Google Drive närmar sig en miljard användare

Google får snart ännu en tjänst med en miljard användare, när molnlagringen Google Drive närmar sig den magiska siffran.

En miljard användare är något av en prestige-siffra inom teknikbranschen, och Google är förmodligen det företag med flest tjänster som nått den anmärkningsvärda siffran. Gmail, Chrome, Google Maps, Youtube och Play Store har alla så många användare, medan operativsystemet Android redan nått 2 miljarder.

Nästa tjänst på listan är Google Drive, som lanserades 2012. Förra året uppgav Google att molnlagringstjänsten hade mer än 800 miljoner användare och under konferensen Google Cloud Next meddelar nu företaget att Drive passerar miljarden senare den här veckan.

Fler företag och tjänster som är med i miljard-klubben (aktiva användare)

  • Facebook (2,2 miljarder)

  • Youtube (1,9 miljarder)

  • Whatsapp (1,5 miljarder)

  • Facebook Messenger (1,3 miljarder)

  • Instagram (1 miljard)

  • Wechat (1 miljard)

  • Microsoft närmar sig 700 miljoner användare med Windows 10, men ser inte ut att nå sitt ursprungliga mål med 1 miljard användare 2018. Räknar man in tidigare versioner av Windows kommer företaget dock lätt upp i över 1 miljard.

  • Apple rapporterade 1,3 miljarder aktiva enheter i februari, men då räknas alla företagets plattformar in så som Mac, Apple TV, Ipad och Iphone.

Källa: Techcrunch | Wikipedia

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.