Samsung utlovar "okrossbar" OLED-skärm

Samsung är som bekant duktiga på OLED-bildskärmar, och nu presenterar företaget en mycket stryktålig bildskärmspanel som verkar kunna överleva det mesta i vardagen.

Samsung är världsledande när det gäller tillverkning av OLED-bildskärmar, och förser inte bara sina egna mobiler med skärmar utan också konkurrenter som Apple. Nu meddelar Samsung att man utvecklat en "okrossbar" OLED-panel som certifierats av Underwriters Laboratories (UL).

UL är ett företag som utför officiella tester åt amerikanska arbetsmiljöverket. I labbets tester klarade bildskärmspanelen att släppas 1,2 meter 26 gånger i rad, samt klarade både värme- och kyltest. Skärmen tog ingen skada.

Enligt Samsung kommer den nya skärmen användas i mobiltelefoner, men det finns också många andra tänkbara produkter där en stryktålig bildskärm passar bra. Nästa månad väntas Samsung visa upp sin nya telefon Galaxy Note 9, och det är inte helt otänkbart att det blir den första produkten som använder den nya skärmpanelen.

Källa: Samsung

Kommentarer
8 svar

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.