Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Netflix tycker sidofält är en bra idé

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Netflix är en av de riktigt stora spelarna när det gäller strömmade video, och därför finns också Netflix-appen på ett stort antal enheter så som tv-apparater, spelkonsoler och mediaboxar. Det ligger alltså i Netflix intresse att appen fungerar så bra som möjligt.

Nu är det dags för en större förändring i gränsnittet, skriver företaget på sin blogg. Det huvudsakliga målet är att göra det enklare för användare att växla mellan tv-serier och filmer – något som tydligen varit ett bekymmer tidigare.

Netflix lösning är ett nytt sidofält som sveps fram på vänster sida i appen och gör det möjligt att hoppa mellan sökfält, tv-serier och filmer. Sådana här lösningar finns i andra appar, till exempel den nya Youtube-appen och jag är för egen del måttligt förtjust i den. Särskilt på Apple TV är det alldeles för enkelt att av misstag svepa fram panelen med den känsliga fjärrkontrollen.

Men enligt Netflix har tester visat att den nya panelen hjälper användare att hitta bra grejor att titta på, så vi får väl tro på det. Netflix avslöjar inte exakt vilka plattformar det nya gränssnittet kommer till, men en rimlig gissning är att både Chromecast- och Apple TV-apparna kommer att få det i lagom tid till säsong tre av Stranger Things.

Vad tycker du om sidopaneler? Bra eller dåligt?

Källa: Netflix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.