Helgdiskussion

Vilken betaltjänst tycker du mest om?

Mobila betaltjänster är supertrendigt just nu, och när Google Pay nu verkar vara på ingång i Sverige finns det snart tre stora att välja mellan. Men vilken vill du helst använda, eller föredrar du kanske kontanter? Skriv och diskutera!

Förra veckan skrev vi om att betaltjänsten Google Pay verkar vara på väg att lanseras i Sverige inom kort. När Google gör entré finns det därmed tre stora mobilaktörer som alla erbjuder svenskar med rätt bank att betala via mobilen.

Både Apple Pay och Samsung Pay är låsta till respektive tillverkares mobiler, medan Google Pay ser ut att bli mer oberoende. Har detta betydelse när du väljer vilken tjänst du ska använda, eller planerar du kanske rentav att använda mer än en tjänst?

Det pågår redan en diskussion i forumet om vilken betaltjänst som gäller, och vi undrar givetvis vad du tycker också! Kan du rentav tänka dig att byta bank för att kunna betala smidigt och mobilt? Eller är detta med betaltjänster överdrivet, då det idag är lika enkelt att bara blippa kortet mot terminalen? Berätta vad du tycker!

Läs mer:

Kommentarer
50 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.