Philips Hue utökar med badrumsspegel

Philips utökar sitt sortiment av upplysta smarta hemmet-prylar med badrumsspegeln Philips Hue Adore. Precis som andra Hue-produkter är den kompatibel med bland annat Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När det gäller smarta lampor är förmodligen Philips världsledande med sin serie Hue, som ofta är inkörsporten för människor som vill smarta till sina hem. Nu har utbudet av glödlampor och ljusremsor fått sällskap av en upplyst badrumsspegel.

Philips Hue Adore heter spegeln och är IP44-klassad för att klara fuktiga miljöer. Den monteras på väggen och kan dimmas via den medföljande fjärrkontrollen. De flesta kommer nog snarare fjärrstyra spegeln genom en mobilapp på IOS eller Android, eller koppla ihop den med övriga smarta hemmet-prylar genom Apple Homekit, Amazon Alexa, Google Assistant eller IFTTT.

Adore har redan börjat dyka upp i butiker, och kostar runt 2 500 kronor.

Tre kända speglar

1. Hubble-teleskopet
Rymdteleskopet Hubble har en i sammanhanget ganska modest spegel med 2,4 meters diameter. Men teleskopet har gett människan ovärderlig information inom astronomi, och riktigt coola bilder.

2. Saltfältet Salar de Uyini
Salar de Uyuni ligger i Bolivia och är ett väldigt platt saltfält. När det regnar fördelas saltet jämnt samtidigt som ytan täcks av ett lager vatten. Resultatet blir en spegel stor som Skåne.

3. Spegeln i Snövit
En magisk spegel som fungerar ungefär som en modern digital röstassistent. Spegeln kunde precis som en Google Home svara på frågor, till exempel vem som var skönast i landet.

Kommentarer
2 svar

Ikea utvidgar i oktober sitt Trådfri-sortiment med en smart elplugg med medföljande fjärrkontroll. Självklart går den också att kopplas ihop i system som Homekit och Alexa.

Sennheiser Ambeo är hörlurarna för dig som spelar in mycket video med mobilen, för den coolaste funktionen är mikrofoner som spelar in 3D-ljud. Ida testar de smala, men häftiga, lurarna.

Huawei hyllar sina egna mobilkameror i en reklamfilm för telefonen Nova 3, men bilderna är i själva verket tagna med en stor systemkamera.

Google arbetar på en ny variant av Chromecast, som får förbättrad wifi-anslutning samt Bluetooth, och kanske även stöd för kommande speltjänsten Yeti.

Kvinnor är mer benägna än män att göra köp inuti mobilappar som spel, fastän de också är svårare att locka till en app från första början.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.