Samsung utlovar "okrossbar" OLED-skärm

Samsung är som bekant duktiga på OLED-bildskärmar, och nu presenterar företaget en mycket stryktålig bildskärmspanel som verkar kunna överleva det mesta i vardagen.

Samsung är världsledande när det gäller tillverkning av OLED-bildskärmar, och förser inte bara sina egna mobiler med skärmar utan också konkurrenter som Apple. Nu meddelar Samsung att man utvecklat en "okrossbar" OLED-panel som certifierats av Underwriters Laboratories (UL).

UL är ett företag som utför officiella tester åt amerikanska arbetsmiljöverket. I labbets tester klarade bildskärmspanelen att släppas 1,2 meter 26 gånger i rad, samt klarade både värme- och kyltest. Skärmen tog ingen skada.

Enligt Samsung kommer den nya skärmen användas i mobiltelefoner, men det finns också många andra tänkbara produkter där en stryktålig bildskärm passar bra. Nästa månad väntas Samsung visa upp sin nya telefon Galaxy Note 9, och det är inte helt otänkbart att det blir den första produkten som använder den nya skärmpanelen.

Källa: Samsung

Kommentarer
8 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.