Samsung Gear S4 blir Galaxy Watch istället

Samsung förbereder sin nästa smarta klocka, och den kommer inte heta Gear S4 utan namnet blir istället Galaxy Watch enligt nya uppgifter.

Den senaste smarta klockan från Samsung heter Gear S3 och släpptes i november 2016. Det är alltså hög tid för en uppföljare, och de flesta har nog antagit att den kommer att heta Gear S4. Så blir det inte, enligt uppgifter från Sammobile.

Det har under en tid ryktats att Samsung vill infoga sin smarta klocka under det välkända Galaxy-märket som företaget använder till sina mobiltelefoner. I Korea har namnet Galaxy Watch registrerats, och det är precis det som den kommande klockan nu uppges heta.

Förutom namnet är det ont om detaljer kring vad Galaxy Watch kommer att bjuda på, men en rimlig gissning är att den kommer utnyttja röstassistenten Bixby till stor del och att den kommer att använda den senaste versionen av Samsungs eget operativsystem Tizen. Version 4.0 av det systemet presenterades redan i maj förra året.

När Galaxy Watch kommer att presenteras för världen är inte heller känt, men ett bra tillfälle är Samsungs Unpacked-event som går av stapeln 9 augusti i New York.

Källa: Sammobile | Samsung

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!

Apples nya Ipad Pro kommer med USB-C, men vad betyder det? Vad kan du göra med porten, och vad kan du inte göra? Läs vår guide för att få bättre koll på läget.