Belkin Wemo får Homekit-stöd i efterhand

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Wemo är märket på Belkins svit av smarta hemmet-prylar, bland vilka kan nämnas den sedvanliga floran av strömbrytare, dimmer-knappar och övervakningskameror. Wemo-produkterna har haft stöd för system som Amazon Alexa, Google Assistant och IFTTT, men Homekit har det varit sämre med. För att Wemo-prylarna ska kunna fungera med Apples smarta hemmet-system har det krävs en Wemo Bridge.

Men nu har strömbrytaren Wemo Mini fått inbyggt Homekit-stöd tack vare en uppdatering av mjukvaran. Bakgrunden är att Apple förra året öppnade upp Homekit, så att produkter inte längre behöver ett speciellt autentiserings-chip för att vara kompatibelt. Istället kan autentiseringen ske via mjukvaran, och det här är alltså en av de första prylarna på marknaden som utnyttjar detta.

Förhoppningsvis kommer nu allt fler produkter på marknaden få Homekit-stöd i efterhand, både Belkins övriga smarta hemmet-prylar och andra.

Källa: Cnet

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.