företaget på sin blogg. Det huvudsakliga målet är att göra det enklare för användare att växla mellan tv-serier och filmer – något som tydligen varit ett bekymmer tidigare.

Netflix lösning är ett nytt sidofält som sveps fram på vänster sida i appen och gör det möjligt att hoppa mellan sökfält, tv-serier och filmer. Sådana här lösningar finns i andra appar, till exempel den nya Youtube-appen och jag är för egen del måttligt förtjust i den. Särskilt på Apple TV är det alldeles för enkelt att av misstag svepa fram panelen med den känsliga fjärrkontrollen.

Men enligt Netflix har tester visat att den nya panelen hjälper användare att hitta bra grejor att titta på, så vi får väl tro på det. Netflix avslöjar inte exakt vilka plattformar det nya gränssnittet kommer till, men en rimlig gissning är att både Chromecast- och Apple TV-apparna kommer att få det i lagom tid till säsong tre av Stranger Things.

Vad tycker du om sidopaneler? Bra eller dåligt?

Källa: Netflix

Nu har 99 fått in Apples Iphone XR till testlabbet. Ida berättar mer om telefonen och vårt kommande test från studion.

Undrar du vad man ska ha en Apple Pencil till? Bandet Muse anlitade Kyle Lambert för att skapa material till deras nya album Simulation Theory – vilket han gjort med en Apple Pencil och en Ipad Pro.

Medlemmen Bjorsi har introducerat många till Kronaby-klockorna i forumet, vilket även ledde till diskussion om hur smart en smartklocka måste vara. Nyfiken? In och diskutera!

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Amazon har kopplat ett stadigt grepp om den amerikanska marknaden för smarta högtalare, men konkurrensen är stenhård.

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.