Apple svarar på dina frågor om Homepod

Apple håller öppet hus i sitt forum på onsdag, och under några timmar svarar företagets specialister på allt du velat veta om högtalaren Homepod.

Nu har Apples smarta högtalare Homepod funnits ute några månader, dock inte i Sverige. Som brukligt är när Apple lanserar något nytt har intresset från media och många insatta användare varit stort. Enligt vissa rapporter har det däremot inte blivit lika stor succé hos den stora massan och oavsett så har högtalaren inte lämnat hyllorna lika snabbt som exempelvis den senaste Iphone-modellen eller hörlurarna Airpods.

Om det är prislappen eller något annat som är det största hindret ska vi låta vara osagt, liksom om försäljningen motsvarar Apples egen prognos eller inte. Men oavsett så tänker Apple sprida lite mer kunskap om Homepod 25 juli, då Apples egna specialister svarar på frågor direkt i Apples användarforum.

Frågestunden håller öppet svensk tid från klockan 20.00 på onsdag fram till midnatt. Den som vill delta behöver bara vara inloggad i forumet med sitt Apple ID och posta sina frågor.

Det är känt sedan tidigare att Apple-anställda läser i forumet och ibland skriver direkt som svar till användare, men det här är första gången en organiserad frågestund äger rum på detta sätt. Det låter hursomhelst som en bra idé, och förhoppningsvis kan det bli fler tillfällen framöver runt andra produkter.

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.