Harry Potter och Kano lär dig programmera

Harry Potter-succén fick miljontals barn att börja läsa böcker igen, och nu ska trollkarlen också lära barn att programmera.

Kano är företaget som gjort sig kända genom sina datorpaket, där både barn och vuxna kan lära sig programmera på ett enkelt och roligt sätt. Att behärska programmering kan verkligen kännas som en slags magi, och det tar nu Kano fast på med sin senaste produkt. Här hjälper nämligen trollkarlen Harry Potter till.

The Harry Potter Kano Coding Kit låter ditt barn bygga ihop sin egen trollstav, och därefter använda den för att kasta magiska trollformler. Formlerna är i själva verket korta kodsnuttar, så samtidigt som barnen trollar är tanken att de ska lära sig en del om programmering. Den tillhörande appen innehåller över 70 magiska utmaningar, och finns tillgänglig både för IOS och Android, samt Mac och PC.

Harry Potter-paketet börjar säljas i oktober, men kan förbeställas från Kanos webbplats för 100 euro eller dryga tusenlappen.

Några potenta formler från Harry Potter-böckerna:

  • Aberto - Används för att öppna dörrar och fönster

  • Avada Kedavra - Farlig och förbjuden formel som dödar

  • Apparate - En formel för att teleportera sig

  • Petrificus Totalus - Attackformel som paralyserar offret

  • Protego Totalum - En praktiskt skyddsformel

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.