Harry Potter och Kano lär dig programmera

Harry Potter-succén fick miljontals barn att börja läsa böcker igen, och nu ska trollkarlen också lära barn att programmera.

Kano är företaget som gjort sig kända genom sina datorpaket, där både barn och vuxna kan lära sig programmera på ett enkelt och roligt sätt. Att behärska programmering kan verkligen kännas som en slags magi, och det tar nu Kano fast på med sin senaste produkt. Här hjälper nämligen trollkarlen Harry Potter till.

The Harry Potter Kano Coding Kit låter ditt barn bygga ihop sin egen trollstav, och därefter använda den för att kasta magiska trollformler. Formlerna är i själva verket korta kodsnuttar, så samtidigt som barnen trollar är tanken att de ska lära sig en del om programmering. Den tillhörande appen innehåller över 70 magiska utmaningar, och finns tillgänglig både för IOS och Android, samt Mac och PC.

Harry Potter-paketet börjar säljas i oktober, men kan förbeställas från Kanos webbplats för 100 euro eller dryga tusenlappen.

Några potenta formler från Harry Potter-böckerna:

  • Aberto - Används för att öppna dörrar och fönster

  • Avada Kedavra - Farlig och förbjuden formel som dödar

  • Apparate - En formel för att teleportera sig

  • Petrificus Totalus - Attackformel som paralyserar offret

  • Protego Totalum - En praktiskt skyddsformel

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.