Belkin Wemo får Homekit-stöd i efterhand

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Wemo är märket på Belkins svit av smarta hemmet-prylar, bland vilka kan nämnas den sedvanliga floran av strömbrytare, dimmer-knappar och övervakningskameror. Wemo-produkterna har haft stöd för system som Amazon Alexa, Google Assistant och IFTTT, men Homekit har det varit sämre med. För att Wemo-prylarna ska kunna fungera med Apples smarta hemmet-system har det krävs en Wemo Bridge.

Men nu har strömbrytaren Wemo Mini fått inbyggt Homekit-stöd tack vare en uppdatering av mjukvaran. Bakgrunden är att Apple förra året öppnade upp Homekit, så att produkter inte längre behöver ett speciellt autentiserings-chip för att vara kompatibelt. Istället kan autentiseringen ske via mjukvaran, och det här är alltså en av de första prylarna på marknaden som utnyttjar detta.

Förhoppningsvis kommer nu allt fler produkter på marknaden få Homekit-stöd i efterhand, både Belkins övriga smarta hemmet-prylar och andra.

Källa: Cnet

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.