Iphone 2018 bjuder in till färgfest

Apples nya Iphone-modeller i höst ryktas komma i ett stort antal färger, men meningarna går isär om exakt vilka färger som kommer att erbjudas.

Apples årliga Iphone-fest närmar sig med stormsteg, och med detta ökar också förhandsrykten i intensitet. Många av dessa kommer från analytikern Ming-Chi Kuo som verkar ha riktigt goda vänner bland Apples leverantörer och komponent-tillverkare.

Alla verkar överens om att toppmodellen Iphone X får en uppföljare, och det ryktas även om en större Iphone X Plus-modell med en 6,4-tumsskärm. Utöver det väntas en billigare Iphone-modell med en LCD-skärm på 6,1 tum. Om detta stämmer skulle årets nya modeller alltså bestå av två lyxiga Iphone X-telefoner med OLED-bildskärmar, en stor och en liten. Mellan dessa i storlek skulle en LCD-modell erbjudas för mer prismedvetna konsumenter.

Denna modell kommer enligt Kuo att erbjudas i en lång rad olika färger – fler än någon tidigare Iphone-modell. Enligt Kuo kommer Apple att erbjuda färgerna guld, grå, vit, blå, röd och orange. En sprakande färgfest alltså, som för tankarna till 2013 års Iphone 5C som såldes i fem olika färger.

En ny rapport från Macotakara hävdar istället att färgerna blir vit, svart, gul, orange, blå och brungrått (taupe). Anmärkningsvärt är att den populära färgen röd då skulle utgå, men det är mycket möjligt att Apple sparar en sådan modell till våren som de gjorde med både Iphone 7 och Iphone 8.

De nya Iphone X-modellerna ryktas erbjudas i guld utöver de befintliga färgerna silver och rymdgrå. Vilken färg skulle du vilja ha på en ny Iphone, och hur viktigt är det att köpa en modell med OLED-skärm?

Källa: 9to5mac | Macotakara

Kommentarer
14 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.