Philips Hue utökar med badrumsspegel

Philips utökar sitt sortiment av upplysta smarta hemmet-prylar med badrumsspegeln Philips Hue Adore. Precis som andra Hue-produkter är den kompatibel med bland annat Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När det gäller smarta lampor är förmodligen Philips världsledande med sin serie Hue, som ofta är inkörsporten för människor som vill smarta till sina hem. Nu har utbudet av glödlampor och ljusremsor fått sällskap av en upplyst badrumsspegel.

Philips Hue Adore heter spegeln och är IP44-klassad för att klara fuktiga miljöer. Den monteras på väggen och kan dimmas via den medföljande fjärrkontrollen. De flesta kommer nog snarare fjärrstyra spegeln genom en mobilapp på IOS eller Android, eller koppla ihop den med övriga smarta hemmet-prylar genom Apple Homekit, Amazon Alexa, Google Assistant eller IFTTT.

Adore har redan börjat dyka upp i butiker, och kostar runt 2 500 kronor.

Tre kända speglar

1. Hubble-teleskopet
Rymdteleskopet Hubble har en i sammanhanget ganska modest spegel med 2,4 meters diameter. Men teleskopet har gett människan ovärderlig information inom astronomi, och riktigt coola bilder.

2. Saltfältet Salar de Uyini
Salar de Uyuni ligger i Bolivia och är ett väldigt platt saltfält. När det regnar fördelas saltet jämnt samtidigt som ytan täcks av ett lager vatten. Resultatet blir en spegel stor som Skåne.

3. Spegeln i Snövit
En magisk spegel som fungerar ungefär som en modern digital röstassistent. Spegeln kunde precis som en Google Home svara på frågor, till exempel vem som var skönast i landet.

Kommentarer
2 svar

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.