Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Harry Potter och Kano lär dig programmera

Harry Potter-succén fick miljontals barn att börja läsa böcker igen, och nu ska trollkarlen också lära barn att programmera.

Kano är företaget som gjort sig kända genom sina datorpaket, där både barn och vuxna kan lära sig programmera på ett enkelt och roligt sätt. Att behärska programmering kan verkligen kännas som en slags magi, och det tar nu Kano fast på med sin senaste produkt. Här hjälper nämligen trollkarlen Harry Potter till.

The Harry Potter Kano Coding Kit låter ditt barn bygga ihop sin egen trollstav, och därefter använda den för att kasta magiska trollformler. Formlerna är i själva verket korta kodsnuttar, så samtidigt som barnen trollar är tanken att de ska lära sig en del om programmering. Den tillhörande appen innehåller över 70 magiska utmaningar, och finns tillgänglig både för IOS och Android, samt Mac och PC.

Harry Potter-paketet börjar säljas i oktober, men kan förbeställas från Kanos webbplats för 100 euro eller dryga tusenlappen.

Några potenta formler från Harry Potter-böckerna:

  • Aberto - Används för att öppna dörrar och fönster

  • Avada Kedavra - Farlig och förbjuden formel som dödar

  • Apparate - En formel för att teleportera sig

  • Petrificus Totalus - Attackformel som paralyserar offret

  • Protego Totalum - En praktiskt skyddsformel

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.