HBO Nordic får stöd för Apples tv-app

HBO Nordic uppdaterar sin IOS-app, och inför stöd för både den universella sökmotorn i Apple TV och tv-appen.

HBO Nordic lanserades i Sverige 2012, och erbjuder de nordiska länderna många av de prisbelönta och uppskattade serierna från amerikanska HBO. Något som däremot inte varit lika uppskattat är HBO Nordic-appens funktionsutbud och stabilitet. Oavsett om det gäller webbgränssnittet eller appen i Android, IOS, Chromecast eller Apple TV verkar det inte finnas någon som älskar HBO Nordic även om de älskar tv-serierna.

Nu har HBO Nordic precis uppdaterat IOS-versionen av sin app, och även om det inte finns nya funktioner i själva appen förutom obligatoriska buggfixar kan upplevelsen ändå bli lite bättre för den som vill se HBO Nordic framöver. Appen ger nämligen stöd för Apples egna tv-app och den universella sökningen i Apple TV.

Vad det betyder är dels att det nu går att söka efter HBO Nordic-material med hjälp av Siri på Apple TV, men framförallt att det går att prenumerera och titta på programmen direkt i tv-appen utan att blanda in HBO Nordic-appen mer än nödvändigt. Om inte annat så kan tv-appen visa och föreslå nästa avsnitt när du återkommer nästa dag, något som av okänd anledning inte HBO Nordics egen app gör.

Så om det börjar regna snart hinner ni nog ta er igenom säsong 2 av Westworld innan semestern är slut!

Läs också:

Mina problem med HBO Nordic (krönika)

Kommentarer
7 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.