Homepod kan få stöd för mer än en timer

Homepod står inför flera nya praktiska funktioner, bland annat Hitta min Iphone och stöd för flera timers.

Homepod fick knappast någon större uppmärksamhet av Apple under årets WWDC, men det betyder inte att det kommer förbättringar till den smarta högtalaren i och med IOS 12 i höst.

En privat betaversion av Homepod-mjukvaran har enligt uppgift delats ut till vissa Apple-anställda, och nya praktiska funktioner verkar vara att vänta. Bland annat ska det vara möjligt att starta och avsluta telefonsamtal direkt från sin Homepod – i dagsläget krävs att telefonsamtalet startas på en Iphone och sedan skickas vidare.

Fler kommande funktioner det talas om är "Hitta min Iphone" som Siri ska kunna aktivera och kanske allra mest efterlängtat; stöd för mer än en timer. I dagsläget har Homepod som bekant stöd för endast en timer åt gången vilket till exempel försvårar mer avancerad matlagning i köket än makaroner och falukorv.

Apple har dock inte sagt något offentligt om dessa kommande funktioner, så allt får tas med en nypa salt. Förhoppningsvis dyker allt upp i höst jämsides med IOS 12, och då håller vi dessutom tummarna för en lansering av Homepod i Sverige.

Källa: 9to5mac

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!

Apples nya Ipad Pro kommer med USB-C, men vad betyder det? Vad kan du göra med porten, och vad kan du inte göra? Läs vår guide för att få bättre koll på läget.