Homepod kan få stöd för mer än en timer

Homepod står inför flera nya praktiska funktioner, bland annat Hitta min Iphone och stöd för flera timers.

Homepod fick knappast någon större uppmärksamhet av Apple under årets WWDC, men det betyder inte att det kommer förbättringar till den smarta högtalaren i och med IOS 12 i höst.

En privat betaversion av Homepod-mjukvaran har enligt uppgift delats ut till vissa Apple-anställda, och nya praktiska funktioner verkar vara att vänta. Bland annat ska det vara möjligt att starta och avsluta telefonsamtal direkt från sin Homepod – i dagsläget krävs att telefonsamtalet startas på en Iphone och sedan skickas vidare.

Fler kommande funktioner det talas om är "Hitta min Iphone" som Siri ska kunna aktivera och kanske allra mest efterlängtat; stöd för mer än en timer. I dagsläget har Homepod som bekant stöd för endast en timer åt gången vilket till exempel försvårar mer avancerad matlagning i köket än makaroner och falukorv.

Apple har dock inte sagt något offentligt om dessa kommande funktioner, så allt får tas med en nypa salt. Förhoppningsvis dyker allt upp i höst jämsides med IOS 12, och då håller vi dessutom tummarna för en lansering av Homepod i Sverige.

Källa: 9to5mac

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.

Betaversionen av Android 9 för Samsungs Galaxy S9-telefoner innehåller även nya användarmiljön Samsung Experience 10 med mörkare stilspråk.

Nu kommer en Spotify-app för smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS. En populär funktion verkar tyvärr saknas från start, nämligen stöd för offline-listor.

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.