Belkin Wemo får Homekit-stöd i efterhand

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Wemo är märket på Belkins svit av smarta hemmet-prylar, bland vilka kan nämnas den sedvanliga floran av strömbrytare, dimmer-knappar och övervakningskameror. Wemo-produkterna har haft stöd för system som Amazon Alexa, Google Assistant och IFTTT, men Homekit har det varit sämre med. För att Wemo-prylarna ska kunna fungera med Apples smarta hemmet-system har det krävs en Wemo Bridge.

Men nu har strömbrytaren Wemo Mini fått inbyggt Homekit-stöd tack vare en uppdatering av mjukvaran. Bakgrunden är att Apple förra året öppnade upp Homekit, så att produkter inte längre behöver ett speciellt autentiserings-chip för att vara kompatibelt. Istället kan autentiseringen ske via mjukvaran, och det här är alltså en av de första prylarna på marknaden som utnyttjar detta.

Förhoppningsvis kommer nu allt fler produkter på marknaden få Homekit-stöd i efterhand, både Belkins övriga smarta hemmet-prylar och andra.

Källa: Cnet

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.