Netflix tycker sidofält är en bra idé

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Netflix är en av de riktigt stora spelarna när det gäller strömmade video, och därför finns också Netflix-appen på ett stort antal enheter så som tv-apparater, spelkonsoler och mediaboxar. Det ligger alltså i Netflix intresse att appen fungerar så bra som möjligt.

Nu är det dags för en större förändring i gränsnittet, skriver företaget på sin blogg. Det huvudsakliga målet är att göra det enklare för användare att växla mellan tv-serier och filmer – något som tydligen varit ett bekymmer tidigare.

Netflix lösning är ett nytt sidofält som sveps fram på vänster sida i appen och gör det möjligt att hoppa mellan sökfält, tv-serier och filmer. Sådana här lösningar finns i andra appar, till exempel den nya Youtube-appen och jag är för egen del måttligt förtjust i den. Särskilt på Apple TV är det alldeles för enkelt att av misstag svepa fram panelen med den känsliga fjärrkontrollen.

Men enligt Netflix har tester visat att den nya panelen hjälper användare att hitta bra grejor att titta på, så vi får väl tro på det. Netflix avslöjar inte exakt vilka plattformar det nya gränssnittet kommer till, men en rimlig gissning är att både Chromecast- och Apple TV-apparna kommer att få det i lagom tid till säsong tre av Stranger Things.

Vad tycker du om sidopaneler? Bra eller dåligt?

Källa: Netflix

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.