Äntligen fredag!

Så funkar Googles kartor

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Varje fredag brukar vi på 99-redaktionen avsluta arbetsveckan genom att tipsa om ett videoklipp som oftast finns på Youtube. Vårt mål är att det ska vara ganska kort, informativt eller roligt. Helst allt på en gång!

Nu har det blivit fredag igen, och den här veckan vill vi tipsa om Youtube-kanalen Techquickie som gör kvicka och bra videor om olika teknikfenomen. Nu senast en intressant video om hur Google Maps fungerar.

Trevlig helg!

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.