Harry Potter och Kano lär dig programmera

Harry Potter-succén fick miljontals barn att börja läsa böcker igen, och nu ska trollkarlen också lära barn att programmera.

Kano är företaget som gjort sig kända genom sina datorpaket, där både barn och vuxna kan lära sig programmera på ett enkelt och roligt sätt. Att behärska programmering kan verkligen kännas som en slags magi, och det tar nu Kano fast på med sin senaste produkt. Här hjälper nämligen trollkarlen Harry Potter till.

The Harry Potter Kano Coding Kit låter ditt barn bygga ihop sin egen trollstav, och därefter använda den för att kasta magiska trollformler. Formlerna är i själva verket korta kodsnuttar, så samtidigt som barnen trollar är tanken att de ska lära sig en del om programmering. Den tillhörande appen innehåller över 70 magiska utmaningar, och finns tillgänglig både för IOS och Android, samt Mac och PC.

Harry Potter-paketet börjar säljas i oktober, men kan förbeställas från Kanos webbplats för 100 euro eller dryga tusenlappen.

Några potenta formler från Harry Potter-böckerna:

  • Aberto - Används för att öppna dörrar och fönster

  • Avada Kedavra - Farlig och förbjuden formel som dödar

  • Apparate - En formel för att teleportera sig

  • Petrificus Totalus - Attackformel som paralyserar offret

  • Protego Totalum - En praktiskt skyddsformel

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.