Google Drive närmar sig en miljard användare

Google får snart ännu en tjänst med en miljard användare, när molnlagringen Google Drive närmar sig den magiska siffran.

En miljard användare är något av en prestige-siffra inom teknikbranschen, och Google är förmodligen det företag med flest tjänster som nått den anmärkningsvärda siffran. Gmail, Chrome, Google Maps, Youtube och Play Store har alla så många användare, medan operativsystemet Android redan nått 2 miljarder.

Nästa tjänst på listan är Google Drive, som lanserades 2012. Förra året uppgav Google att molnlagringstjänsten hade mer än 800 miljoner användare och under konferensen Google Cloud Next meddelar nu företaget att Drive passerar miljarden senare den här veckan.

Fler företag och tjänster som är med i miljard-klubben (aktiva användare)

  • Facebook (2,2 miljarder)

  • Youtube (1,9 miljarder)

  • Whatsapp (1,5 miljarder)

  • Facebook Messenger (1,3 miljarder)

  • Instagram (1 miljard)

  • Wechat (1 miljard)

  • Microsoft närmar sig 700 miljoner användare med Windows 10, men ser inte ut att nå sitt ursprungliga mål med 1 miljard användare 2018. Räknar man in tidigare versioner av Windows kommer företaget dock lätt upp i över 1 miljard.

  • Apple rapporterade 1,3 miljarder aktiva enheter i februari, men då räknas alla företagets plattformar in så som Mac, Apple TV, Ipad och Iphone.

Källa: Techcrunch | Wikipedia

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.