Homepod kan få stöd för mer än en timer

Homepod står inför flera nya praktiska funktioner, bland annat Hitta min Iphone och stöd för flera timers.

Homepod fick knappast någon större uppmärksamhet av Apple under årets WWDC, men det betyder inte att det kommer förbättringar till den smarta högtalaren i och med IOS 12 i höst.

En privat betaversion av Homepod-mjukvaran har enligt uppgift delats ut till vissa Apple-anställda, och nya praktiska funktioner verkar vara att vänta. Bland annat ska det vara möjligt att starta och avsluta telefonsamtal direkt från sin Homepod – i dagsläget krävs att telefonsamtalet startas på en Iphone och sedan skickas vidare.

Fler kommande funktioner det talas om är "Hitta min Iphone" som Siri ska kunna aktivera och kanske allra mest efterlängtat; stöd för mer än en timer. I dagsläget har Homepod som bekant stöd för endast en timer åt gången vilket till exempel försvårar mer avancerad matlagning i köket än makaroner och falukorv.

Apple har dock inte sagt något offentligt om dessa kommande funktioner, så allt får tas med en nypa salt. Förhoppningsvis dyker allt upp i höst jämsides med IOS 12, och då håller vi dessutom tummarna för en lansering av Homepod i Sverige.

Källa: 9to5mac

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!