Belkin Wemo får Homekit-stöd i efterhand

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Wemo är märket på Belkins svit av smarta hemmet-prylar, bland vilka kan nämnas den sedvanliga floran av strömbrytare, dimmer-knappar och övervakningskameror. Wemo-produkterna har haft stöd för system som Amazon Alexa, Google Assistant och IFTTT, men Homekit har det varit sämre med. För att Wemo-prylarna ska kunna fungera med Apples smarta hemmet-system har det krävs en Wemo Bridge.

Men nu har strömbrytaren Wemo Mini fått inbyggt Homekit-stöd tack vare en uppdatering av mjukvaran. Bakgrunden är att Apple förra året öppnade upp Homekit, så att produkter inte längre behöver ett speciellt autentiserings-chip för att vara kompatibelt. Istället kan autentiseringen ske via mjukvaran, och det här är alltså en av de första prylarna på marknaden som utnyttjar detta.

Förhoppningsvis kommer nu allt fler produkter på marknaden få Homekit-stöd i efterhand, både Belkins övriga smarta hemmet-prylar och andra.

Källa: Cnet

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.