Iphone 2018 bjuder in till färgfest

Apples nya Iphone-modeller i höst ryktas komma i ett stort antal färger, men meningarna går isär om exakt vilka färger som kommer att erbjudas.

Apples årliga Iphone-fest närmar sig med stormsteg, och med detta ökar också förhandsrykten i intensitet. Många av dessa kommer från analytikern Ming-Chi Kuo som verkar ha riktigt goda vänner bland Apples leverantörer och komponent-tillverkare.

Alla verkar överens om att toppmodellen Iphone X får en uppföljare, och det ryktas även om en större Iphone X Plus-modell med en 6,4-tumsskärm. Utöver det väntas en billigare Iphone-modell med en LCD-skärm på 6,1 tum. Om detta stämmer skulle årets nya modeller alltså bestå av två lyxiga Iphone X-telefoner med OLED-bildskärmar, en stor och en liten. Mellan dessa i storlek skulle en LCD-modell erbjudas för mer prismedvetna konsumenter.

Denna modell kommer enligt Kuo att erbjudas i en lång rad olika färger – fler än någon tidigare Iphone-modell. Enligt Kuo kommer Apple att erbjuda färgerna guld, grå, vit, blå, röd och orange. En sprakande färgfest alltså, som för tankarna till 2013 års Iphone 5C som såldes i fem olika färger.

En ny rapport från Macotakara hävdar istället att färgerna blir vit, svart, gul, orange, blå och brungrått (taupe). Anmärkningsvärt är att den populära färgen röd då skulle utgå, men det är mycket möjligt att Apple sparar en sådan modell till våren som de gjorde med både Iphone 7 och Iphone 8.

De nya Iphone X-modellerna ryktas erbjudas i guld utöver de befintliga färgerna silver och rymdgrå. Vilken färg skulle du vilja ha på en ny Iphone, och hur viktigt är det att köpa en modell med OLED-skärm?

Källa: 9to5mac | Macotakara

Kommentarer
14 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.