Samsung utlovar "okrossbar" OLED-skärm

Samsung är som bekant duktiga på OLED-bildskärmar, och nu presenterar företaget en mycket stryktålig bildskärmspanel som verkar kunna överleva det mesta i vardagen.

Samsung är världsledande när det gäller tillverkning av OLED-bildskärmar, och förser inte bara sina egna mobiler med skärmar utan också konkurrenter som Apple. Nu meddelar Samsung att man utvecklat en "okrossbar" OLED-panel som certifierats av Underwriters Laboratories (UL).

UL är ett företag som utför officiella tester åt amerikanska arbetsmiljöverket. I labbets tester klarade bildskärmspanelen att släppas 1,2 meter 26 gånger i rad, samt klarade både värme- och kyltest. Skärmen tog ingen skada.

Enligt Samsung kommer den nya skärmen användas i mobiltelefoner, men det finns också många andra tänkbara produkter där en stryktålig bildskärm passar bra. Nästa månad väntas Samsung visa upp sin nya telefon Galaxy Note 9, och det är inte helt otänkbart att det blir den första produkten som använder den nya skärmpanelen.

Källa: Samsung

Kommentarer
8 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.