Fredagsvideo

Hur stora är Samsung egentligen?

Att Samsung är ett stort företag vet de flesta, men hur stora är de? I den här videon får du lära dig det, och mycket mer. Till exempel att Samsung driver ett nöjesfält.

Oj är det redan fredag? Tiden går fort i värmen, och det har blivit dags att önska alla på 99 en trevlig helg genom en kort, underhållande och informativ fredagsvideo.

Den här gången vill vi tipsa om en intressant liten dokumentärfilm på Youtube som handlar om Samsung. Hur stor är den koreanska elektronikjätten egentligen, och vad har företaget för ställning i hemlandet? Det och mycket annat får du reda på här!

Visste du till exempel att Samsung har 490 000 anställda, fler än Apple, Google och Microsoft tillsammans? Eller att Samsung-koncernen har en avdelning som ägnar sig åt militära produkter, eller att de driver ett nöjesfält?

Värt att nämna är att filmen är från 2015, så de senaste årens historia fångas inte här. Ändå väl värt en titt!

Trevlig helg!

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.