Samsung läcker sin egen klocka

Samsung Galaxy Watch dykte under en kort stund upp på företagets amerikanska webbplats.

Igår skrev vi om Samsungs nästa smarta klocka, som vad det verkar kommer att byta namn från Gear till Galaxy Watch. Detta verkar nu mer eller mindre bekräftat, eftersom Samsung under en kort stund lade ut en ny produkt på sin amerikanska webbplats.

Vad som dök upp var en klocka med namnet Galaxy Watch i färgen rosa guld. Länken ledde inte någonstans och en kort stund senare var produkten borta. Men Cnet lyckades plocka en skärmdump innan den försvann, och det är därmed högst troligt att en Galaxy Watch introduceras nästa månad.

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.