Äntligen fredag!

Så funkar Googles kartor

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Varje fredag brukar vi på 99-redaktionen avsluta arbetsveckan genom att tipsa om ett videoklipp som oftast finns på Youtube. Vårt mål är att det ska vara ganska kort, informativt eller roligt. Helst allt på en gång!

Nu har det blivit fredag igen, och den här veckan vill vi tipsa om Youtube-kanalen Techquickie som gör kvicka och bra videor om olika teknikfenomen. Nu senast en intressant video om hur Google Maps fungerar.

Trevlig helg!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.