Google Drive närmar sig en miljard användare

Google får snart ännu en tjänst med en miljard användare, när molnlagringen Google Drive närmar sig den magiska siffran.

En miljard användare är något av en prestige-siffra inom teknikbranschen, och Google är förmodligen det företag med flest tjänster som nått den anmärkningsvärda siffran. Gmail, Chrome, Google Maps, Youtube och Play Store har alla så många användare, medan operativsystemet Android redan nått 2 miljarder.

Nästa tjänst på listan är Google Drive, som lanserades 2012. Förra året uppgav Google att molnlagringstjänsten hade mer än 800 miljoner användare och under konferensen Google Cloud Next meddelar nu företaget att Drive passerar miljarden senare den här veckan.

Fler företag och tjänster som är med i miljard-klubben (aktiva användare)

  • Facebook (2,2 miljarder)

  • Youtube (1,9 miljarder)

  • Whatsapp (1,5 miljarder)

  • Facebook Messenger (1,3 miljarder)

  • Instagram (1 miljard)

  • Wechat (1 miljard)

  • Microsoft närmar sig 700 miljoner användare med Windows 10, men ser inte ut att nå sitt ursprungliga mål med 1 miljard användare 2018. Räknar man in tidigare versioner av Windows kommer företaget dock lätt upp i över 1 miljard.

  • Apple rapporterade 1,3 miljarder aktiva enheter i februari, men då räknas alla företagets plattformar in så som Mac, Apple TV, Ipad och Iphone.

Källa: Techcrunch | Wikipedia

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.