Google Pay snart i Sverige

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Efter Samsung Pay och Apple Pay verkar nu Google Pay bli nästa stora betaltjänst att lanseras i Sverige, och precis som tidigare verkar Nordea vara tidigt ute med stöd. Google Pay-appen finns ännu inte tillgänglig i svenska App Store och Google Play Store, men via en alternativ Android-butik har vissa användare lyckats få ned appen.

Att betaltjänsten är nära förestående upptäcktes av 99-medlemmen Ideaman02 som också lagt upp bilder från Android-versionen av Google Pay-appen. Det går redan att lägga till ett betalkort och förbereda i appen, men det sista steget misslyckas – nämligen att aktivera tjänsten hos banken.

Detta tyder alltså på att tjänsten får officiell lansering inom kort, vilket säkerligen är efterlängtat av många. Vilka banker förutom Nordea som kommer att ha stöd för Google Pay är dock inte känt, men troligtvis förhandlar varje bank separat med Google vilket innebär att det kan ta tid innan de flesta banker är med på tåget.

Är du pepp på att börja betala med Google Pay?

Kommentarer
50 svar

Nu har 99 fått in Apples Iphone XR till testlabbet. Ida berättar mer om telefonen och vårt kommande test från studion.

Undrar du vad man ska ha en Apple Pencil till? Bandet Muse anlitade Kyle Lambert för att skapa material till deras nya album Simulation Theory – vilket han gjort med en Apple Pencil och en Ipad Pro.

Medlemmen Bjorsi har introducerat många till Kronaby-klockorna i forumet, vilket även ledde till diskussion om hur smart en smartklocka måste vara. Nyfiken? In och diskutera!

Ett hemligt dokument avslöjar nu vad Android-tillverkarna får betala för att ha Play Store förinstallerad, och det blir dyrt. Men rabatt ges om även Chrome och Googles sökmotor används.

Amazon har kopplat ett stadigt grepp om den amerikanska marknaden för smarta högtalare, men konkurrensen är stenhård.

När du ska byta en sprucken skärm på din Iphone är det viktigt att det går fort. Nu får auktoriserade serviceverkstäder möjlighet att byta glaset på en timme, direkt på plats.