Apple svarar på dina frågor om Homepod

Apple håller öppet hus i sitt forum på onsdag, och under några timmar svarar företagets specialister på allt du velat veta om högtalaren Homepod.

Nu har Apples smarta högtalare Homepod funnits ute några månader, dock inte i Sverige. Som brukligt är när Apple lanserar något nytt har intresset från media och många insatta användare varit stort. Enligt vissa rapporter har det däremot inte blivit lika stor succé hos den stora massan och oavsett så har högtalaren inte lämnat hyllorna lika snabbt som exempelvis den senaste Iphone-modellen eller hörlurarna Airpods.

Om det är prislappen eller något annat som är det största hindret ska vi låta vara osagt, liksom om försäljningen motsvarar Apples egen prognos eller inte. Men oavsett så tänker Apple sprida lite mer kunskap om Homepod 25 juli, då Apples egna specialister svarar på frågor direkt i Apples användarforum.

Frågestunden håller öppet svensk tid från klockan 20.00 på onsdag fram till midnatt. Den som vill delta behöver bara vara inloggad i forumet med sitt Apple ID och posta sina frågor.

Det är känt sedan tidigare att Apple-anställda läser i forumet och ibland skriver direkt som svar till användare, men det här är första gången en organiserad frågestund äger rum på detta sätt. Det låter hursomhelst som en bra idé, och förhoppningsvis kan det bli fler tillfällen framöver runt andra produkter.

I veckans quiz ställde vi frågor om Googles nya produkter, och det visade sig att många hade åtminstone ganska bra koll på sökjättens lanseringar.

Att sälja Android-mobiler med Googles appbutik Play kommer framöver att kosta pengar i EU, och både webbläsaren Chrome och Googles sökmotor får en fristående licens. Detta kan leda till en helt ändrad maktbalans framöver på Android-marknaden.

Tack till PaO för detta #nyhetstips!

Apple Watch Series 4 ser ut att bli en riktig succé, och många har redan kommit igång ordentligt med sina klockor. Vi är nyfikna – hur ser din urtavla ut? Vilka komplikationer och färger använder du? Dela din egen, och inspireras av andra!

Med kommande IOS 12.1 introduceras 70 nya emoji-symboler, en av dem en bagel. En första version av bageln dög inte enligt internet, men var bara lugn. Apple har redan filat på designen.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!