Philips Hue utökar med badrumsspegel

Philips utökar sitt sortiment av upplysta smarta hemmet-prylar med badrumsspegeln Philips Hue Adore. Precis som andra Hue-produkter är den kompatibel med bland annat Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När det gäller smarta lampor är förmodligen Philips världsledande med sin serie Hue, som ofta är inkörsporten för människor som vill smarta till sina hem. Nu har utbudet av glödlampor och ljusremsor fått sällskap av en upplyst badrumsspegel.

Philips Hue Adore heter spegeln och är IP44-klassad för att klara fuktiga miljöer. Den monteras på väggen och kan dimmas via den medföljande fjärrkontrollen. De flesta kommer nog snarare fjärrstyra spegeln genom en mobilapp på IOS eller Android, eller koppla ihop den med övriga smarta hemmet-prylar genom Apple Homekit, Amazon Alexa, Google Assistant eller IFTTT.

Adore har redan börjat dyka upp i butiker, och kostar runt 2 500 kronor.

Tre kända speglar

1. Hubble-teleskopet
Rymdteleskopet Hubble har en i sammanhanget ganska modest spegel med 2,4 meters diameter. Men teleskopet har gett människan ovärderlig information inom astronomi, och riktigt coola bilder.

2. Saltfältet Salar de Uyini
Salar de Uyuni ligger i Bolivia och är ett väldigt platt saltfält. När det regnar fördelas saltet jämnt samtidigt som ytan täcks av ett lager vatten. Resultatet blir en spegel stor som Skåne.

3. Spegeln i Snövit
En magisk spegel som fungerar ungefär som en modern digital röstassistent. Spegeln kunde precis som en Google Home svara på frågor, till exempel vem som var skönast i landet.

Kommentarer
2 svar

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.