Samsung Gear S4 blir Galaxy Watch istället

Samsung förbereder sin nästa smarta klocka, och den kommer inte heta Gear S4 utan namnet blir istället Galaxy Watch enligt nya uppgifter.

Den senaste smarta klockan från Samsung heter Gear S3 och släpptes i november 2016. Det är alltså hög tid för en uppföljare, och de flesta har nog antagit att den kommer att heta Gear S4. Så blir det inte, enligt uppgifter från Sammobile.

Det har under en tid ryktats att Samsung vill infoga sin smarta klocka under det välkända Galaxy-märket som företaget använder till sina mobiltelefoner. I Korea har namnet Galaxy Watch registrerats, och det är precis det som den kommande klockan nu uppges heta.

Förutom namnet är det ont om detaljer kring vad Galaxy Watch kommer att bjuda på, men en rimlig gissning är att den kommer utnyttja röstassistenten Bixby till stor del och att den kommer att använda den senaste versionen av Samsungs eget operativsystem Tizen. Version 4.0 av det systemet presenterades redan i maj förra året.

När Galaxy Watch kommer att presenteras för världen är inte heller känt, men ett bra tillfälle är Samsungs Unpacked-event som går av stapeln 9 augusti i New York.

Källa: Sammobile | Samsung

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.