Apple svarar på dina frågor om Homepod

Apple håller öppet hus i sitt forum på onsdag, och under några timmar svarar företagets specialister på allt du velat veta om högtalaren Homepod.

Nu har Apples smarta högtalare Homepod funnits ute några månader, dock inte i Sverige. Som brukligt är när Apple lanserar något nytt har intresset från media och många insatta användare varit stort. Enligt vissa rapporter har det däremot inte blivit lika stor succé hos den stora massan och oavsett så har högtalaren inte lämnat hyllorna lika snabbt som exempelvis den senaste Iphone-modellen eller hörlurarna Airpods.

Om det är prislappen eller något annat som är det största hindret ska vi låta vara osagt, liksom om försäljningen motsvarar Apples egen prognos eller inte. Men oavsett så tänker Apple sprida lite mer kunskap om Homepod 25 juli, då Apples egna specialister svarar på frågor direkt i Apples användarforum.

Frågestunden håller öppet svensk tid från klockan 20.00 på onsdag fram till midnatt. Den som vill delta behöver bara vara inloggad i forumet med sitt Apple ID och posta sina frågor.

Det är känt sedan tidigare att Apple-anställda läser i forumet och ibland skriver direkt som svar till användare, men det här är första gången en organiserad frågestund äger rum på detta sätt. Det låter hursomhelst som en bra idé, och förhoppningsvis kan det bli fler tillfällen framöver runt andra produkter.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.