Samsung Gear S4 blir Galaxy Watch istället

Samsung förbereder sin nästa smarta klocka, och den kommer inte heta Gear S4 utan namnet blir istället Galaxy Watch enligt nya uppgifter.

Den senaste smarta klockan från Samsung heter Gear S3 och släpptes i november 2016. Det är alltså hög tid för en uppföljare, och de flesta har nog antagit att den kommer att heta Gear S4. Så blir det inte, enligt uppgifter från Sammobile.

Det har under en tid ryktats att Samsung vill infoga sin smarta klocka under det välkända Galaxy-märket som företaget använder till sina mobiltelefoner. I Korea har namnet Galaxy Watch registrerats, och det är precis det som den kommande klockan nu uppges heta.

Förutom namnet är det ont om detaljer kring vad Galaxy Watch kommer att bjuda på, men en rimlig gissning är att den kommer utnyttja röstassistenten Bixby till stor del och att den kommer att använda den senaste versionen av Samsungs eget operativsystem Tizen. Version 4.0 av det systemet presenterades redan i maj förra året.

När Galaxy Watch kommer att presenteras för världen är inte heller känt, men ett bra tillfälle är Samsungs Unpacked-event som går av stapeln 9 augusti i New York.

Källa: Sammobile | Samsung

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.