Google Pay snart i Sverige

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Efter Samsung Pay och Apple Pay verkar nu Google Pay bli nästa stora betaltjänst att lanseras i Sverige, och precis som tidigare verkar Nordea vara tidigt ute med stöd. Google Pay-appen finns ännu inte tillgänglig i svenska App Store och Google Play Store, men via en alternativ Android-butik har vissa användare lyckats få ned appen.

Att betaltjänsten är nära förestående upptäcktes av 99-medlemmen Ideaman02 som också lagt upp bilder från Android-versionen av Google Pay-appen. Det går redan att lägga till ett betalkort och förbereda i appen, men det sista steget misslyckas – nämligen att aktivera tjänsten hos banken.

Detta tyder alltså på att tjänsten får officiell lansering inom kort, vilket säkerligen är efterlängtat av många. Vilka banker förutom Nordea som kommer att ha stöd för Google Pay är dock inte känt, men troligtvis förhandlar varje bank separat med Google vilket innebär att det kan ta tid innan de flesta banker är med på tåget.

Är du pepp på att börja betala med Google Pay?

Kommentarer
50 svar

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.