Tyck till om politiken med en sticker

Säg det med en Toblerone, en keps, ett järnrör eller ett par genusglasögon. Snart är det riksdagsval!

Bävar du inför 9 september, eller känner du att dina väl underbyggda argument baserade på forskning, logik och sunt förnuft inte riktigt biter i dagens politiska klimat? Eller tycker du att ideologi och passion saknas, att luften har gått ur valrörelsen eller att allt bara är... käbbel? Då kanske det är dags att sluta skriva Facebook-inlägg och istället börja använda valstickers?

Valstickers är en ny liten app som gjort debut i den svenska sommarvärmen, som kanske kan bidra med lite värme också i den kalla valdebatten? Appen består av ett antal dekaler (eller "stickers") som kan användas i Imessage-appen på IOS. Det går också att skicka till någon som inte har Iphone, men då förvandlas dekalen till ett MMS.

Finns i App Store och kostar 10 kronor. Det enda jag saknar är en sulan-dekal för alla oss som minns "den gamla goda tiden".

Kommentarer
7 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.