Google Pay snart i Sverige

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Efter Samsung Pay och Apple Pay verkar nu Google Pay bli nästa stora betaltjänst att lanseras i Sverige, och precis som tidigare verkar Nordea vara tidigt ute med stöd. Google Pay-appen finns ännu inte tillgänglig i svenska App Store och Google Play Store, men via en alternativ Android-butik har vissa användare lyckats få ned appen.

Att betaltjänsten är nära förestående upptäcktes av 99-medlemmen Ideaman02 som också lagt upp bilder från Android-versionen av Google Pay-appen. Det går redan att lägga till ett betalkort och förbereda i appen, men det sista steget misslyckas – nämligen att aktivera tjänsten hos banken.

Detta tyder alltså på att tjänsten får officiell lansering inom kort, vilket säkerligen är efterlängtat av många. Vilka banker förutom Nordea som kommer att ha stöd för Google Pay är dock inte känt, men troligtvis förhandlar varje bank separat med Google vilket innebär att det kan ta tid innan de flesta banker är med på tåget.

Är du pepp på att börja betala med Google Pay?

Kommentarer
50 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.