Äntligen fredag!

Så funkar Googles kartor

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Varje fredag brukar vi på 99-redaktionen avsluta arbetsveckan genom att tipsa om ett videoklipp som oftast finns på Youtube. Vårt mål är att det ska vara ganska kort, informativt eller roligt. Helst allt på en gång!

Nu har det blivit fredag igen, och den här veckan vill vi tipsa om Youtube-kanalen Techquickie som gör kvicka och bra videor om olika teknikfenomen. Nu senast en intressant video om hur Google Maps fungerar.

Trevlig helg!

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.