Google Pay snart i Sverige

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Efter Samsung Pay och Apple Pay verkar nu Google Pay bli nästa stora betaltjänst att lanseras i Sverige, och precis som tidigare verkar Nordea vara tidigt ute med stöd. Google Pay-appen finns ännu inte tillgänglig i svenska App Store och Google Play Store, men via en alternativ Android-butik har vissa användare lyckats få ned appen.

Att betaltjänsten är nära förestående upptäcktes av 99-medlemmen Ideaman02 som också lagt upp bilder från Android-versionen av Google Pay-appen. Det går redan att lägga till ett betalkort och förbereda i appen, men det sista steget misslyckas – nämligen att aktivera tjänsten hos banken.

Detta tyder alltså på att tjänsten får officiell lansering inom kort, vilket säkerligen är efterlängtat av många. Vilka banker förutom Nordea som kommer att ha stöd för Google Pay är dock inte känt, men troligtvis förhandlar varje bank separat med Google vilket innebär att det kan ta tid innan de flesta banker är med på tåget.

Är du pepp på att börja betala med Google Pay?

Kommentarer
50 svar

Den ikoniska mobilen Motorola Razr kommer att uppstå i ny modern tappning enligt en rapport. Mobilen kommer kosta en rejäl slant och sägs ha vikbar skärm.

Google köper teknologi från klocktillverkaren Fossil, och rekryterar dessutom flera av företagets utvecklare. Kanske är detta en signal om att en Pixel-klocka från Google är på gång?

Det börjar dyka upp mobiler med hela 10 gigabyte primärminne, men får du något faktisk nytta i den extra mängden minne? Andreas har tittat närmare på frågan.

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.