Samsung Gear S4 blir Galaxy Watch istället

Samsung förbereder sin nästa smarta klocka, och den kommer inte heta Gear S4 utan namnet blir istället Galaxy Watch enligt nya uppgifter.

Den senaste smarta klockan från Samsung heter Gear S3 och släpptes i november 2016. Det är alltså hög tid för en uppföljare, och de flesta har nog antagit att den kommer att heta Gear S4. Så blir det inte, enligt uppgifter från Sammobile.

Det har under en tid ryktats att Samsung vill infoga sin smarta klocka under det välkända Galaxy-märket som företaget använder till sina mobiltelefoner. I Korea har namnet Galaxy Watch registrerats, och det är precis det som den kommande klockan nu uppges heta.

Förutom namnet är det ont om detaljer kring vad Galaxy Watch kommer att bjuda på, men en rimlig gissning är att den kommer utnyttja röstassistenten Bixby till stor del och att den kommer att använda den senaste versionen av Samsungs eget operativsystem Tizen. Version 4.0 av det systemet presenterades redan i maj förra året.

När Galaxy Watch kommer att presenteras för världen är inte heller känt, men ett bra tillfälle är Samsungs Unpacked-event som går av stapeln 9 augusti i New York.

Källa: Sammobile | Samsung

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!