Apple svarar på dina frågor om Homepod

Apple håller öppet hus i sitt forum på onsdag, och under några timmar svarar företagets specialister på allt du velat veta om högtalaren Homepod.

Nu har Apples smarta högtalare Homepod funnits ute några månader, dock inte i Sverige. Som brukligt är när Apple lanserar något nytt har intresset från media och många insatta användare varit stort. Enligt vissa rapporter har det däremot inte blivit lika stor succé hos den stora massan och oavsett så har högtalaren inte lämnat hyllorna lika snabbt som exempelvis den senaste Iphone-modellen eller hörlurarna Airpods.

Om det är prislappen eller något annat som är det största hindret ska vi låta vara osagt, liksom om försäljningen motsvarar Apples egen prognos eller inte. Men oavsett så tänker Apple sprida lite mer kunskap om Homepod 25 juli, då Apples egna specialister svarar på frågor direkt i Apples användarforum.

Frågestunden håller öppet svensk tid från klockan 20.00 på onsdag fram till midnatt. Den som vill delta behöver bara vara inloggad i forumet med sitt Apple ID och posta sina frågor.

Det är känt sedan tidigare att Apple-anställda läser i forumet och ibland skriver direkt som svar till användare, men det här är första gången en organiserad frågestund äger rum på detta sätt. Det låter hursomhelst som en bra idé, och förhoppningsvis kan det bli fler tillfällen framöver runt andra produkter.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!