Samsung utlovar "okrossbar" OLED-skärm

Samsung är som bekant duktiga på OLED-bildskärmar, och nu presenterar företaget en mycket stryktålig bildskärmspanel som verkar kunna överleva det mesta i vardagen.

Samsung är världsledande när det gäller tillverkning av OLED-bildskärmar, och förser inte bara sina egna mobiler med skärmar utan också konkurrenter som Apple. Nu meddelar Samsung att man utvecklat en "okrossbar" OLED-panel som certifierats av Underwriters Laboratories (UL).

UL är ett företag som utför officiella tester åt amerikanska arbetsmiljöverket. I labbets tester klarade bildskärmspanelen att släppas 1,2 meter 26 gånger i rad, samt klarade både värme- och kyltest. Skärmen tog ingen skada.

Enligt Samsung kommer den nya skärmen användas i mobiltelefoner, men det finns också många andra tänkbara produkter där en stryktålig bildskärm passar bra. Nästa månad väntas Samsung visa upp sin nya telefon Galaxy Note 9, och det är inte helt otänkbart att det blir den första produkten som använder den nya skärmpanelen.

Källa: Samsung

Kommentarer
8 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.