Philips Hue utökar med badrumsspegel

Philips utökar sitt sortiment av upplysta smarta hemmet-prylar med badrumsspegeln Philips Hue Adore. Precis som andra Hue-produkter är den kompatibel med bland annat Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När det gäller smarta lampor är förmodligen Philips världsledande med sin serie Hue, som ofta är inkörsporten för människor som vill smarta till sina hem. Nu har utbudet av glödlampor och ljusremsor fått sällskap av en upplyst badrumsspegel.

Philips Hue Adore heter spegeln och är IP44-klassad för att klara fuktiga miljöer. Den monteras på väggen och kan dimmas via den medföljande fjärrkontrollen. De flesta kommer nog snarare fjärrstyra spegeln genom en mobilapp på IOS eller Android, eller koppla ihop den med övriga smarta hemmet-prylar genom Apple Homekit, Amazon Alexa, Google Assistant eller IFTTT.

Adore har redan börjat dyka upp i butiker, och kostar runt 2 500 kronor.

Tre kända speglar

1. Hubble-teleskopet
Rymdteleskopet Hubble har en i sammanhanget ganska modest spegel med 2,4 meters diameter. Men teleskopet har gett människan ovärderlig information inom astronomi, och riktigt coola bilder.

2. Saltfältet Salar de Uyini
Salar de Uyuni ligger i Bolivia och är ett väldigt platt saltfält. När det regnar fördelas saltet jämnt samtidigt som ytan täcks av ett lager vatten. Resultatet blir en spegel stor som Skåne.

3. Spegeln i Snövit
En magisk spegel som fungerar ungefär som en modern digital röstassistent. Spegeln kunde precis som en Google Home svara på frågor, till exempel vem som var skönast i landet.

Kommentarer
2 svar

Rykten om Huaweis nya flaggskepp Mate 20 Pro visade sig stämma, men företaget lyckades ändå bjuda på några överraskningar och oväntade produkter.

American Express fungerar nu med den mobila betaltjänsten Apple Pay i Sverige.

Tack till Being Remixed för detta #nyhetstips!

Sennheiser Memory Mic är en trådlös mikrofon som kan vara ett bra verktyg för dig som gillar att filma med mobilen. 99 har testat.

Tror ni att musikspelaren Winamp är död, så tänk om. Appen uppdateras för att fungera med moderna system, och en ny mobilversion är planerad för 2019.

Med den senaste uppdateringen av Swish-appen för IOS har det dykt upp ett alternativ för att betala med Bluetooth i "vissa specialutrustade kassasystem". I forumet diskuteras vad detta kan betyda. Välkommen in i tråden du med!

Adobe storsatsar på Ipad, och förhandsvisar bland annat en fullversion av det kraftfulla redigeringsverktyget Photoshop som kommer till Apples platta nästa år.