Äntligen fredag!

Så funkar Googles kartor

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Varje fredag brukar vi på 99-redaktionen avsluta arbetsveckan genom att tipsa om ett videoklipp som oftast finns på Youtube. Vårt mål är att det ska vara ganska kort, informativt eller roligt. Helst allt på en gång!

Nu har det blivit fredag igen, och den här veckan vill vi tipsa om Youtube-kanalen Techquickie som gör kvicka och bra videor om olika teknikfenomen. Nu senast en intressant video om hur Google Maps fungerar.

Trevlig helg!

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!

Apples nya Ipad Pro kommer med USB-C, men vad betyder det? Vad kan du göra med porten, och vad kan du inte göra? Läs vår guide för att få bättre koll på läget.