Iphone 2018 bjuder in till färgfest

Apples nya Iphone-modeller i höst ryktas komma i ett stort antal färger, men meningarna går isär om exakt vilka färger som kommer att erbjudas.

Apples årliga Iphone-fest närmar sig med stormsteg, och med detta ökar också förhandsrykten i intensitet. Många av dessa kommer från analytikern Ming-Chi Kuo som verkar ha riktigt goda vänner bland Apples leverantörer och komponent-tillverkare.

Alla verkar överens om att toppmodellen Iphone X får en uppföljare, och det ryktas även om en större Iphone X Plus-modell med en 6,4-tumsskärm. Utöver det väntas en billigare Iphone-modell med en LCD-skärm på 6,1 tum. Om detta stämmer skulle årets nya modeller alltså bestå av två lyxiga Iphone X-telefoner med OLED-bildskärmar, en stor och en liten. Mellan dessa i storlek skulle en LCD-modell erbjudas för mer prismedvetna konsumenter.

Denna modell kommer enligt Kuo att erbjudas i en lång rad olika färger – fler än någon tidigare Iphone-modell. Enligt Kuo kommer Apple att erbjuda färgerna guld, grå, vit, blå, röd och orange. En sprakande färgfest alltså, som för tankarna till 2013 års Iphone 5C som såldes i fem olika färger.

En ny rapport från Macotakara hävdar istället att färgerna blir vit, svart, gul, orange, blå och brungrått (taupe). Anmärkningsvärt är att den populära färgen röd då skulle utgå, men det är mycket möjligt att Apple sparar en sådan modell till våren som de gjorde med både Iphone 7 och Iphone 8.

De nya Iphone X-modellerna ryktas erbjudas i guld utöver de befintliga färgerna silver och rymdgrå. Vilken färg skulle du vilja ha på en ny Iphone, och hur viktigt är det att köpa en modell med OLED-skärm?

Källa: 9to5mac | Macotakara

Kommentarer
14 svar

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.