HBO Nordic får stöd för Apples tv-app

HBO Nordic uppdaterar sin IOS-app, och inför stöd för både den universella sökmotorn i Apple TV och tv-appen.

HBO Nordic lanserades i Sverige 2012, och erbjuder de nordiska länderna många av de prisbelönta och uppskattade serierna från amerikanska HBO. Något som däremot inte varit lika uppskattat är HBO Nordic-appens funktionsutbud och stabilitet. Oavsett om det gäller webbgränssnittet eller appen i Android, IOS, Chromecast eller Apple TV verkar det inte finnas någon som älskar HBO Nordic även om de älskar tv-serierna.

Nu har HBO Nordic precis uppdaterat IOS-versionen av sin app, och även om det inte finns nya funktioner i själva appen förutom obligatoriska buggfixar kan upplevelsen ändå bli lite bättre för den som vill se HBO Nordic framöver. Appen ger nämligen stöd för Apples egna tv-app och den universella sökningen i Apple TV.

Vad det betyder är dels att det nu går att söka efter HBO Nordic-material med hjälp av Siri på Apple TV, men framförallt att det går att prenumerera och titta på programmen direkt i tv-appen utan att blanda in HBO Nordic-appen mer än nödvändigt. Om inte annat så kan tv-appen visa och föreslå nästa avsnitt när du återkommer nästa dag, något som av okänd anledning inte HBO Nordics egen app gör.

Så om det börjar regna snart hinner ni nog ta er igenom säsong 2 av Westworld innan semestern är slut!

Läs också:

Mina problem med HBO Nordic (krönika)

Kommentarer
7 svar

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.