Google Drive närmar sig en miljard användare

Google får snart ännu en tjänst med en miljard användare, när molnlagringen Google Drive närmar sig den magiska siffran.

En miljard användare är något av en prestige-siffra inom teknikbranschen, och Google är förmodligen det företag med flest tjänster som nått den anmärkningsvärda siffran. Gmail, Chrome, Google Maps, Youtube och Play Store har alla så många användare, medan operativsystemet Android redan nått 2 miljarder.

Nästa tjänst på listan är Google Drive, som lanserades 2012. Förra året uppgav Google att molnlagringstjänsten hade mer än 800 miljoner användare och under konferensen Google Cloud Next meddelar nu företaget att Drive passerar miljarden senare den här veckan.

Fler företag och tjänster som är med i miljard-klubben (aktiva användare)

  • Facebook (2,2 miljarder)

  • Youtube (1,9 miljarder)

  • Whatsapp (1,5 miljarder)

  • Facebook Messenger (1,3 miljarder)

  • Instagram (1 miljard)

  • Wechat (1 miljard)

  • Microsoft närmar sig 700 miljoner användare med Windows 10, men ser inte ut att nå sitt ursprungliga mål med 1 miljard användare 2018. Räknar man in tidigare versioner av Windows kommer företaget dock lätt upp i över 1 miljard.

  • Apple rapporterade 1,3 miljarder aktiva enheter i februari, men då räknas alla företagets plattformar in så som Mac, Apple TV, Ipad och Iphone.

Källa: Techcrunch | Wikipedia

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.