Homepod kan få stöd för mer än en timer

Homepod står inför flera nya praktiska funktioner, bland annat Hitta min Iphone och stöd för flera timers.

Homepod fick knappast någon större uppmärksamhet av Apple under årets WWDC, men det betyder inte att det kommer förbättringar till den smarta högtalaren i och med IOS 12 i höst.

En privat betaversion av Homepod-mjukvaran har enligt uppgift delats ut till vissa Apple-anställda, och nya praktiska funktioner verkar vara att vänta. Bland annat ska det vara möjligt att starta och avsluta telefonsamtal direkt från sin Homepod – i dagsläget krävs att telefonsamtalet startas på en Iphone och sedan skickas vidare.

Fler kommande funktioner det talas om är "Hitta min Iphone" som Siri ska kunna aktivera och kanske allra mest efterlängtat; stöd för mer än en timer. I dagsläget har Homepod som bekant stöd för endast en timer åt gången vilket till exempel försvårar mer avancerad matlagning i köket än makaroner och falukorv.

Apple har dock inte sagt något offentligt om dessa kommande funktioner, så allt får tas med en nypa salt. Förhoppningsvis dyker allt upp i höst jämsides med IOS 12, och då håller vi dessutom tummarna för en lansering av Homepod i Sverige.

Källa: 9to5mac

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.