Iphone 2018 bjuder in till färgfest

Apples nya Iphone-modeller i höst ryktas komma i ett stort antal färger, men meningarna går isär om exakt vilka färger som kommer att erbjudas.

Apples årliga Iphone-fest närmar sig med stormsteg, och med detta ökar också förhandsrykten i intensitet. Många av dessa kommer från analytikern Ming-Chi Kuo som verkar ha riktigt goda vänner bland Apples leverantörer och komponent-tillverkare.

Alla verkar överens om att toppmodellen Iphone X får en uppföljare, och det ryktas även om en större Iphone X Plus-modell med en 6,4-tumsskärm. Utöver det väntas en billigare Iphone-modell med en LCD-skärm på 6,1 tum. Om detta stämmer skulle årets nya modeller alltså bestå av två lyxiga Iphone X-telefoner med OLED-bildskärmar, en stor och en liten. Mellan dessa i storlek skulle en LCD-modell erbjudas för mer prismedvetna konsumenter.

Denna modell kommer enligt Kuo att erbjudas i en lång rad olika färger – fler än någon tidigare Iphone-modell. Enligt Kuo kommer Apple att erbjuda färgerna guld, grå, vit, blå, röd och orange. En sprakande färgfest alltså, som för tankarna till 2013 års Iphone 5C som såldes i fem olika färger.

En ny rapport från Macotakara hävdar istället att färgerna blir vit, svart, gul, orange, blå och brungrått (taupe). Anmärkningsvärt är att den populära färgen röd då skulle utgå, men det är mycket möjligt att Apple sparar en sådan modell till våren som de gjorde med både Iphone 7 och Iphone 8.

De nya Iphone X-modellerna ryktas erbjudas i guld utöver de befintliga färgerna silver och rymdgrå. Vilken färg skulle du vilja ha på en ny Iphone, och hur viktigt är det att köpa en modell med OLED-skärm?

Källa: 9to5mac | Macotakara

Kommentarer
14 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.